www.pokesav.be (dat nu hobbygamers is geworden) kreeg in 2008 toestemming om deze tekst te publiceren van www.pokemonwolken.nl indien er duidelijk bijvermeld werd dat dit een tekst van pokemonwolken betreft.

Walkthrough Pokémon Red/Blue

Pallet Town:
Het verhaal begint allemaal in Pallet Town, daar krijg je de eerste Pokémon van professor Oak. TIP:Haal van je pc eerst een potion af. Ga naar het noorden, door het lange gras, dan hoor je iemand zeggen “Don’t go in there!”. Dat is professor Oak. Hij neemt je mee naar zijn laboratorium en je krijgt de keuze uit drie Pokémon(ze zitten in het begin allemaal in level 5)Charmander (vuur Pokémon), Squirtle (water Pokémon) of Bulbasaur (gras Pokémon). Kies een van deze Pokémon. Gary neemt een van de Pokémon die de andere de baas is. Water verslaat vuur, gras verslaat water en vuur verslaat gras. Kies voor Bulbasaur, hij lijkt de meeste gevechten te winnen en de meeste trainers te verslaan, maar je kan natuurlijk ook een andere kiezen. Gary zal altijd de voordeel Pokémon kiezen, Bv. je kiest bulbasaur dan kiest Gary een charmander.En als je een charmander kiest dan kiest Gary een Squirtle.Daarna ga je naar het noorden naar Viridian City.

Op weg naar Viridian City:
Op weg zal je een jongen tegenkomen die je een drankje geeft. Je kan geen Pokémon pakken en je moet Pidgeys en Rattatas verslaan om punten te halen. Als je Pokémon gewond raakt neem hem mee naar je huis en je moeder zal hem beter maken.

Viridian City:
Als je in Viridian City bent ga dan naar het Pokécentre en maak je Pokémon beter. Ga naar de Mart en de bediende geeft je een pakketje aan je voor professor Oak. Je kan over kleine hindernissen springen hierdoor bespaar je tijd en “ontsnapt” aan een paar gevechten. Wanneer je het pakketje aan professor Oak overhandigd krijg je een PokéDex. Gary krijgt een kaart (map) van zijn zus, zorg dat jij er ook een krijgt. Je hoeft het nu niet tegen Gary op te nemen dus neem de map en ga terug naar Viridian. Daar moet je Pokéballs kopen. Drankjes heb je nu niet nodig want je bent dicht bij een Pokécentre. In deze omgeving zal je alleen Pidgeys en Rattatas tegenkomen. Om meer punten te verzamelen kan je naar het westen gaan en tegen Gary vechten (maar je Pokémon moet hoger zijn dan level 12). Ga naar het noorden naar Viridian Forest. Als je dan naar het westen gaat (waar je weer tegen Gary moet vechten) kan je Nidoran (mannetje en vrouwtje) vangen. Daar is ook een door ingame trading verkrijgbare Mr. Mime.

Viridian Forest:
De zaken aan de rechterkant kan je nog niet pakken, later in het spel kom je hier weer terug. In het bos (Forest) zijn 3 trainers, zij gebruiken insecten (bugs), dus als je Charmander hebt gekozen heb je het hier gemakkelijk. Als je voor Squirtle of Bulbasaur hebt gekozen is het niet moeilijk maar niet zo gemakkelijk als Charmander. Ga naar het westen en je kan Pokéballs oppakken maar daar moet je voor door het gras lopen. Ga naar het noordoosten om met een andere trainer te vechten (je moet tegen deze trainer vechten). Zijn Pokémon zijn: Weedle (level 6), Bulbasaur kan goed tegen het vergif (poison in poison sting), en Caterpie (level6). Ga vanaf daar (volg de weg) noordwaarts (de volgende trainer hoef je niet tegen te vechten) en je vindt een Antidote. Volg de weg en een splitsing naar het einde, ga naar het zuiden en je zal een ander item vinden. Een Pokémon die je zou moeten zoeken is Pikachu. Pikachu is daar maar is verzwakt en kan nog niet veel. Maar hij is in te zetten tegen Misty. Als je uit het bos bent ga je naar Pewter City. Je kan Weedle, Kakuna, Metapod, Caterpie en Pikachu vangen.

