www.pokesav.be (dat nu hobbygamers is geworden) kreeg in 2008 toestemming om deze tekst te publiceren van www.pokemonwolken.nl indien er duidelijk bijvermeld werd dat dit een tekst van pokemonwolken betreft.

Town 1- New Bark Town
Hier begin je. Kijk eerst rond op je kamer. Als je je wilt voorbereiden hangt bij de trap een kaart. Ga naar beneden. Je mams loopt op je af en geeft je een POKEGEAR. Hierin zitten een horloge dat steeds meer verkeerd gaat lopen en een mobiele telefoon. Er is maar 1 nummer in. Die is van Mams. Bel haar later in het spel maar op om uit te proberen. Ga het huis uit. Kijk wat rond. Als je goed kijkt zie je iemand met rood haar door het raam van het Lab kijken. Dit is je rivaal. Die heet in deze Walktrough Jack.
Ga naar het lab. Je loopt naar Prof. Elm toe. Hij vraagt je om uit 3 Pokémon te kiezen:

Chikorita- Dit beestje is schattig, maar laat je niet misleiden. Hij is een moeilijke start!
Wel leert ze Mestblad (Razor Leaf) in level 8. Ze evolueert in Level 16 in Bayleef, en in Level 32 in Meganium.

Totodile- Extreem goed. Ook best schattig. Deze water-Pokémon kan Ice Punch leren om in de laatste Gym goed van pas te komen. Kies hem als beginner mocht je een goede gezelschapper willen. In level 18 wordt het Croconaw, in level 30 Feraligatr.

Cyndaquil: Ook schattig. In level 6 leert hij al Rookgordijn(Smokescreen).Hij evolueert
van vurig in vulkanig in level 14. Een vuur type. In level 34 woedt het een Thyplosion.

Na gekozen te hebben krijg je van Prof. Elms hulp een Drankje. Stop deze in je PC, want je kan hem voorlopig niet zo goed gebruiken. Na dit ga je op route 29 naar Cherrygrove City. Onderweg vind je Pidgey, Sentret en Rattata. Ook zie je Fruitbomen. Pluk de Berry´s, want in dit deel van het spel zijn ze erg handig. Je Pokémon heeft er trouwens al één. Hij hersteld zich met 10 als dat goed uitkomt.(23HP-10HP=13HP)en dan krijg je dit verschijnsel: ……recovered using a BERRY. Praat met mensen als je wat tips wil.

TOWN 2: Cherrygrove City
Hier kom je aan bij een man die er oud uitziet. Maak je Pokémon beter en praat met hem. Hij geeft je een rondleiding. Op het laatst geeft hij je een MAP CARD. Handig!!!! Je 3e kaart in je POKEGEAR. Je kan in de MART gaan, maar ze verkopen (nog) geen Pokeballs. Ga naar boven. Je komt op een gegeven moment bij een huis aan. Links ervan hangt weer een BERRY. In het huis is ook iemand die je een BERRY geeft. Sla rechtsaf en bevecht nu ook Caterpie, Metapod en misschien Weedle. Met Cyndaquil is dit makkelijk, no problem met Totodile maar moeilijk met Chikorita. Je komt bij een open plek. Je ziet een huis en een Fruitboom. Pluk de PSNCUREBERRY ervan. Ga in het huis. Je ziet 2 mannen. 1 geeft je een ei. De andere is Prof Oak .Die geeft je een Pokedex.
Je Pokémon rust bij Mr. Pokémon, die met de hoed. Ga daarna terug naar Cherrygrove. Zorg dat er een BERRY aan je Pokémon zit, want dit wordt een moeilijk gevecht, namelijk tegen Jack!! Hij heeft een Pokémon gestolen, zoals al gemeld is, en hij is erg sterk. Hij is in het voordeel, dus kijk uit! Je krijgt 64 EXP. Points, best veel. Dit was je eerste Trainer gevecht. Ga nu naar New Bark Town.

TOWN 1: New Bark Town 2
Ga naar Elms Lab. Wacht op je beurt bij de interwieuwer, en voer dan je rivaals naam in.
Als je deze Walktrough gebruikt, raad ik je aan om Jack in te vullen. Daarna geef je automatisch Prof. Elm het MISTERY EGG. Hij geeft je daarna toestemming om naar
Violet City te gaan en daar je eerste van je 16 badges te gaan verdienen. Zodra je het Lab wil verlaten komt de hulp naar je toe en geeft je 5 Pokeballs.Voor je weer
naar Cherrygrove City gaat moet je eerst naar je Mams gaan. Zij slaat geld op voor je.
Handig als je een moeilijke Gym ziet!!!! Doen!!!! Ga weer naar Cherrygrove City op Route 29.

Town 2: Cherrygrove City
Eenmaal daar koop je wat extra Pokeballs. Ga terug naar Route 29 en vang daar de 3 Pokémon. Rattata is een handig beestje, hij leert Hyper Fang in level 12!!!
Sentret is ook best goed, later kan hij Schaduw Bal leren. Pidgey is wel bekend,
maar niet zo´n beste Pokémon. Als Pidgeot is hij erg handig. Maak al je Pokémon beter en stop in de PC wat je niet nodig denkt te hebben. Ga naar Route 30 en vang Caterpie of Metapod. Deze evolueren in level 10 in Butterfree, een erg sterke Pokémon. Sla dit keer linksaf(nu kan het) en bevecht 2 Youngsters en een Bug Catcher. Bouw 2-3 Pokémon in gelijke levels op. Helemaal boven zie je een Bug Catcher met wat slappe Pokémon.
Let op! Neem je zijn nummer, dan heeft hij later Butterfree, Butterfree, Beedrill, Butterfree. Als je naar links gaat zie je een Fruitboom en dan een Gate. Ga hierdoor en je bent in Violet City.

Town 3: Violet City
Maak je Pokémon gezond en ga naar de Sprout Tower. Train je Pokémon goed. Als je Chicorita gekozen hebt, train hem dan naar level 13, anders wordt de Gym straks niks. Train ook een Hoothoot, een Pidey of een Sentet. Bij de top kom je Jack tegen. Hij vecht dit keer niet, hij gebruikt een ESCAPE ROPE. Jij vind er ook een in de hoek. Bevecht Sage Li. Bij het verslaan verteld hij dat je je Pokémon goed verzorgt. Daarvoor geeft hij je HM05, FLASH. Leer dit nog niet aan je Pokémon.Gebruik je Escape Rope. Loop naar de Violet City Gym. Erin kom je 2 trainers tegen. 1 met Spearow level 9
en 1 met Pidgey level 7 en Pidey level 7. Bij Falkner, de Leider, is het andere koek.

Leider: Falkner
Badge: Zephrybadge
In: Violet City
Type Pokémon: Vliegend
Moeilijkheidsgraad: Totodile/Cindaquil is makkelijk. Chikorita: Moeilijk
Pokémon: Pidgey level 7: Met Chikorita is het niet eens zo heel moeilijk,
als je maar geen mestblad gebruikt. Als je goed rondkeek op de Routes kon je Geodude vinden, of een Bellsprout voor Onix ruilen. Dan is het echt makkelijk
Pidgeotto level 9: Met Gust en Mud Slap is hij een stuk moeilijker. Met Chikorita is het niet te doen. Onix of Geodude kunnen hem samen aan.
Trrrrrrring! Prof. Elm belt. Doe wat je gezegt word en maak je Pokémon beter.

Ga nu naar de zuidelijke Route van Violet. Train hier.
Hier is een advies: Vang een Wooper en een Mareep, dit zijn goede Pokémon.
Train ze. Ga naar het zuiden.Hier vind je ook iemand die je MIRAKEL SEED geeft. Leuk voor je Chikorita.Je komt in een grot, genaamt Union Cave.Hierdoor gaan is niet zo moeilijk, en je kan er Onix, Zubat en Geodude vangen. Uit de grot kom je Hiker Anthony tegen. Versla hem, en neem zijn nummer voor zeldzame Pokémon. Na een beetje doorlopen kom je een put tegen met Team Rocket ervoor. Loop er voorbij en je bent in Azalea Town.

