Na een lange periode te wachten is het eindelijk zover.
Er werd weer heel wat nieuws over Pokémon Scarlet And Violet vrijgegeven.
Laten we even een kijkje nemen.

 

De regio Paldea

Eindelijk hebben we een duidelijke zicht op hoe de regio er gaat uitzien.

In noorden komen vooral sneeuwtoppen voor. Hier zullen we dus ijspokémon kunnen vangen. In het oosten zien we heuvelachtige graslanden. In het zuiden zitten we aan de lagere gebieden van Paldea. In deze regio komen meer rivieren en meren voor. Ideaal om een magikarp te vangen 😉 . In het westen is er een groot zanderig gebied waar je gezellig kan bruinen in de zon. Het centrale gedeelte lijkt me een grote orkaan die niet over de bergtoppen heen kan. Of we hier meteen toegang tot hebben in het spel, is nog een vraag.

Nieuwe pokémon

Cetitan

Type: ijs

Ooit al een walvis met poten gezien? Wel, hier is Cetitan de wandelende walvis.
Dit dier komt vooral voor in de koude gebieden van Paldea.
Ik weet niet of er een nieuwe versie van het liedje Wellerman (Sea Shanty) komt maar het zou ideaal zijn voor deze pokémon. Alle ideetjes zijn welkom :yes:

Fidough

Type: fairy

Fidough is een puppy Pokémon. Schattig en een enorme hulp in de keuken volgens de Paldea professoren. Zijn huid heeft elastische eigenschappen. Laat het niet opgewonden geraken in de keuken want anders kan het beest ontploffen. Je wil niet weten hoeveel kuiswerk je dan hebt in je keuken.

Fidough lijkt me eerder op een broodje of ander deegwaar. De oren lijken op een soort luxe broodjes die je rechtstreeks bij de bakker kunt gaan halen. Iemand zin in koffiekoeken?

 

Paldean Wooper

Type: gif / grond

De Paldean Wooper heeft door gebrek van waterplassen zich omgevormd tot een poison type. Al is het nu een giftige pokémon, zijn glimlach is gebleven.

Wooper is terug. Eindelijk, één van mijn lievelingspokémon krijgt een nieuwe vorm.
Ik vraag me af hoe zijn evolutie er zal uitzien. Waarschijnlijk een bruine Quagsire. Toppertje!

Ik ben benieuwd of Paldean wooper iets vriendelijker is in de pokémon episodes van Ash. De orginele Wooper was op sommige momenten een beetje donker.

 

Het Terastal fenomeen?

Terastallizing is een fenomeen waar een pokémon gaat glinsteren en een enorme kroon op zijn hoofd krijgt. Terastal energie komt enkel voor in Paldea. Hoe het precies werkt zijn professor Sada en Turo nog volop aan het onderzoeken. Hier kan jij een handje bij helpen 🙂 . Wat we wel weten is dat elke pokemon kan terastaliseren. Bij sommige Pokémon kan het type veranderen.

Om het kort te houden, het lijkt een beetje op gigantamax net zoals in Pokémon Sword and Shield.
Het verschil tussen gigantamaxing en terastillizing is dat je in multi battles alle Pokémon kan terrastillizing.

Net zoals in Sword and Shield kan je in grotten gaan waar je alleen of samen met vrienden kan vechten tegen geterastaliseerde pokémon. Ze hebben dus alle goede eigenschappen van Sword and Shield in deze game geplaatst. Dus het zal wel een super game worden. Echt eentje om naar uit te kijken.

 

Jij als speler

Scarlet & Violet zijn de eerste open wereld Pokémongames. Maar wat is nou jouw doel in het spel?
Wel jij als speler bent een jongen of meisje dat zich heeft ingeschreven in de Pokémon academie van Paldea. Terug naar school? Hopelijk kunnen we in de klas rekkertjes schieten naar NPC’s :p . In de academie krijg je een individueel studieproject met de naam “Treasure Hunt”. Je kan het project in drie delen opdelen. Een deel van het project zal bestaan uit het behalen van alle gym badges. Deze gym-gevechten staan niet in volgorde dus jij kan kiezen waar je start. Dit laatste vind ik zeer vernieuwend en kijk er zeker naar uit. Mijn vraag is wel of je later in het spel nog eens een gym kunt verslaan.

Multiplayer

De Paldea regio kan je samen met je vrienden ontdekken door gebruik te maken van de “Union Circle” in het pokécenter. Kies je drie beste vrienden uit en ga op avontuur!

Vroem vroem met Koraidon en Miraidon

De legendarische Pokémon zal je al in het begin van de game tegenkomen. Je kan namelijk rijden en vliegen op hen om de nieuwe regio vlotter te ontdekken.

