Iedereen kent google wel, maar er zijn ook nog andere alternatieve zoekmachines op het internet.

Google is erg goed, daarom gebruikt iedereen hem ook, maar soms ben je beter af als je een andere zoekmachine gebruikt als je opzoek bent naar specifieke informatie voor school.

Hier een overzicht van de beste:

po-lessen.nl

Nederlandse zoekmachine, zoekt enkel schoolgerelateerde informatie op, geen websites. Vaak is deze informatie moeilijk te vinden via google bing of andere. Je kan hier onder andere artikelen van Kennislink, filmpjes van SchoolTV, Teleblik en van de Beroepenbeeldbank vinden. Ideaal om je schoolwerken aan te vullen !

Samenzoeken.nl

Nederlandse zoekmachine, zoekt enkel schoolgerelateerde informatie op, anders dan Po-lessen kan je de zoekresultaten verfijnen (=filteren), de opmaak van de website is minder grafisch verfijnd

Vinden.nl

Vinden.nl, doet het nog steeds uitstekend ! Hij was populairder in de jaren 90, maar nog steeds een super alternatief voor google, of bing. Zeer goed in het opzoeken van Nederlandstalige informatie als ook het opzoeken van informatie op Wikipedia

Ilse.nl

Werken nauw samen met google. In de jaren 90 was dit nog een goede startpagina en zoekmachine. Ze zetten momenteel te veel in op het terugvinden van bedrijven en brengen zelf te weinig nuttige resultaten aan. Wel nog goed te gebruiken voor het terugvinden van Nieuws artikels en goed te gebruiken voor taaladvies !

Jouwzoekmachine.nl

Nederlandse zoekmachine, zoekt enkel schoolgerelateerde informatie op, ook voor het middelbaar onderwijs. Helaas iets minder bruikbaar voor de Belgen, maar al bij al een fijne zoekmachine voor school info.

Bing

Microsoft probeert met hun eigen zoekmachine al jaren te promoten. Heel succesvol niet, toch werkt Bing tegenwoordig bijna even goed als Google.

Yahoo

Yahoo is al een oudere zoekmachine, zeer goed om Engelstalige informatie op te zoeken. Heel makkelijk is ook de Cache link in de zoekresultaten, dit laat toe heel snel door websites te bladeren die even niet online zijn. Yahoo vervangt Altavista.

DuckDuckGo

Deze zoekdienst met een eend als symbool, doet het redelijk goed, maar is duidelijk minder goed dan Google, Bing of Yahoo. Veel mensen gebruiken hem om Privacy redenen, DuckDuckGo slaat immers geen zoekresultaten op. Positief is dat hij ook Facebook resultaten weergeeft tussen de normale websites.

Wolfram Alpha

Deze website richt zich vooral op het beantwoorden van vragen in het Engels, je vind er niet meteen websites op terug. Goed voor adressen van grote firma’s.

Startpage

Veel mensen gebruiken hem om Privacy redenen, helaas doorzoekt hij geen kleinere websites, waardoor hij veel informatie mist. Startpage is in Nederland gevestigd , maar vind niet zoveel Nederlandse of Belgische sites.

Blippex

Deze zoekmachine kijkt hoe lang mensen op een bepaalde site blijven hangen, hoe langer dat is, hoe hoger sites scoren in hun ranking. Helaas vind hij niet zoveel kleinere sites en al zeker niet in het Nederlands. Blippex zegt de privacy te respecteren, maar daar reizen heel wat vragen rond.

eric.ed.gov

Zoals Jouwzoekmachine.nl maar dan in het Engels.

FrostWire

Dit is een programma dat je moet installeren. Let bij installatie op dat je geen ongewenste dingen mee installeert!!! Frostwire laat je vrij snel youtube filmpjes opzoeken & downloaden.

Door Hera