Town 4: Azalea Town
Laat je Pokémon rusten in het Pokecentrum. Hier is ook een Gym, maar er staat een Rocket voor. Ga naar het huis waar voor de tuin een bord met KURTS HOUSE voor staat. Praat tegen Kurt. Hij vertelt je wat Team Rocket is. Hij rent weg.
Verlaat de town. Bij de put zie je dat de Rocket weg is. Ga naar beneden en je ziet dat Kurt daar is. Hij kan Team Rocket niet stoppen. Dus moet jij het opknappen. Bevecht de Rocket Grunts. De eerste heeft 2 Rattata´s. De vrouw heeft Zubat en Ekans. Die daarna 2 Zubats, en de laatste Koffing level 14. Versla ze allemaal, en ga terug naar Azalea Town.
Kurt geeft je een Lure Ball. Pluk daarna een WHT APRICORN achter zijn huis. Geef hem aan Kurt. Na een dag is de Fast Ball klaar. Je kan nu in de Gym!!!
Bevecht Bug Catchers, een tweeling Amy & May, en Bugsey!!!

Leider: Bugsy
Badge:Hivebadge
Type Pokémon: Insect
Moeilijkheidsgraad: Chikorita: Gaat wel Totodile: Iets makkelijker dan Chikorita Cyndaquil: Heel makkelijk!
Pokémon: Metapod level 14: Extreem makkelijk, maar hij kan wel Bindschot en Tackle. Zijn Tackle is niet erg sterk.
Het kan zijn dat Bugsy nu voor Scyter kiest, maar meestal wordt het Kakuna.
Kakuna level 14: Gebruik GEEN Chikorita, beter Pidgey level 9 of hoger. Dan kan hij Gust.
Of hetzelfde als je bij Metapod deed.
Scyter level 17: Deze kan problemen opleveren. Gebruik Rattata met Hyper Fang voor goede resultaten. Pidgeotto is ook een goede keus. Hoe snel je Pokémon ook zijn, Scyter´s Quick Attack is eerder. Kijk ook uit voor zijn vreselijk sterkere Fury Cutter.
Ga naar het PokémonCentrum en maak je Pokémon helemaal fit. Probeer naar de Gate aan de linkerkant van de stad te lopen. Maar wat dan? Jack komt eraan.
Jack
Gastly level 12- GEEN Chikorita, beter Sandshrew of Digglett. Zolang maar geen normale, gras of vechtPokémon.
Nu zal je rivaal wel voor zijn beginners-Pokémon kiezen, maar het kan zijn dat hij Zubat neemt. De volgende hoort hij te doen:
Zubat level 14: GEEN Chikorita, beter Mareep/Flaaffy.
Starter-Pokémon level 16- Als hij voor Totodile koos, is dit Croconaw,
koos hij voor Cyndaquil, dan is het Quilava, en als hij Chikorita nam, is het nu Bayleef.
Vooral de laatste Pokémon is moeilijk, maar dit was nog niets. Ga nu door de Gate. Je komt in Ilex Forest. Vang een Weedle als je geen Caterpie of whatever gebruikt. Als het goed is kom je een vogel tegen. Farfech´d. Jaag hem terug naar het jongetje dat er in het begin van het bos stond. Koop wat REPELS als je niet telkens een Zubat of zo tegen wilt komen. Je krijgt van de vader HM01,CUT. Leer het aan Croconaw (inmiddels) of Quilava. Anders kan een Sentret het leren. Loop terug naar het huisje waar het bord bij staat met CHAROAL MENS HOUSE. Binnen vind je het jongetje en zijn vader. Het jongetje geeft je Charoal. Handig als je Cyndaquil gekozen hebt. Ga terug naar het bos en gebruik CUT op de boom. Kijk rond en vind het jochie dat lijkt op je rivaal, alleen dan in het groen. Hij geeft je TM02, Headbutt. Handig om Pokémon mee te vangen. Kun je hem niet vinden, kan je hem alsnog later vinden of kopen. Als je uit het bos bent moet je nog even doorbijten en Trainers bevechten. Als je iets als betegelde vloer ziet, ben je in Goldenrod City.

Town 5- Goldenrod City
Maak je Pokémon beter!!!!!
Hier zijn veel dingen te doen:
1. De fiets halen 2. Whitney verslaan 3. De Underground Path vrijmaken. 4. De Squirtbottle halen5. De RADIO CARD in je Pokegear toevoegen.
1. Om dat te doen loop je naar de Gym, naar rechts de gang van huizen in. Het laatste is de Bike Shop. Antwoord YES op de vraag die de verkoper stelt. Ga naar buiten en rijen maar.
2. Whitney´s Gym heb je al gezien. Rij erheen op je fiets. In het gebouw is een waar doolhof. Als je zo min mogelijk wilt vechten moet je dit doen: Loop meteen naar rechts en volg de gang. Een Beauty merkt je op en bevecht je met 2 Meoths. Ga terug en ga uit en in de Gym. Volg weer de gang en ga de andere gang in. Op de open plek bevecht je Lass Carrie, en loop je omhoog. Ga zoveel mogelijk naar links om de Lass te ontwijken. Die met de staartjes is Whitney.
Leider: Whitney
Badge: Plainbadge
Type Pokémon: Normaal(maar de aanvallen zijn niet normaal!)
In: Goldenrod City
Pokémon:
Clefairy level 18: De Doubleslap kan uren doorgaan en de Metronome kan varieren van Lovely Kiss tot Fire Blast. Kortom, een rots Type zoals Onix of Graveler is wat ertegen te doen is.
Miltank level 20: Een zware koe-Pokémon met erg krachtige aanvallen. Een hele sterke Pokémon zal verliefd worden. Op Onix kan hij langzaam maar zeker schade aanrichten. Rollout is een Rotstype aanval, en voor de zekerheid kan hij ook Stomp(krachtig).
Moeilijkheidsgraad: Cyndaquil: Moeilijk Chikorita: Middel/Moeilijk Totodile: Middel
3. Dit is een eventueel klusje, maar het mag ook later. Het is gewoon een kwestie van 3 Super Nerds en een Pokemaniac verslaan.
4. Als Whitney verslagen is kan je in 1 van de huizen rechts de SQUIRTBOTTLE halen. Gewoon met de vrouw praten die plantjes water geeft.
5. Ga weer naar links in de Town en je ziet een gigantische Eiffeltoren. Ga erin en praat met de vrouw achter de balie helemaal rechts. Antwoord de vragen goed en je krijgt de laatste kaart in je POKEGEAR. Nu ga je uit de Toren en naar boven. Je komt bij een Gate. Ga hierdoor. Dit is een eind lopen. Gebruik je fiets. Als het Dinsdag, Donderdag of Zaterdag is, is er een Insectenfestival. Probeer te winnen. Als je niet in de prijzen valt heb je alsnog een BERRY en een Pokémon die je hebt gevangen. Op de derde plaats krijg je een GOLD BERRY, voor deze tijd erg geschikt. Ga nu naar rechts van het park, en bevecht Psychic Marc, en eventueel Bug Catcher Arnie en Schoolboy Alan. Ga naar de boom die je misschien al eerder hebt gezien. Hij staat op het kruispunt tussen Goldenrod, waar je net vandaan komt, links van Violet City, met de Sprout Tower en de eerste Gym met vogels, en daar boven is Erutack. Save het spel!!!! Gebruik de SQUIRTBOTTLE. Het is Sudowoodo level 20, erg handig voor HM bewegingen, maar vechten kan hij ook goed. Hij kan alleen niet tegen electrische aanvallen terwijl het een rotsPokémon is!!! Vang hem, en als het misgaat start je je spel opnieuw op en kies je Contiune. Sla linksaf en je bent in Erutack City.