Pewter City:
In Pewter City moet je tegen Brock vechten. Als je dit niet doet kan je niet tegen Mt. Moon op. Brock’s Pokémon zijn Geodude (level 12) en Onix (level 14). Brock’s Pokémon zijn gemakkelijk te verslaan door Squirtle of Bulbasaur. Charmander heeft een beetje pech, hij moet het doen met wat hij heeft. Inzet van Caterpie en/of een Weedle is een goede keuze als je Charmander als Pokémon hebt gekozen. De Boulder badge vergroot je Pokémon sterkte een beetje maar ook flash kan worden gebruikt (de badge kan “bewegen” naar Flash, Cut, Fly, Strenght and Surf maar kan alleen worden gebruikt als een Pokémon is uitgerust met een Hidden Machine (Hm)). Zorg voor onderdelen en ga naar Mt. Moon. Als je wat drankjes wilt krijgen, een tweetal Escape Ropes en wat meer Pokéballs, als je ze nodig hebt. Nu is het de hoogste tijd dat je Pokémon waarmee je bent begonnen naar een hoger level brengt. Je kan de Pokémon naar ieder gewenst level brengen en hij zal je nog steeds gehoorzamen. Breng de Pokémon op (ongeveer) level 20. Je kan Pidgey, Spearow en Jigglypuff vangen.

Mt. Moon:
Voordat je Mt. Moon binnengaat moet je eerste een Jigglypuff vangen in het gras buiten Mt. Moon. Mt. Moon is lang. Als je eenmaal binnen bent kan je verschillende items vinden en genoeg mensen om tegen te vechten. Je zal voor de eerste keer Team Rocket tegenkomen. Ze zijn gemakkelijk te verslaan. Tegen het einde zal je tegen Super Nerd moeten vechten. Als je hem verslaat mag je kiezen uit twee fossielen (fossils), de Helix fossil of de Dome fossil. Welke van de twee je kiest is van belang bij welke Pokémon je later kiest. Helix (Omanyte) en Dome (Kabuto). Je krijgt deze Pokémon later in het spel dus bewaar (save) je spel in ieder geval als je in Cerulan City komt. Hier kan je aan Clefairy, Zubat, Geodude en Paras komen.

Cerulean City:
Heb je een Pikachu in Viridian Forest gevangen? Als je dat hebt gedaan en je hebt een Squirtle of een Charmander, breng deze naar een hoger level voordat je vecht. Als je een Bulbasaur hebt zal het ook niet moeilijk zijn. Als je een Oddish/Bellsprout wilt vangen moet je tegen een andere trainer vechten. De trainer vlakbij het begin van de gym mag je tegen vechten (hoeft niet). Misty is moeilijk te verslaan als je een Charmander hebt. Haar Pokémon zijn Staryu (level 18) en Starmie (level 21). Als je wint krijg je de Cascade badge, daarmee krijg je alle Pokémon tot op level 30 en je kan ook “Cut” gebruiken. Als je naar het eerste huis aan de noordwest kant van de stad (City) gaat, ga dan de achtertuin in. Daar kan je een Rare Candy vinden. Het is lastig te vinden maar zoek in het midden van de twee rijen die horizontaal lopen. Een fiets is nu nog te duur (later krijg je er een).

De weg naar Bill’s huis:
Ga vanuit Cerulean City naar het noorden en vecht tegen Gary, ga over de brug en vecht tegen alle trainers daar. Ga naar het westen, ga het gras in en vang een gras Pokémon (in de blauwe versie Bellsprout en in de rode versie Oddish) en vang ook een Abra. Je kan een Abra vangen door een Pokéball te gooien. Het is niet altijd een succes maar het is de beste manier om hem snel te vangen. Ga naar het oosten naar het huis van Bill. Je komt heel veel trainers onderweg tegen dus misschien moet je tussendoor even naar het Pokécentre in Cerulean. Als je in het huis van Bill bent zie je daar Pokémon maar Bill niet. Praat tegen de Pokémon en doe wat hij je vraagt. Daarna zal Bill je een kaartje (ticket) geven voor de S.S. Anne. Ga terug naar Cerulean en je ziet dat de agent weg is zodat je het huis in kan. Je zal een Rocket achterin vinden. Versla hem en ontvang een TM #28 (Dig). Ga terug het huis in en je merkt dat niemand hier meer om geeft dus kan je het houden. Ga naar het zuiden en je zal een tunnel vinden, ga door de tunnel en je komt in Vermillion City (in de tunnel krijg je een volledig herstel (Full Restore) maar je moet het goed zoeken want het is ontzichtbaar net als Rare Candy). Als je naar de tunnel gaat kan je een Mankey of een Meowth vangen.