Hopelijk moet je Miraidon niet vullen met benzine want tegenwoordig staat die wat duur. Laten we hopen dat Miraidon eerder een hybride is 😉 .

Nieuwe personages

Jacq

Mr. Jacq is klasleerkracht en geeft biologie. Ik zou eerder verwachten dat hij haartooi zou geven. Met zo’n kuif verwacht je toch niet anders. Zo te zien is zijn lievelingskleur paars en heeft hij nog nooit gehoord van deftig schoeisel. Hou je rekkertjes alvast klaar en schieten maar 😉 .

 

Clavell

Clavell is de directeur van de school. Het lijkt me een oude wijze man met amper emotie op zijn gezicht. Een klassieke directeur dus als het mij vraagt 😉  . Hij zal je wegwijs maken in de academie.
Indien je dus rekketjes hebt geschoten in het klaslokaal zal je naar Clavell gestuurd worden. Hij zal je verder begeleiden naar de strafstudie 😉 .
Dat wordt dan weeral met Rotom telefoon afgeven en een uurtje schrijven pfff :mail: .

 

Arven

Arven is de dikke nek van de school. Hij kan goed koken en doet vooral onderzoek naar gezonde recepten voor pokemon. Graag zou hij van jou meer te weten komen over pokémon gevechten. Dus verzeker maar dat hij je zal vragen om een pokémon battle.

 

Penny

Penny is geen cent waard als het op durf aankomt. Ze is zeer verlegen en komt vaak niet naar de academie. Een echte spijbelaar dus.

 

Oude Pokémon die zullen voorkomen in Scarlet en Violet

Growlithe, Arcanine, Deerling, Sawbuck, Hondour, Hondoom, Snowrunt, Gyarados, Murkrow, Honkrow, Giraferig, Mareep en Flaafy, Psyduck, Golduck, Cufant, Sunflora, Fletchling, Slakotch, Vigoroth, Slaking, Cacnea, Cacturn, Donphan, Dragonair, Pineco, Misdreavus, Mesmagnamus, Beartic, Pikachu, Parchirisu, Drifloon, Pincurchin, Scirzor of voorevolutie, Swablu, Eevee, Noibat en noivern, Eiscue, Stonjourner, Hydreigon, Hariyama, Meowth, Persian, azumarill, Drifblim, Petilil, Dragonite, Dreadnaught, Slowking, Finneon, Clauncher, Rotom en nog zoveel meer. Er zijn dus een hele hoop Pokémon die je zult herkennen uit verschillende Pokémon games.

 

Samenvattend filmfragment

Om alles samen te vatten kan je onderstaand filmfragment even bekijken

 

Bronnen:

link filmfragment: https://www.youtube.com/watch?v=5wd1MnB0phU

Neem zeker een kijkje op de officiële Pokémon website in onderstaande link

https://scarletviolet.pokemon.com/en-us/news/

 

Door w&k

30 gedachte over “Zomerupdate Pokémon Scarlet & Violet”
 1. De tekst leest vlot en is erg goed opgebouwd. Maar het is opnieuw onduidelijk waar een grap begint en wat officiële tekst is. !!!!hou er wel rekening mee dat ik deofficiële video nog niet gezien had!!!!

  1. De tekst is te vroeg uit, normaal post W&K na het weekend of zelfs op woensdag de week erna. Dat het nu sneller is merk je aan de kwaliteit. (= Mopjes lopen over in de tekst + sommige mopjes zijn wat minder) maar de tekst leest heel vlot. De opmaak is ook schitterend.

   1. Dit stukje toverde meteen een lach op mijn gezicht, klopt ook volledig en dan weet je dat je een tekst van W&K leest. :good:

  2. Nou, ik echt akkoord met jouw stelling. De tekst leest vlot en je hebt toch meteen door waar de grapjes zitten. Maar je moet wel lezen natuurlijk 😛

 2. Terastallizing dat hadden ze niet moeten uitvinden, lijkt nergens op en vind ik dus ook niets aan :negative: Aan de lijst met stomme pokemon kunnen we nu ook Fidough toevoegen, al vormt die samen met Lechonk vast een goed worstenbroodje :fluiten

  1. Terastallizing ziet er inderdaad niet zo leuk uit. Maar ik denk dat je het ingame zult moeten zien. Dan kan je pas oordelen of het goed vind of niet.

  1. Terastallizing & Dynamaxing is min of meer het zelfde. Kristal pokémon vind ik wel een goed idee, het is eens wat anders en minder duister dan Dynamaxing.

  1. Dan hoop ik voor jou dat die er 1 heeft en dat hij goed is. De huidige Quagsire vind ik niet echt geslaagd, maar dat is vast mijn mening.

Reacties zijn gesloten.