Town 6- Erutack City
In het Pokémoncentrum zie je Bill die de tijdmachine afheeft en teruggaat naar Goldenrod. Als je kan linken, probeer het uit op de tijdmachine. Ga naar een huis
waar niets bijzonders aan is en praat met iemand die een boek heeft gelezen. Antwoord Yes op zijn vraag en je krijgt een heuse ITEMFINDER. Hierna ga je naar de toren links van de stad. Als je binnenkomt zie je je echte rivaal, Jack!
Jack:
Zubat: Elektrisch en snel, of Rots met goede verdediging. Een goede training voor je Sudowoodo. Haunter: Psychic, Grond, Spook of zelfs Dark. Magnemite: Grond, Vecht, Vuur(Quilava), of Sudowoodo´s Low Kick.Starting Pokémon 1x geëvolueert. Zoals het gevecht bij Azalea Town. Nu wordt het tijd voor de Gym.

Bevecht 5 trainers. Omhoog,rechts,omhoog, links enz.Je komt dan bij de leider Morty.

Leider: Morty
Badge: Fogbadge
Moeilijkheidsgraad: Chikorita:Moeilijk Totodile: Middel Cyndaquil: Middel
In: Erutack City
Type Pokémon: Spook
Pokémon: Gastly 21- Tegen al zijn Pokémon is hetzelfde type geschikt. De vervelendste aanvallen van Gastly en de Haunters zijn: Curse, Mean Look, Night Shade, Lick.
Haunter 22: Krachtig, probeer te vermijden dat hij Mean Look en Curse doet. Dan gaat je Pokémon namelijk vanzelf dood zonder dat hij terug kan.
Gengar 25- Erg Moelijk, lijkt mij een van de moeilijkste Pokémon uit het spel. Het eerste wat hij doet is Hypnosis. Hij is zo snel dat het moeilijk is hem ook maar aan te vallen. Als het je lukt om hem pijn te doen steelt hij HP van jou af terwijl jij slaapt. Sandslash en Modderklap zijn een goede combinatie om te zorgen dat je wakker blijft. Hij zal ook wel Mean Look doen om te zorgen dat je hem in het spel houd. Zijn vierde beweging komt van pas als je Pokémon zwak is maar wakker wordt. Hij hoeft dan niet eerst Hypnosis te doen, maar hij maakt je Pokémon gelijk weg. Haunter 23: Hijg, oh nee. Een betere versie van de vorige Haunter. Als je nog fit genoeg bent, is hij mogelijk.

Maak je Pokémon helemaal fit. Zijn je Pokémon levels met veel verschil? Hier is dan een laatste plaats voor training: het danstheater. Hier zie je een man, een jongen en een Rhydon. Loop naar boven en bevecht de Kimono Girls. Deze gebruiken Eevees evoluties, level 17. De eerste van links gebruikt Flareon, de tweede Espeon, de derde Umbreon, de vierde Vaporeon en de allerlaatste natuurlijk Jolteon. Ga terug naar de man en je krijgt HM03, SURF. Ga nu naar links van de stad. Ga door de Gate en over de Route. Weet je nog toen je tegen Whitney ging? Hier kan je een Miltank vangen. Hij kan SURF, STRENGTH en ROCK SMASH leren en erg krachtig worden. Verder is er Snubbul als schoothondje. Ga door over deze Route en je bent in Olivine City.

Town 7- Olivine City
Daar komt Jack uit de Gym lopen. Hij geeft voor de zoveelste keer zijn mening over STRONG en WEAK. Hij heeft dit keer geen tijd om te vechten, gelukkig maar. Loop naar het Pokémon Centrum en rust. Ga naar het Café en vraag aan de matroos HM04, STRENGTH. Ga nu naar het Lighthouse en train. Zorg voor Pokémon van level 25-30, dat is handig voor de Gyms. Boven vraagt Jasmine om medicijnen te halen. Val naar beneden door het zwarte gat. Beneden vraag je een GOOD ROD aan de visserman.Ga naar het water. Leer SURF aan je Wooper of zo en SURF. Ook op het water is training. Je komt hier bijna niets anders dan Tentacools tegen, maar bij het gebruiken van een SUPER REPEL kom je ook wel Tentacruel tegen. Heel soms zie je ook Mantine, een krachtige waterPokémon. Probeer hem altijd te vangen! Als je de kust ziet ben je in Cianwood City.

Town 8- Cianwood City
Rust uit van de gevechten en ga naar de Gym. Eerst moet je 2 trainers bevechten met Hitmonchan en Hitmonlee. Daarna nog een met Machop en Machoke. Beweeg de stenen met STRENGTH. Doe de twee aan de zijkanten omhoog, en dan de middelste opzij. Bevecht nog een trainer met Mankey,Mankey en hoe raad je het, Primeape. De Gym Leader is andere koek!

Leader: Chuck
Badge: Stormbadge
Moeilijkheidsgraad: Chikorita: Makkelijk, maar alleen Poliwrath een beetje. Cyndaquil: Erg moeilijk, en dan bedoel ik Poliwrath. Totodile: Het makkelijkst van de drie, maar niet te makkelijk.
In: Cianwood City
Type Pokémon: Vecht
Pokémon: Primeape level 28: Karate Chop, Rage en Fury Swipes maken dit een sterke Pokémon. Je beginners Pokémon is vanaf level 27 bereid om hem uit te schakelen. Zijn Karate Chop heeft heel veel Critical Hits en Rage wordt krachtiger naarmate hij zwakker wordt. Fury Swipes is zo´n aanval als Whitney´s Clefairy´s Doubleslap.
Poliwrath: 4 goed uitgezochte bewegingen: Hypnosis-Ken je Morty´s Gengar nog? Irritant hé? Surf- Hoewel hij vechtPokémon gebruikt is dit de manier om Vuur-,Rots- en grondPokémon uit te roeien. Scyptial Look- Niks aan de hand, als hij dit doet krijg je geen problemen of zo.Dynamicpunch- Deze aanval mist bijna altijd, maar als het raak is krijg je een erg harde dreun en ben je verward. Kortom: Flaaffy, Butterfree met Confusion, Bayleef met Razor Leaf. Psychic, Flying, Electric, Grass.

Van Chuck krijg je TM01, Dynamicpunch, en van de vrouw buiten HM02, FLY.
Ga de Apotheek binnen en je krijgt een SECRETPOTION. In het huis daarboven ontvang je een Shuckle, een insect- en een rotsPokémon. Leer FLY aan een vliegende Pokémon en vlieg naar Olivine City.

Town 7- Olivine City 2
Beklim het Lighthouse en beantwoord YES op de vraag die JASMINE stelt. Ze gaat terug naar de Gym, net als jij…

Leader: Jasmine
In: Olivine City
Type Pokémon: Staal(een van de 2 nieuwe types)
Moeilijkheidsgraad: Chikorita: Normaal/Moeilijk Totodile: Erg moeilijk, tot de laatste Pokémon. Cyndaquil: Erg makkelijk, tot haar laatste Pokémon komt…
Pokémon: Magnemite level 30: Ziet er wel erg makkelijk uit, maar dat is het niet!!
Sonicboom brengt altijd 20 schade toe. De strategie van de tegenstander is: eerst verlammen met Thunder Wave, dan verwarren met Supersonic. Als laatste doorhameren met Sonicboom en Thunderbolt.
Magnemite level 30: precies hetzelfde liedje, gebruik grond, vuur of vechtPokémon.
Steelix level 35: Deze Pokémon kan de zon laten schijnen, wat best voordelig voor jou kan zijn. Het is de geëvolueerde vorm van Onix. Iron Tail werkt erg goed op RotsPokémon, dus kies maar voor een Grond-of WaterPokémon.

Dit was je 6e badge!! Nog maar 12 te gaan. Je bent bijna op één derde van het spel.
Selecteer nu FLY en ga naar Erutack City.