Vermillion City:
In Vermillion moet je een aantal dingen doen: 1. Haal de Old Rod van de vissende guru (naast het Pokécentre) 2. Versla Lt. Surge en ontvang de Thunder badge 3. Haal de Bike Voucher (fiets kaartje) van de Pokémon fan club president 4. Zorg dat je op de S.S. Anne komt. Lt. Surge is een elektrisch type Pokémon gebruik een Diglett van de klip (cave) in het oosten of een Geodude van Mt. Moon. Zij zijn bijna ongevoelig voor de elektrische Pokémon. Om tegen Lt. Surge te vechten moet je tussen de blikken (cans) zoeken naar een schakelaar (switch) en het blik ernaast voor een tweede schakelaar. De Pokémon van Lt. Surge zijn Voltorb (level 21), Pikachu (level 18) en Raichu (level 24). De Thunder badge zal je Pokémon iets versnellen, hiermee kan je Fly gebruiken. Haal een fiets (bike) met je Bike Voucher, een fiets zal je avontuur versnellen. In een van de huizen kan je een Spearow ruilen voor een Farfetche’d.

S.S. Anne:
Op de S.S. Anne zijn vele goede trainers dus zorg ervoor dat je Pokémon level hoog genoeg is. Zoek naar de kapitein (Capt.). De Capt. geeft je een Cut HM. Als je de keuken binnen gaat vindt je een Great Ball in een van de vuilnisbakken. Probeer alle ruimtes te onderzoeken omdat er leuke dingen te vinden zijn. Nu ga je naar Diglett’s Cave.

Diglett’s Cave:
Niet veel te doen hier, rij op je fiets (bike) en vang een Diglett. Als je door de Cave bent zie je een huis. Hier krijg je de FLASH HM. Ga terug en oostwaarts door de Mini Maze. Hier kan je een Abra ruilen voor een Mr. Mime.

Mini Maze:
Blijf op het middelste spoor en ga naar het noorden in de laatste bocht. Als je het spoor volgt waar aan het begin een man naast een bord stond, ga je de verkeerde weg. Je ziet een spoor naar links, een man en nog een man maar niet op dezelfde plaats. Ga naar het noordoosten en je gaat direct naar een Jr. Trainer (meisje) wacht op jou. Vecht tegen haar en ga naar het oosten. Hier kan de Ekans (rode versie), Sandshrew (blauwe versie), Spearow en Drowzee vangen.

Rock Tunnel:
Net voor de Rock Tunnel moet je bij een rivier komen vlakbij een veld en een kleine hindernis (barricade). Over deze hindernis kan je springen. Ga naar het zuiden naar een Pokécentre en maak je Pokémon beter. Ga naar het noorden en vang een Voltorb. Zorg dat deze een “flash” krijgt en ga de Cave in. Hier kan je Zubat en Geodude, Onix en Machop vangen.

Lavender Town:
Als je uit de Cave bent ga naar het noorden van Lavender Town. Je hoeft niet tegen de trainers te vechten, ga naar het Pokécentre and zorg voor herstel. Ga naar het westen, door een tunnel (je moet tegen tenminste een trainer vechten). Nu kom je in Celadon City. Vang een Growlith (rode versie) of een Vulpix (blauwe versie) aan de linkerkant.