Town 6-Erutack City 2
Ga nu door de rechtergate van de town en neem een Pokémon met SURF mee. Tenzij je echt een Marill moet, gebruik je SURF en vermijd je de grot. Op het schiereiland met trainers kun je nog trainen voor alle Gyms. SURF verder en je bent in een nieuwe town met nieuwe uitdagingen en de nieuwe Gym!!!!

Town 9 – Maghony Town
Er staat iemand voor de deur van de Gym, wat erg irritant is. Ga naar boven door de eerste Gate. Vermijd daarna de andere vanwege het feit dat dat je f1000 kost. Je vind onderweg wat trainers, maar moeilijk zijn ze niet. Bij het Meer van de Woede gebruik je SURF. Save je spel en vang de Gyarados. Uit het gevecht vraagt een trainer, Lance, om mee te werken. Antwoord Yes op zijn vraag en FLY terug naar Maghony Town.

Ga naar de winkel. Je ziet dat Lance zijn Dragonite net terugroept. Volg hem naar beneden. Als je langs een pilaar loopt kom je 2 Rocket Grunts tegen. Versla ze en loop het kleine gangetje in. Bevecht de man met bril en druk op A als je bij het beeld van de computer bent. Nu de hendel op UIT staat heb je geen last van de Grunts.
Op de volgende vloer staat Lance. Je Pokémon mogen uitrusen. Na nog een paar Rockets verteld Lance je dat je passwords moet zoeken. Die vind je op de volgende manier:
– bevecht een Grunt met Raticate en hij zegt 1 password
– een Grunt als vrouw weet het tweede password
– bevecht de Exeggcutive die het password weet voor de machinekamer.
Praat met zijn Mukkrow.
Tijdens de tweede fase kom je Jack tegen, maar die heeft geen tijd.
Zodra je in de machinekamer bent wordt je teruggeroepen. Twee Exeggcutives houden je tegen. Je zit wanhopig in de val tot Dragonite komt. De man beschermt de vrouw. Lance zal de jongen pakken met Dragonite, dus zal jij dat mens eens iets laten zien:

Rocket Exeggcutive:
Pokémon:
Arbok: Psychic zoals Butterfree, maar Sandslash met Modderklap werkt ook.
Gloom: Vuur zoals Quilava, maar FLY werkt ook goed.
Mukrow: Een maffe vogel die gemakkelijk te verslaan is met Rots of Electrisch.

Nu moet je de Electrodes bevechten. Het is niet moeilijk, maar Selfdestruct is pijnlijk. Ik heb er zelf één gevangen vanwege hun kracht. Als beloning krijg je van Lance HM06, Whirpool.Als je klaar bent kun je uit de ninja-schuilplaats gaan en naar de Gym!!!

Het is erg simpel om bij de leider te komen, namelijk zo:
1. Zorg dat je bij de lege plekken bij de palen komt.
2. Ga naar of blijf bij de linker.
3. Omhoog
4. Bevecht een Boarder
5. Rechts en praat met de man.

Leider: Pryce
Type: Ijs
Voor: Glacierbadge
In: Maghony Town
Moeilijkheidsgraad: Chikorita: Best wel makkelijk, maar ook voor hem. Cyndaquil: Alleen de laatste kan hij aan. Totodile: Imunerend, gebruik de hak-aanval op de eerste 2, en de laatste met SURF of WATER GUN
Pokémon: Seel level 26- Ziet er makkelijk uit, en dat is hij ook. Zelfs vuur-Pokémon kunnen hem aan. Dewgong level 29: Bijna dood, Rest. Kan uren doorgaan, dus in 2-3 keer moet hij uitgeschakeld worden. Piloswine level 31: Die levels zijn niet erg goed, maar Piloswine zelf kan Blizzard!! Cyndaquil en Chikorita zijn er goed tegen, en Totodile kan ook makkelijk winnen. Gebruik Vecht of Watertype, maar het beste is vuur!!!

Trrrrring! POKEGEAR! Het is Elm. Wat hij zegt is waar. Luister maar naar je eigen Radio. Als je eerst het ijspad op wilt kan je het gewoon negeren, maar je kan ook naar Goldenrod vliegen en het oplossen. Als je naar Goldenrod wilt moet je gewoon doorlezen, zo niet dan sla je het stuk tussen de twee stippellijnen even over en lees je later weer verder.

————————————————————————————–

Town 5- Goldenrod 2
Aangekomen zie je dat het volzit met Rockets. Ze staan erg in de weg, maar je kan zonder problemen bij de Radio Tower komen. Binnen moet je al vechtend boven zien te komen.
Ga af en toe terug om beter te maken. Dit is een goede training. Probeer 4-5 sterke Pokémon te hebben van level 30-35 maar iets onder 30 mag ook. Boven zie je de director. Maar je bent er nog niet! Deze director is een Exeggcutive!
Rocket Exeggcutive (M)

Pokémon:
Koffing level 30-Grond,rots,psychic is makkelijk, maar geen Bayleef/Meganium
Koffing level 30- Precies hetzelfde liedje
Koffing level 30- Precies hetzelfde liedje
Koffing level 30- Precies hetzelfde liedje
Weezing level 32-Moeilijker dan de Koffings
Koffing level 30- Precies hetzelfde als de 1e,2e,3e en 4e Koffing.

Hij verteld dat de echte director in de Underground Warehouse is.
Vlakbij de Underground Path(wat je kon vrijmaken). Ga daarheen en gebruik de BASEMENT KEY die je kreeg op de deur rechts ervan. Probeer naar de Rocket te lopen maar…Jack is het daar niet mee eens. Hij daagt je uit.

Jack
Pokémon: Golbat-Zijn Zubat is geëvolueert. Chikorita is niet in staat, maar Sudowoodo of Graveler wel. Ook Flaaffy/Ampharos is makkelijk om te gebruiken. Haunter- Zelfs een eigen Haunter met Shadow Ball kan hem aan. Een grond of Psychic Pokémon kan hem ook wel aan. Magnemite- erg makkelijk, als je nog een GrondPokémon hebt of vuur zit je goed. Sneasel- Vuur of Vecht werkt goed, omdat hij van het Dark en Ice type is.
StarterPokémon-Als hij eerst voor Totodile koos, is hij een Feraligatr, een Chikorita betekent Meganium, maar een Cyndaquil is nog steeds Quilava. Gebruik dus net zoiets als in Azalea Town(een tijd geleden). Bevecht nu 3 mannelijke Grunts en speel met de Shutters. Bevecht de Burglars en de vrouwelijke Grunt. Ga door de deur en bevecht nog veel Grunts. Na de laatste zegt de Director dat de Rocket Chef achter de shutter in de Radio Tower zit. Je krijgt een CARD KEY. Ga naar buiten door de trap en je bent op de onderste etage van het warenhuis van Goldenrod. Neem de lift naar 1F en ga naar buiten. Ga weer naar de Radio tower en gebruik de CARD KEY op het slot. Open hem en bevecht nog een Grunt. Ga naar boven en bevecht de vrouwelijke Grunt en de mannelijke Exeggcutive. De Grunt heeft 2x Ekans, Oddish en Gloom en de Exeggcutive heeft Golbat level 36. Ga naar de bovenste Studio en bevecht je oudere vriendin:
Rocket Exeggcutive(V)
Arbok-Weer Butterfree en Sandslash, da´s genoeg.
Vileplume-Gloom is geëvolueert, dus gebruik je misschien Thyplosion of Quilava.FLY is natuurlijk ook handig tegen het Verdeelspoor. Mukkrow: De makkelijkste Pokémon die ze gebruikt. Elektrisch of Rots.
Nu is het tijd voor de laatste Exeggcutive(M).
Houndour: Met Water,Rots of grond is hij de makkelijkste die hij gebruikt.
Koffing: Hetzelfde als bij de andere Exeggcutive (M).
Houndoom: Hetzelfde als bij Houndour, alleen dan sterker.

Dit was de laatste Team Rocket voorlopig. De director bedankt je met een RAINBOW WING in de Gold versie, in Silver krijg je een SILVER WING. FLY nu naar Maghony Town om naar het Ice Path te gaan.

—————————————————————————————

Town 9- Maghony Town (2)

Koop in waar de Ninjaschuilplaats is een aantal SUPER REPELS om niet telkens te hoeven vechten. Onderweg kan je met een aantal trainers vechten voor training. In het Ice Path zijn geen trainers, maar wel veel ijspuzzels. In een zit een speciaal Item, namelijk HM07, Waterfall. De laatste HM kan nog niet gebruikt worden vanwege dat je nog geen Risingbadge hebt. Er zijn nog andere leuke items in het Ice Path, en je kan er ook Golbat, Jynx, Swinub en Zubat vangen. Bij één doolhof moet je zelf stenen op het ijs gooien, maar dat is niet zo´n moeilijk doolhof. Bij de uitgang ben je bij de laatste stad.

Town 10- Blacktorn City
Het eerste wat je moet doen is bijna al je geld besteden aan FULL HEAL, HYPER POTION en REVIVE. Leer ook aan veel Pokémon Ice Punch. Berg veel geld op bij je moeder. Ga naar de Gym. Bevecht de trainers, ze gebruiken Draak-Pokémon. Gras,Water,Vuur en Electrisch werken nauwelijks, dus gebruik vliegend, normaal maar het beste is ijs en draak. Sommige Cooltrainers hebben Horsea of Seadra, daar kan je wel Electrisch of Gras tegen gebruiken. De leider is de beste van allemaal, en onderschat haar niet!!

Leider: Clear
In: Blacktorn City
Badge:Risingbadge
Type Pokémon: Draak
Moeilijkheidsgraad: Totodile is het Makkelijk-Middel en met de andere moeilijk.
Pokémon:Dragonair level 37-De eerste gebruikt SURF, dus neem een Gras of Water/Ijs Pokémon. Dat zorgt dat hij de niet-zo krachtige Dragonbreath moet doen.
Dragonair level 37- Deze gebruikt Thunderbolt en Thunderwave, dus gebruik Grond en Rots. Dragonair level 37- De laatste Dragonair doet Ice Beam, dus doe zelf Ijs of Vuur maar het beste is Water/Ijs combinatie. Kingdra level 40- Een erg hoog level. Het is een draak en watertype, en het enige dat echt goed werkt is draak, maar dat werkt ook bij jezelf. Dus neem Gyarados met Twister en Dragon Rage om hem uit te putten. Deze Pokémon kan SURF, Hyper Beam, Smokescreen en Dragonbreath.

Nadat je haar verslagen hebt wil ze eerst dat je een DRAGON FANG haalt in de Dragons Den. Dit is niet moeilijk, gewoon SURF gebruiken. Hij ligt diep in de grot.
FLY naar New Bark Town.

Town 1- New Bark Town 3
Haal nu een MASTER BALL op bij Prof. Elm en neem weer je geld terug bij Mams. SURF tot je weer op het land bent. Kijk op je kaart en je ziet het Indigo Plateau, de hele zooi van KANTO en de Route naar de Victory Road, de grote eenzame grot. Over de Route vind je veel soorten trainers. Cooltrainer Reena, Birdkeeper Vance(als je hem kan vinden), Cooltrainer Beth en Cooltrainer Gaven zijn wel in voor een rematch, een goede training voor de PokémonLeague. Versla ook de andere, dat zijn nog een handjevol Cooltrainers, een paar Psychics en een visser.
Na Cooltrainer Beth kom je in een gebouw. Links en rechts staan mannetjes die later wel wegggaan. Loop door en je komt in de Victory Road. Gebruik je fiets en vang wat Fase 1-Pokémon, als je goede Pokémon wil. Ik adviseer je Golbat, Ursaring en Graveler. Op het laatst sta je op een grote open plek met in het midden van de bovenmuur de uitgang. En dan kom je een oude bekende tegen:

Jack
Pokémon:
Golbat: Snelle electro werkt volgens schema, of een pasgevangen Graveler.
Sneasel: Vuur, want Vecht is niet zo krachtig meer.
Magneton: Vecht, Grond, maar geen Steen.
Haunter: Psychic put hem volledig uit, en anders grond wel!
Kadabra: Een evolutie van Abra, die hij nooit heeft gehad. Spook, Donker, zelfs Raticate met Pursuit heeft goede resultaten.
Fase 2 Starter: Thyplosion, Feraligatr of Meganium. Gebruik een ander dan jouw starter, op Meganium kan je Golbat gebruiken, op Feraligatr Electrisch of Gras en op Thyplosion Grond, Rots of, wat nog het beste werkt bij een wandelende vulkaan is Water.

Jack begrijpt niet waarom hij telkens verliest. Ik wel, hij heeft zijn Starter gejat, Sneasel geroofd, Kadabra van iemand afgepakt, Magnemite uit een centrale meegevoerd en Gastly gewoon gevangen en gedwongen.

Town 11- Indigo Plateau

Bij de Pokémon League is het belangrijk te weten wat je doet. Train naar vlakbij level 40, daar is het te beginnen. Koop 10 Full Heals, 15 Full Restores en 5 Revives. Van wat overblijft koop je Hyper Potions. Heal je Pokémon en zet een Electro-Type bovenaan of een Rots, Donker of Spook- Pokémon. Haal uit je PC eventueel Super Potions en dingen zoals Charcoal, Magnet, Mystic Water en doe ze aan de is goede Pokémon.
De Pokémon League:

Trainer 1: Will
Type: Psychic in combinatie met andere types.
Item: Max Potion
Speciale aanval: Psychic
Level: 40-41-42
Sterkste: Xatu

Xatu level 40- Een pinguïn met Reflect, Psychic en Confuse Ray. Te verlaan met hierboven genoemde Pokémon.
Jynx level 41- Vuur en de Psychic verdelgers, dat helpt. Gebruik een Full Heal als je wil ontwaken van zijn Lovely Kiss. Ice Punch en Doubleslap zijn aanvallen die hij het meest gebruikt.(Ho-Ho´s Sacred Fire)
Exeggutor- Vuur, vliegend, ijs, donker, gif, spook, dat alles is geschikt.(Ho-Ho´s Vuur is weer van toepassing)
Slowbro- Elecro, Gras, gebruik desnoods Meganium. Ampharos is ook heel goed.
Let op! Hij is langzaam, maar hij wordt steeds sterker met Curse en Amnesia.
Xatu level 42- De laatste pinguïn. Gebruik hetzelfe als de eerste. Denk aan de Max Potion van Will!

Trainer 2: Koga
Type: Meestal Gif, maar Insect is ook wel waar.
Item: Full Restore
Speciale aanval: Toxic, Psychic en Double Team
Level: 40-42-43-44
Sterkste: Crobat

Ariados level 40- Niet al te sterk, makkelijk met Ho-Ho´s Gust.
Venomoth level 42- Sterker, maar ook heel simpel met Gust van Ho-Ho.
Foretress level 43- Heel simpel met Ho-Ho´s Sacred Fire of Fire Blast.
Trouwens, het is niet de nieuwe evolutie van Cloyster, maar die van Penoco, een Pokémon die je in het Ilex Forest vindt. (in een boom, uitgebonkt met Headbutt) Staal en Insect, dus geen Gif.
Muk- De rol van Ho-Ho zit erop, dus gebruik iets met Aardbeving, Modderklap of Psybeam.
Crobat- De evolutie van Golbat. Makkelijk met Rots, Electro, Psychic of iets dat niet vergiftigd kan worden.

Trainer 3: Bruno

Na 3 jaren beter getraind, zijn z´n Pokémon opeens level 40. Raar hoor.