Celadon City:
Je hebt een aantal zaken te regelen in Celadon: 1. Erika verslaan en de Rainbow Badge halen; 2. De Silph scope halen; 3. Eevee te pakken krijgen; 4. Haal de Coin Box (doos met muntjes) voor de Game Corner (speelhoek); 5. Haal vers water van de Mart (markt op bovenste etage) en geef het aan de bewaker aan de weg (road guard). Erika is niet moeilijk te verslaan, gebruik een vuur- of vogel Pokémon die ongeveer hetzelfde level heeft als haar Pokémon. Je moet tegen tenminste drie trainers vechten. Je moet met een Pokémon aankomen die Cut tot zijn mogelijkheden heeft. De Pokémon van Erika zijn: Victreebel (level 29), Tangela (level 24) en Vineplume (level 29). De Rainbow Badge zorgt ervoor dat Pokémon tot level 50 je gehoorzamen en je kan Strenght gebruiken. Hierna moet je naar de Game Corner, vecht tegen degene die de poster bewaakt en druk op de knop die erachter zit. Ga door de deur en naar beneden de trap af. Daar zijn een aantal raadsels/puzzles op te lossen en Rockets om tegen te vechten. Een jongetje beneden gooit je een liftsleutel (key). Neem de lift en ga naar de laagste etage. Je moet daar tegen twee Rockets vechten, vecht daarna tegen Giovanni. Giovanni heeft: Rhyhorn (level 24), Onix (level 25) en Kangaskhan (level 29). Nadat je tegen Giovanni hebt gevochten zal hij de Silph scope laten vallen, die voor de geesten in de Pokétower. Ga nu terug naar Lavander Town.

Lavander Town 2:
Niets is veranderd, ga naar de Pokétower en vecht tegen de geesten. Als je tegen de geesten vecht zal de Silph scope het vanzelf gaan doen. Als je op de tweede etage bent zal je tegen nog een geest vechten (voorgeprogrammeerd gevecht). Deze geest heet Marowak en je kan haar niet te pakken nemen. Gebruik een water Pokémon en je zal gemakkelijk alle Rockets op de bovenste etage verslaan. Dan krijg je een Pokéfluit van een oude man. Hiermee de slapende Pokémon in het zuiden (Snorlax) wakker maken. Zorg dat je Snorlax te pakken krijgt want er zijn maar twee Snorlax Pokémon in het gehele spel. In de Pokétower zijn: Gastly, Haunter en Cubone.

Saffron City:
Nadat je de geesten in de Pokétower hebt verslagen moet je naar Saffron City om Sabrina te verslaan. Maar eerst moet je de stad redden van Team Rocket. De man voor het Silph is in slaap gevallen (je kan er dus zo langs). Eenmaal in het gebouw moet je tegen velen vechten (ook tegen wetenschappers/scientists) en de Key Card (sleutelkaart) vinden. Hiermee heb je toegang tot alle gesloten gebieden. Daarna moet je Gary vinden en tegen hem vechten, als je hem hebt verslagen geeft een man je een Lapras. Ga door een ander portaal en versla Giovanni nog een keer. Daarna krijg je een Master Ball van de directeur van het Silphbedrijf. Bewaar deze goed! Save je spelletje op dit punt! Team Rocket heeft de stad verlaten en nu kun je tegen Sabrina vechten, ze heeft Psychic Pokémon en is gemakkelijk te verslaan. Blijf voorzichtig, je hoeft niet nog meer trainers te verslaan. Ga naar het andere portaal tenzij je punten wilt verzamelen. Sabrina’s Pokémon: Kadabra (level 38), Mr. Mime (level 37), Venomoth (level 37) en Alakazam (level 43). Jouw Pokémon mag van level 30 of meer zijn. Als je haar verslaat krijg je een Marsh Badge. Alle Pokémon tot level 70 zullen je gehoorzamen. Naast Sabrina’s Gym is een Fighting Dojo (vechtschool). Als je alle trainers daar verslaat kan je kiezen tussen een Hitmonlee of een Hitmonchan. Hitmonlee is een trappende Pokémon en Hitmonchan is een boksende Pokémon. Nu moet je naar het punt waar je Snorlax vond (ten zuiden van Lavender Town) langs route 12 naar Fuchia City. Op de weg naar Fuchia City kan je een Ditto, Venonat, Bellsprout en Weepinbeel (blauwe versie), Oddish en Gloom (rode versie), Pidgey en Pidgeotto vangen.

Fuchsia City:
Eenmaal in Fuchsia City moet je allereerst Koga verslaan. Koga is de Poison Gym leader. Als je Bulbasaur hebt zal het gemakkelijk zijn. Heb je Charmander of Squirtle kies dan een Victreebell of Vileplume, als je deze hebt. Hier zijn onzichtbare muren en je moet tenminste drie trainers verslaan. Het is moeilijk te zeggen waar je precies naar toe moet, hier is een aanwijzing: Ga naar het Pokémon standbeeld (statue) en ga voorzichtig naar rechts. Raak de rechtermuur en loop door, daar ontmoet je een Juggler. Nadat je Juggler hebt verslagen ga naar de voorste/bovenste muur en ga naar links, hier vecht je tegen nog een trainer. Ga voorzichtig naar rechts en naar beneden en dan kom je bij Koga. Jouw Pokémon moet ongeveer level 35 tot 40 hebben. Koga heeft poison (vergif) dus zorg voor genoeg antidotes (antigif) of je moet een Bulbasaur hebben (immuun voor gif). Nadat je Koga hebt verslagen krijg je een Soul Badge, je verdediging zal iets beter worden en je krijgt “Surf” tot je beschikking. Nu moet je naar de Safari Zone. Hier zijn vele Pokémon te vinden maar eerst moet je de Gold Teeth (gouden tanden) en de Surf HM (Hidden Machine) vinden. Ga hierin en rijdt met je Bike (fiets) naar het oosten, van hieruit naar de heuvels, rijdt op/in de heuvels naar het westen. Ga ervan af ga naar het noordoosten daarna (bij de muur) naar het westen. Ga nu naar het noordwesten over nog wat heuvels, dan kom je bij een plek met 3 mini-meren. Ga noordoost om de meren heen, daar staat een bord naast een bosje. Daarop staat geschreven: “Trainer Tips; the secret house is still ahead”. Ga naar het zuiden en vindt een Pokéball (Gold Teeth), ga naar het noordwesten tot je een huis ziet. Ga naar binnen en een man geeft je een Surf HM. Ga naar buiten en ga naar Warden’s huis. Geeft hem de Teeth (tanden) en je krijgt een Strength HM. Er zit een Rare Candy in de ball aan de andere kant van de kamer. Naast Warden’s huis zit de broer van Fishing Guru. Zorg dat je Good Rod van hem krijgt. Ga naar zijn achtertuin en vis naar wat Pokémon. Ga naar het westen via het fitspad (Cycle Road) naar Celadon City. Save je spelletje en probeer Snorlax te pakken. Neem een Pokémon met Cut en snij de bosjes weg. Ga naar de achterkant en een vrouw geeft je de Fly HM. Geef een Surf aan Lapras of aan een water Pokémon die je eigenlijk niet zo nodig hebt. Als je nog steeds in Celadon City bent ga naar het stukje gras voor het fietspad en vang een vogel. Geef het Fly en vlieg naar Pewster City. Ga naar het noorden, naar het museum en snij de bosjes aan de voorkant weg. Aan de achterkant spreek je met een man bij de Pedestal. Hier zal je ‘m krijgen. Ga vervolgens naar Cinnabar Island.