Type: Vecht en Rots
Item: Max Potion
Speciale aanval: Niet bij allemaal, maar aan 2 Pokémon heeft hij Rock Slide geleerd.
Level: 42-43-44-46
Sterkste: Machamp

Hitmontop level 42- Op zijn kop kan deze Pokémon nog steeds vechten. Het meest gebruikt hij Dig, maar hij doet ook wel eens Quick Attack.
Hitmonlee level 43- Vechtaanvallen, dat doet hij, met Double Kick, Jump Kick, Hi Jump Kick en Swagger. Dat maakt je Pokémon sterker en in de war.
Hitmonchan level 43- De laatste van de Hitmon- van van de familie. Deze deelt stoten uit met 3 types. Ijs, vuur en electro. Een Butterfrre of een Scyter helpt dan niet echt, dus gebruik een gewone Psychic of een vliegende Pokémon met FLY om hem in een klap kwijt te zijn.
Onix- level 43Makkelijk met een SURF of Razor Leaf. Gewoon te simpel.
Machamp- 4 aanvallen:
1. Rock Slide
2. Vital Trow
3. Cross Chop
4. Foresight

Dan moet je erg gaan healen en je afvragen of je die levels wel aan kan. Je hebt nu de eerste 3 gehad. Je moet nog 1 Elite Four verslaan en de Champion. Wie zou dat zijn. Dit is het beste
moment voor een pauze.

Trainer 4- Karen
Type: Bedoelt als donker
Item: Max Potion
Speciale aanval: Faint attack
Level: 42-43-44-47
Sterkste: Houndoom

Umbreon level 42- Deze Pokémon is niet zo sterk, maar het kan lang duren voor je hem verslagen hebt. Gebruik een krachtige vecht-Pokémon.
Vileplume level 43-Ho-Ho en dan zijn ze uitgepraat na een Gust of Fire Blast.
Gengar level 43- Niet zo erg als die van Morty, maar hou rekening met de Desenty Bond.
Mukrow level 44- Electro is genoeg om deze uit te putten in 1-2 keer.
Houndoom level 47-Erg krachtig, maar uit te schakelen met Hydropomp en SURF, maar de Chrunch is zo verpletterend! En dan de vlammenwerper. Verder is er Roar, maar dat stelt niks voor.

Nu moet je je goed voorbereiden. Als je geen goede medicijnen meer hebt, gebruik dan kleinere, maar maak je op voor een finale. Je moet tegen de Champion vechten.

Champion: Level 44, 47, 46, 50!!!!
Type: Draak(dus monsterlijke vliegende Pokémon)
Naam van deze Dragon Master: Lance!!!
Speciale aanval: Hyper Beam
Item: Full Restore
Sterkste: Dragonite

Gyarados level 44: Erg lastig als je geen Electro-Pokémon meer hebt.
1. Hyper Beam
2. Rain Dance
3. SURF
4. Hydro Pump
Dragonite level 47:
Erg vervelend, want je weet niet welke hij bedoeld. De eerste gebruikt Electro.
1. Thunder Wave
2. Thunder
3. Hyper Beam
4. Twister

Dragonite level 47:
Tegen deze gebruik je Water-Pokémon of IJS. Dat laatste is een goede keus.
1. Thunder Wave
2. Hyper Beam
3. Blizzard
4. Twister

Aerodactyl level 46:
Je hebt de moeilijkste gehad. Gebruik Water, IJS, Electro of Steen.
1. Rock Slide
2. Acient Power
3. Wing Attack
4. Hyper Beam

Charizard level 46:
Deze is niet zo moeilijk als hij lijkt:
1. Flametrower
2. Wing Attack
3. Hyper Beam
4. Fire Spin
Gebruik SURF of Hydro Pump.

En als laatste: Dragonite level 50
1. Safeguard
2. Fire Blast
3. Hyper Beam
4. Outrage.
Doe maar een IJS/Water combinatie.
Outrage en Hyper Beam worden het meest gebruikt.

Als je ze allemaal hebt verslagen, ben jij de nieuwe kampioen!!!

Je wordt gefeliciteerd door Mary van de Radio Tower en Professor Oak.
Maar het is nog niet uit……..

Selecteer Continue en je bent in New Bark Town voor de 4e keer.

Ga naar Elm. Hij geeft je een boot-ticket. FLY naar Olivine, om daar op het schip in de haven te gaan varen, de S.S. Aqua. Tijdens de tocht moet je een kind en een matroos zoeken. Ook zijn er veel trainers om mee te vechten en je kan hier na een missie een Metal Coat krijgen. Het kind vind je in de kapiteins hut, maar dan moet je eerst met de blokkade praten. Ga dan naar een hut in de buurt van de jouwe en je vind een Sailor. Bevecht hem, en hij verlaat de ruimte. Ga naar de blokkade die is opgeheven. Vecht nog een beetje en ga de hut in. Praat met het meisje en je teleporteert naar de hut van de Gentleman. Hij geeft je een Metal Coat. Het schip arriveert en je bent in de haven van Vermillion City!

Deel 2

Als het goed is stond je op de boot van Olivine City naar Vermillion City.
Voor wie alleen dit heeft, je moest een kind halen bij de kapitein nadat je een matroos hebt verslagen en teruggebracht naar zijn werk. Je hebt een Metal Coat gekregen en je bent aangekomen in Vermillion City. Hier wacht een nieuw avontuur met 8 nieuwe Gyms, gave trainers met getrainde Pokémon, een aantal nieuwe KeyItems zoals een EXPN CARD en een Rail Pass. En een wel hele speciale eindfinale!!! Natuurlijk zijn ook Jack en Prof. Oak van de partij.

Town 12 – Vermillion City
Als eerste moet je, als je dat nog niet gedaan hebt, je Pokémon beter maken. Hak dan de boom om bij de Gym van Lt. Surge met CUT. In de Gym zie je dat het hendelprullenbakkenveiligheidssysteem niet aanstaat. Je moet gewoon je een weg banen door 3 trainers en een stel prullenbakken. Het gevechtsmuziekje is anders, dus vrolijkt het je misschien wel op voor een gevecht. Tijd voor je 9e badge!

Leider: Lt. Surge
Type Pokémon: Electrisch
Badge: Thunderbadge
Moeilijkheidsgraad: Chikorita:Makkelijk-Middel Totodile:Moeilijk Cyndaquil: Makkelijk-Middel
Pokémon: Raichu, Magneton, Electrode, Electrode, Electabuzz
Speciale techniek: Double Team en Thunder.
Advies: Quasire, Dugtrio, Meganium.

Deze leider is een eitje, net als vele andere. Kijk uit voor de donder, want die is heel krachtig.
Earthquake is zo krachtig dat je ze in 1-2 keer plat krijgt.

Als je levels in orde zijn, kun je verder op je reis. Zoniet, dan vlieg je naar de Pokémon League terug om je Pokémon naar level 40 of hoger te trainen. Dat heb je echt nodig voor je 10e badge!

Na hoge levels ga je op je kaart kijken waar je nog heen moet. Pak je fiets en maak je Pokémon fit. Rij naar de ingang van Saffron en rij erdoor.

Town 13- Saffron City
In Saffron rijd je naar de Ooster- Wester-en Noorderingang o.d.b. en rijd je naar de omliggende steden. Ga nu naar Silph Co. Office en praat tegen de wachter. Hij geeft je behalve geen toestemming om naar boven te gaan een Upgrade. Bewaren. Ga naar de Rechtergym bovenaan de stad. Erin moet je via teleporters Sabrina bereiken. Niet moeilijk, gewoon steeds de linkeronderteleport nemen. Train ook nog wat met Mediums, Psychics, Sages en anderen. Bij Sabrina is het pittiger:

Leider: Sabrina
Type Pokémon: Psychic
Badge: Marshbadge
Moeilijkheidsgraad: Allemaal Middel-Moeilijk
Pokémon: Espeon level 42
Mr. Mime level 46
Alakazam level 50

Speciale techniek: Psychic
Advies: Xatu met Drill peck, iets met krachtige Electro-aanvallen of een Dark-Pokémon.