Cinnabar Island:
Eerst moet je naar Pallet Town vliegen. Save je spelletje en ga naar het zuiden. Surf naar het zuiden, vang een Tentacool en vindt Cinnabar Island. Neem hier het fossiel (fossil) die je eerder hebt gevonden en ga naar het onderzoekscentrum (research center) links van het Pokécentre. Ga door de derde deur en geef de fossil aan de man die achter in staat. Ga naar de Mart en terug naar het center en krijg een nieuwe Pokémon. Herhaal dit met de Amber en je krijgt een Aerodactyl. Genees je Pokémon, koop wat onderdelen (supplies), koop wat Burn heals en save. Ga naar het uitgebrande gebouw (Burned out building), loop erdoor, ga naar het noorden en onderzoek het standbeeld (statue A). Het heeft een schakelaar, druk deze in en ga de trap op. Doe precies hetzelfde op deze etage (je mag de aantekeningen (notes) lezen, hier staat een verhaal over Mew en Mewtwo te lezen). Op de derde verdieping moet je op een knop drukken, ga naar het zuiden, vecht niet tegen de wetenschapper (scientist) maar ga naar de uitgang aan de linkerkant (er zijn twee uitgangen: een grote aan de linkerkant en een kleinere aan de rechterkant). Je komt dan op de eerste verdieping maar in een gebied waar je alleen op deze manier kan komen. Versla de scientist en je krijgt een Secret Key (geheime sleutel). Ga nu het gebouw uit (als je een Escape Rope hebt is dat het meest handige) en nu kan je tegen Blaine vechten. Blaine is de fire (vuur) gym leader, hij heeft: Growlithe (level 42), Rapidash (level 42), Ponyta (level 40) en Arcanine (level 47). Als je voor Squirtle hebt gekozen, kan dit makkelijk worden. Gebruik anders een sterke water Pokémon of een minder sterke water Pokémon en een Ground of Rock pokémon om de schade op te vangen. Je zal hier bijna iedere trainer moeten verslaan die je tegenkomt. De Vulcano Badge zorgt ervoor dat je Pokémon iets verbeteren. Ga naar Seafoam Islands. Vang Koffing, Weezing, Growlithe (rode versie), Grimer, Muk, Vulpix (blauwe versie), Magmar (blauwe versie) en Ponyta.

Seafoam Islands:
Genees je Pokémon in het Pokécenter en ga naar de Mart. Zorg eerst voor Ice heals (het beste potion tot dan toe), twee escape ropes en veel Ultra balls. Neem een vuur Pokémon (Ponyta is een zeer goede keuze als je geen Charmander hebt), een elektrische Pokémon (een Pikachu of een Raichu van een behoorlijk niveau (level) is prima), een Pokémon met Strenght, een Pokémon met Surf. Als je start Pokémon geen Charmander is neem dan een Butterfree van een hoog level of een gras Pokémon van een hoog level mee. Surf naar het oosten tot je bij Seafoam Island komt. Houdt er rekening mee dat je hier een level 50 Pokémon zal tegenkomen. Save je spel en ga naar binnen, stap op je fiets en fiets naar beneden. Rijdt tot het water en Surf, je “bereikt” een ander scherm. Ga naar het oosten en je ziet een lege plaats (maar een stapje groot), onderzoek het en je zal iets vinden. Ga van daaruit naar het noorden en ga aan land, stap op je fiets en ga naar het westen (niet de vorige trap op), ga een “nieuwe” trap op (gebruik hier geen Surf want je kan hierdoor wegspoelen). Ga naar het zuidoosten en duw (twee) rotsblokken aan de noordkant (Top Left Boulder North) weg. Duw het rotsblok er tegenover in het gat, ga zelf niet in het gat. Druk het overgebleven rotsblok in het gat aan de overkant van het rotsblok dat je net hebt gebruikt. Als je dat hebt gedaan spring dan in het gat. Surf naar het noorden tot je bij het eiland bent met Pokémon die er “gewoon” staan. Save je spelletje en vecht tegen deze Pokémon. Gebruik je vuur Pokémon om ze te verzwakken. Neem de Pokémon met slaap poeder (sleep powder) en zorg dat ze in slaap vallen. Gooi nu de Ultra balls tot je hem te pakken hebt (zorg dat je ‘m te pakken krijgt anders kan je overnieuw beginnen). Articuno is van level 50 en lastig te verslaan, hij zal slechts een keer in het spel verschijnen (net als de andere Pokémon die hier staan). Gebruik nu je escape rope en save je spel. Hier kun je de volgende Pokémon vangen: Seel, Dewgong, Slowpoke, Slowbro, Psyduck, Horsea, Seadra, Krabby, Kingler, Zubat, Golbat, Shellder en Staryu.

Viridian City 2:
Vanuit Cinnabar Island vlieg je naar Viridian City. Save je spel en ga naar de gym. Squirtle en Bulbasaur zullen de Pokémon die hier zijn gemakkelijk verslaan. Charmander zal moeten worden vervangen door een vogel Pokémon van een hoog level (Fearow level 50 is een goede keuze) of een water of gras Pokémon van een hoog level. Met een hoog level kan je tegen Dugtrio of een andere jongen met een poison Pokémon op. Je kan tegen de gym leader te strijden, zijn/haar Pokémon zijn: Dugtrio (level 42), Rhydon (level 50), Nidoking (level 45), Nidoqueen (level 43) en Rhydom (level 45). Als je hem/haar verslaat krijg je een Earth badge, nu gehoorzamen alle Pokémon jou. Nu je alle acht badges hebt mag je naar de Pokémon league.

Pokémon League/Victory Road:
Onderweg naar Victory Road moet je tegen Gary vechten. Hier heb je Pokémon met Strenght en Surf nodig. Neem wat Ultra balls, Max Potions, Escape ropes en een paar full heals mee. Volg Victory Road maar wees voorzichtig (Moltres is daar ook en moeilijk aan te geven waar Moltres zit).

Hier zijn wat tips:

  1. Als je een rotsblok ziet, druk deze weg;
  2. Ontwijk de trainers, het is al moeilijk genoeg om zonder tegen ze te vechten verder te komen;
  3. Ga geen gevechten aan, de uitdagers zijn nu te sterk voor je. Als je eenmaal Victory Road hebt gevolgd kom je op het Indigo Plateau.

The Elite 4:
Nu is het tijd Elite 4 te verslaan, maar bereidt je eerst voor. Zorg voor veel Full Restores (deze heb je het meeste nodig). Veel meer heb je eigenlijk niet nodig behalve dan de Pokéflute. Neem je sterkste Pokémon (boven level 60).

Vecht eerst tegen Lorili, haar Pokémon zijn Dewgong, Cloyster, Slowbro, Jynx en Lapras. Gebruik sterke elektrische Pokémon voor de eerste drie, voor de laatste twee kan je een vuur Pokémon gebruiken.

De volgende is Bruno, zijn Pokémon zijn Onix, Hitmonchan, Hitmonlee, Onix en Machamp. Gebruik hierbij een gras of water Pokémon.

De volgende is Agatha, haar Pokémon: Gengar, Golbat, Haunter, Arbok en Gengar. Een tip: Breng ze in slaap, val aan en versla ze.

De laatste is Lance, zijn Pokémon zijn: Gyarados, Dragonair, Dragonair Aerodactyl en Dragonite. Begin met een sterke elektrische Pokémon tegen Gyarados, gebruik daarna ice types.

Gary:
Hij zal eerst zijn Pidgeot sturen daarna zijn Alakazam, Rhydon, daarna zal het afhangen van jouw gekozen start Pokémon: Als je Squirtle hebt gekozen stuurt Gary: Gyarados, Arcanine en Venesaur; Als je Bulbasaur hebt gekozen stuurt Gary: Exeggutor, Gyarados en Charizard; Als je Charmander hebt gekozen stuurt Gary: Arcanine, Exeggutor en Blastoise. Ik zou: Raichu kiezen tegen zijn Pidgeot; Venesaur om Alakazam in slaap te krijgen; Venesaur tegen Rhydon; Rapidash tegen Exeggutor; Raichu tegen Gyarados; Articuno tegen Charizard (Charizard kan vliegen en dat maakt hem gevoelig tegen ice aanvallen).

League Champ (kampioen van de League):
Als je kampioen van de league bent krijg je Pokémon nummer 150, Mewtwo, ga naar Cerulan City en ga naar het noorden, Surf naar beneden en ga de grot (cave) in. In de Unknown Cave zijn de volgende Pokémon: Dodrio, Venomoth, Kadabra, Rhydon, Marowak, Electrode, Chansey, Wigglystuff, Ditto, Parasect, Raichu, Arbok (rode versie) en Sandslash (blauwe versie).

Cerulean Cave – Unknown cave:

Velen wisten het niet, maar links bovenaan in Cerulean City bevind zich de Cerulean Cave waar je Mewtwo kan vangen na het verslaan van de League C

hamp . (zie afbeelding)

Cerulean Cave De binnenkant van de grot ziet er zo uit:

Cerulean_cave_R&B

Door Mava