Als je haar verslaat heb je 10 badges. Je zit dus op vijf achtse van alles. Koop het één en ander bij het Indigo Plateau en FLY naar Celadon.

Town 14 – Celadon City 
Hier ga je het één en ander doen:
1. In de Game Corner een prijs b.v. Mr. Mime kopen.
2. In de achterdeur van de Mansion een TM halen met Curse.
3. In de Giga-Mart rondsnuffelen
4. Erika verslaan voor de Rainbow-Badge

1. Dit hoeft niet, maar een Mr. Mime of Porygon krijg je niet zomaar op je Pokédex.
2. Dit is makkelijk. Rijd naar de rechterrand en ga langs de gebouwen. Waar je een deurmat ziet liggen, daar kan je erin.
3. Ga naar het Westen van Celadon, en koop de TM´s die je maar wil. Niet allen zijn even sterk. Het zijn Hidden Power, Protect, Rain Dance, Sunny day.
4.Ga naar het zuidoosten en neem iets met CUT mee en een Vuur-Pokémon zoals Ho-Ho.
Je kan met je Pokémon makkelijk tegen de Pokémon van die meiden op. De twins, de Beauty en 1 of 2 Lasses. Heel gemakkelijk. Maar Erika is lastiger.

Leider: Erika
Badge: Rainbowbadge
Type: Gras
Item: Super Potion
Spec. Techniek: Giga Drain, Sunny Day
Advies: Ho-Ho of Moltres. En misschien Thyplosion?
Pokémon: Tangela, Jumpluff, Victreebell en Bellosom.
Gebruik geen Rots of Grond, maar juist Flying, Vuur, Gif en Psychic.
Je krijgt een TM met Giga Drain voor de moeite.

Nu ben je voorlopig klaar in Celadon City. FLY nu naar Cerulean voor een langere tijd.

Town 15- Cerulean City
Ga gelijk naar de brug, en versla de 6 trainers, een Super Nerd en een Cooltrainer (J).
Neem een Lickitung mee, en laat hem aan de opa van Bill zien. Je krijgt een Everstone. Daarna kan je hem nog Oddish, Staryu, Vulpix en Pichu laten zien voor een Leaf Stone, Water Stone, Fire Stone en Thunder Stone.
Rijd terug en ga naar de weg in het oosten die naar de Rock Tunnel rijdt. Bevecht een divers aantal trainers en SURF via de rivier naar de opgeknapte Power Plant. Hier moet je naar de Director gaan, met hem praten en zijn onderdeel terughalen. In Cerulean is de Rocket die het gestolen heeft. Hij zit in de Gym. Daarna zit hij op de brug met zijn Golbat van level 30. Makkie! Ga terug naar de Gym en zoek het onderdeel. Het ligt in het vierkantje van water.
Ga naar de Power Plant en je krijgt als dank de TM met ZAP CANNON. Goede resultaten met een Electro-Pokémon. Nog beter dan Thunderbolt of Thunderpunch.
FLY nu naar Lavender Town.

Town 16- Lavender Town
Ga naar de Radio Tower en je krijgt van de Director een EXPN Card. Nu kan je luisteren naar de Pokémusic van DJ Fern, Places & People met DJ Lilly en de muziek van de POKÉ FLUTE. FLY naar Cerulean City voor je volgende badge.

Town 15- Cerulean City 2
Ga de Gym in en versla de water- Pokémon van de voor-trainers. Het zijn bij de swimmer J een paar Horsea´s en een Seadra. Bij de meiden bij de ene 2 Seakings en bij de andere een Golduck. Heal en maak kennis met de kracht van IJS, Water en Grond!!!

Leider: Misty
Badge: Cascade Badge
Type: Water
Spec. Techniek: SURF
Advies: Ampharos met ZAP CANNON, Raichu, Magneton. Je kan proberen Meganium te gebruiken, of anders misschien Butterfree met Giga Drain en Solarbeam.
Pokémon: Golduck, Quasire, Lapras en Starmie. Starmie en Lapras kunnen IJS-aanvallen, dus dan kan je beter geen Gras-Pokémon gebruiken.
Dat is badge nummer 12….

Heal je Pokémon en FLY naar Celadon.

Town 14- Celadon City 2
Als het goed is zitten je Pokémon nu rond level 45. Zoniet, da´s niet erg, maar je moet wat op schema blijven. Rijd op je fiets naar het fietspad in het Westen. Je komt veel Bikers tegen, maar ze zijn vast no problem. Je kan naast Slugma ook Grimer en Muk vangen in het gras.
In Fuschia City aangekomen kom je tot een hele trieste ontdekking: alle Pokémon zijn weg!!!

Town 17- Fuschia City
Ze zijn weg, en ze komen in dit spel niet meer terug. De hele Safari Zone is weg. Speel verder met Pokémon Blue, Red of Yellow als je nog wil genieten ervan. De Gym is overgenomen door de dochter van Koga, maar dat weerhoud je er niet van om Janine te verslaan.
Koga zit bij de Elite Four, weet je nog?
Ik ga niet verklappen wie de echte Janine is, maar ik geef je een hint: het is degene die het moeilijkste te bereiken is. Er zit 1 jongen in de Gym. Gelukkig heeft die wel een Nidoking!

Leider: Janine
Badge: Soulbadge
Type: Gif
Advies: Butterfree met Psybeam, of Kadabra met Psychic. Pas op, want er zijn van die trucjes van een echte ninja!
Speciale techniek: Toxic(krijg je ook bij de overwinning in de vorm van TM09)
Pokémon: Crobat, Weezing, Weezing, Ariados, Venomoth.

Je hebt nu je 13e badge. Volgens mij is dit niet eens heel erg moeilijk. Leer Toxic aan 1 van je Pokémon van het Gif-Type. (zelfs een Nidoran kan het leren)
Na je heal voor je Pokémon FLY je naar Vermillion City, waar je 2e avontuur begonnen is.

Town 12- Vermillion City 2
Zorg dat je 20 Ultra Balls bij de hand hebt, en een Pokémon met Slaap-Poeder of zo. We gaan een Snorlax vangen. Zet een Pokémon bovenaan met de kracht om een Stats. verandering te maken. Speel met je Radio bij de Digletts Cave af. Selecteer Snorlax en hij wordt wakker. Maar hij valt wel aan. Hij is een lekker aantrekkelijk level(50), kan zichzelf beter maken terwijl hij slaapt en hij kan vanzelf elke keer dat hij aanvalt weer genezen. Ook kan hij Body Slam en Rollout! Hij leert Hyper Beam in level 57! Verzwak hem en vries hem in of Toxic hem. Of verlam hem met Stun Spore of Thunder Wave. In Slaap maken is ook een goede. Hij kan dan geen Rest doen. Cross nu naar de haven onder Lavender via het doolhof en de pier. Ergens in een huis zit iemand die je een Super Rod geeft. Daarmee vis je Pokémon op van level 40! Vooral proberen! FLY nu naar het Pokécentrum en heal je Pokémon. Ga door de Digletts Cave naar Pewter City. Daar is weer een Gym, maar eerst ga je naar Mt. Moon.
Bij de ingang wacht Jack al op je. Hij daagt je uit.

Jack
Pokémon:
Sneasel(vuur of vecht)
Magneton(grond, vecht, vuur)
Crobat(Electrisch, Steen, IJS, Vuur)
Alakazam(Dark, Spook, Psychic, Insect)
Gengar(Spook, Dark, Psychic, Grond)
Starter Fase 2 (gewoon een sterke, als het geen Feraligatr is, kan je Ho-Ho gebruiken,
of anders, als het wel Feraligatr is, gebruik je Electro of Gras)

Ga terug naar Pewter City en heal.

Town 18- Pewter City
Het museum is gesloten, dus het enige echte interessante is de Gym en het bos.
Je bevecht eerst een Camper met Sandslash, niet echt van het steen-type, en dan kom je bij Brock, de Gym leider.

Leider: Brock
Type: Steen
Badge: Boulderbadge
Advies: Meganium of Feraligatr, of anders iets met SURF of Vine Whip.
Pokémon: Graveler, Rhyhorn, Omastar, Onix, Kabutops.
Dit was de 14e al. Je hebt alleen nog een Volcanobadge en een Earthbadge nodig.

Heal en FLY naar het Indigo Plateau om nog een paar levels te trainen. Evolueer met een EXP Share je nieuwe Pokémon. FLY vanaf de zee in New Bark naar Saffron voor iets belangrijks.

Town 13- Saffron City 2
Praat met iemand die voor het huis van de Copycat loopt. Ga daarna erin en praat met de Copycat. FLY daarna naar Vermillion City naar de Pokéfans en ontvang de Lost Item. FLY en geef de Clefairy Doll terug. Nu kan je met de metro naar Goldenrod om nog eens in de kelder van het warenhuis te doorzoeken. Als je klaar bent in Goldenrod, ga je met de Metro naar Saffron terug en FLY je naar Pewter City.

Town 18- Pewter City 2
Ga via de Bug Catchers door het Veridian Bos en versla nog wat trainers. Het is heel moeilijk, en het kan niet ´s nachts, maar je kan hier een Pikachu vangen. Als je door het bos heen bent, ben je in het enige echte Viridian City.

Town 19- Viridian City
In de Gym is niemand, maar hij is van de laatste Gym leider. Heal als dat nodig is en ga door naar Pallet Town. Op de fiets, dat raad ik je aan. Je kan nog even trainen met Cal, hij heeft 3 Pokémon van level 50, waarvan jij er één hebt. Hij heeft Meganium, Thyplosion en Feraligatr.
Op de Route naar Pallet zijn 2 trainers. Hartstikke makkelijk, het stelt eigenlijk niks voor.

Town 20- Pallet Town
In Pallet praat je tegen Oak. Dat is belangrijk, en je weet gelijk hoe je Pokédex ervoor staat.
Daarna SURF je door naar Cinnabar Island. Je komt Tentacool tegen, maar hij is zwak.
Op Cinnabar zie je een jongen staan die bekend is van TV. Hij springt weg, naar Viridian City. Heal je Pokémon en SURF verder naar het Oosten. Dan ben je op de Seafoam Islands!

Town 21- Cinnabar Island/Seafoam Islands
De enige persoon die hier nu is, is Blane, de Gym Leider van het oude Cinnabar.

Leider: Blane
Badge: Volcanobadge
Type: Vuur
Advies: Water met Hydro Pump of SURF.
Pokémon: Magcargo level 46, Magmar level 48 en Rapidash level 50.
Verslaan is echt een eitje met enkel Snorlax voor Magmar en Rapidash en voor alledrie een Pokémon met SURF.
Je hebt nu 15 badges, dus nog 1 te gaan. Op naar de Gym van Veridian City!

Town 19- Veridian City 2
Maak je Pokémon fit en zet iets bovenaan tegen Flying-Types.
(Rots, Electro)
Leider: Blue(oftewel Gary Oak)
Type: Van alles wat, behalve Electro.
Pokémon: Pidgeot, Alakazam, Rhydon, Exeggutor, Gyarados en Arcanine.
Hij is 1 van de moeilijkste in het spel, maar hij is niet de laatste. Als je hem verslagen hebt,
heb je 16 badges!
Als Prof. Oak hoort dat je 16 badges hebt, geeft hij je toestemming naar Mt. Silver te gaan. Daar kom je via Viridian City. Dus vlieg naar Pallet, vertel hem het, ga terug naar Veridian City en ga via het kruispunt dit keer linksaf naar Mt. Silver in Jotho.

Laatste plek: Mt. Silver
Zorg dat je hier Pokémon van plusminus level 50 hebt. Het liefst meer, want je moet iemand verslaan met nog hogere levels. Ga naar de League als je nog wil trainen en anders ga je door het grasland naar een klein huisje. Het meisje geeft je de TM voor Steel Wing. Ga nu naar de grot. Het is puzzelen geblazen, maar je komt er makkelijk doorheen met wat Max Repels. Aan het eind van de grot zie je de grote held zelf, met pet en Pikachu inclusief. Pokémon van level 70-85, de tweede kampioen(naast Lance dus), de enige echte grote trainer: Ash Ketchum van Pallet Town!!!!

Finale gevecht tegen: Ash Ketchum(of Red)
Type: Alles behalve Vecht, Steen, Grond, Donker, Spook en IJS
Advies: zorg dat je hem immuneert en effectief werkt op hem.
Speciale techniek: De sterkste aanval van elk Type.
Pokémon: Pikachu level 81: Lijkt erg moeilijk, maar is aan te kunnen met een Grond-Pokémon. Aanvallen: Charm, Quick Attack, Agility en Thunder!
Espeon level 73: 1 van de moeilijkste, maar hij is het laagste level. Hij kan sterke aanvallen en alleen een andere Pokémon in het voordeel kan hem aan. Aanvallen: Reflect, Swift, Quick Attack en Psychic!!! Snorlax level 75: Erg sterk, en meer dan 400 HP. Kan zichzelf met erg weinig HP herstellen met Rest. Heeeeeeeel lang duurt het voor je hem verslagen hebt!
Aanvallen: Amnesia, Snore, Rest en Body Slam!!!
Venusaur level 77: Gebruik Ho-Ho´s Fire Blast en je hebt hem. Aanvallen: Sunny Day, Synthesis,Razor Leaf en Solar Beam!!!! Charizard level 77: Moeilijker dan die van Lance, hij is door en door vurig. Hij kan 3 Type aanvallen: Fire Spin, Slash, Wing Attack en Flametrower!!!!!
En als laatste: Blastoise level 77! Met Electro te verslaan, maar je moet Zap Cannon gebruiken. Gras is geen goed idee, vanwege zijn IJS- aanval. Aanvallen: SURF, WHIRLPOOL, Rain dance en dan de sterkste aanval: Blizzard!!! Aaaaaargh!

Ash Ketchum is de allermoeilijkste, vanwege het feit dat hij sneller is met alles behalve Snorlax natuurlijk. Je krijgt wat geld als je wint, en hij verdwijnt. Hij zegt niks, maar dat zegt niks! Ik heb hem in 1 keer verslagen vaak, maar de eerste keer won ik pas na heel veel keer!
Hij is een goede training, dus sla, als je verliest, je geld op bij Mam. Als je hem verslagen hebt, krijg je nog eens de credits. Nu moet je alle 250 vangen. Hieronder staan wat aanvullingen:

  1. Je moet ruilen om Steelix, Crobat, Alakazam, Gengar, Golem, Machamp en nog een paar te krijgen. Ook Eevee evolueert niet zomaar. Wat in RBY evolueerde met een Fire-Thunder-Water- of Leafstone moet hier geruild worden. Want je hebt maar 1 van elke Stone!
  2. Vissen is een goede manier voor meer Pokémon.
  3. Gebruik je Pokédex om te weten waar je wat kunt vangen
  4. EXP. Share krijg je als je de Rode Gyarados gevangen of verslagen hebt en de Red Scale bij Mr. Pokémon geruild hebt.
  5. Aerodactyl moet je ruilen voor Chansey, maar ik heb geen idee hoe je aan Chansey, Omanyte of Kabuto komt.
  6. Alleen in Silver kun je Delibird vangen.
  7. Als je Snorlax mist, of Ho-Ho, kan je het bijna niet meer uitspelen.
  8. Er zijn cheats om bepaalde dingen te krijgen, maar die kunnen alleen op Gameboy.
  9. De enige echte uitdaging na Ash Ketchum is verdwenen. De Pokémon League is een eitje geworden. De beste gewone gevechten zijn de Cooltrainers en zo op Route 36-37 (zie deel 1).
  10. Mt. Silver is een goede trainingsplek, je kan Ash nog een keer verslaan

Door Mava