Net zoals in Pokemon hebben Temtem Types. (de types zijn verschillend van
Pokémon types, dus lees snel verder)
De Types zijn elementaire eigenschappen die zijn toegewezen aan zowel Temtem
als hun Technieken (=aanvallen)
Alvorens je de type chart kan lezen moet je weten welke types er zijn.

Er zijn in totaal 12 verschillende soorten in Temtem:

Neutraal type:
Vertegenwoordigd door de kleur wit , neutrale Temtem hebben een ​​breed scala aan kenmerken, vaak lijkend op wilde dieren. Ze komen voor op veel eilanden, maar komen het meest voor op Kisiwa .

windtype:
Vertegenwoordigd door de kleur cyaan , wind Temtem worden geassocieerd met de lucht en lijken ze allemaal op vogels of andere gevleugelde dieren. Ze zijn het meest prominent op Deniz .

Aard type:
Vertegenwoordigd door de kleur bruin , aarde (=Earth) Temtem zijn afgestemd op het land, vaak met rotsachtige of zandige kenmerken in hun ontwerp. Ze komen veel voor in de vlakten van Kisiwa .

Watertype:
Water Temtem, vertegenwoordigd door de kleur blauw , water is nauw verbonden met watermassa’s en lijkt vaak op waterdieren. Ze zijn overal te vinden waar water is, maar worden het sterkst geassocieerd met Deniz en de Sillaro-rivier .

Vuurtype:
Vertegenwoordigd door de kleur rood , vuur (=Fire) Temtem zijn krachtige elementaire wezens die vaak vurige en agressieve verschijningen hebben. Ze zijn het meest thuis in de machtige Anak-vulkaan , in Omninesia . vuur Temtem zijn immuun voor de Burned Condition.

Natuurtype/Planttype:
Vertegenwoordigd door de kleur groen , belichamen Nature Temtem het plantenleven ze zien er vaak plantaardig uit en zijn te vinden op verschillende eilanden, maar zijn nauw verbonden met Omninesia en zijn mythische Reus Banyan .

Elektrisch type:
Vertegenwoordigd door de kleur geel, maakt elektrisch (=Electric) Temtem gebruik van de krachten van elektriciteit & magnetisme. Ze leven vooral in de wildernis van Cipanku , op enkele uitzonderingen na.

Mentaal type:
Vertegenwoordigd door de kleur paars , Mental (= psychic) Temtem zijn grotendeels ongrijpbare wezens, vaak met een hoge intelligentie en paranormale vermogens. Velen kunnen drijven. Het type komt het meest voor op het eiland Arbury . Dit type Temtem is immuun voor de slaaptoestand.

Digitaal type:
Vertegenwoordigd door de kleur grijs , digitale (=Digital) Temtem zijn biomechanische constructies met verschillende mate van gelijkenis met meer “organische” dieren. Deze zijn oorspronkelijk gemaakt in de laboratoria van Cipanku , en zijn bijna volledig exclusief voor dat eiland.

Vecht type:
Vertegenwoordigd door de kleur oranje , vecht types (=Melee) Temtem zijn fysiek agressieve wezens die rauwe kracht waarderen en belichamen, vaak gecombineerd met imposante verschijningen. Ze zijn nauw verbonden met Arbury .

Kristaltype:
Vertegenwoordigd door de kleur magenta , kristal (= Crystal) Temtem vaak ongrijpbare wezens die kristallen en mineralen sterk associëren met hun uiterlijk. Er wordt gezegd dat diep onder de oppervlakte van Tucma een zaadsteen zit in het hart van Quetzal waarvan alle kristaltypes afkomstig zijn.

Giftig type:
Vertegenwoordigd door de kleur zwart , giftig (=Toxic) Temtem zijn gevaarlijke wezens die worden geassocieerd met gifstoffen, deze leven in anderszins vijandige en onveilige omgevingen. Ze zijn het meest talrijk op het oppervlak van Tucma , maar gedijen ook goed in de riolen van Arbury . Giftige Temtem zijn immuun voor de vergiftigde toestand.

De Temtem type tabel (=Type Chart) lezen en gebruiken.

De type chart ook wel super effective chart of weakness chart genoemd  is gelijkaardig aan die van Pokémon.

De Chart lezen:

  • Het type van de aanvallende Temtem staat links
  • Het type van de verdedigende Temtem staat bovenaan

We gaan er van uit dat we een natuur Temtem hebben die een natuur aanval gebruikt en vacht tegen een aard Temtem.

Dus je neemt Natuur links op de tabel, volg de blauwe pijl tot waar die kuist met aarde. Bij ons staat er “2x” de Natuur aanval doet dus 2 keer zoveel schade aan de Aard Temtem als normaal.

(samengevat:)

Natuur -> 2x -> Aarde

  • Wanneer er 2x staat is de aanval super effectief tegen dat type
  • Wanneer er niets staat doe je normale shade aan het type
  • Wanneer er 0,5X staat doe je maar halve schade aan het type (niet effectief)

Temtem Type Chart groot formaat:

Hier vind je een wat grotere type chart, je kan hier ook op klikken om hem eventueel nog te vergroten.

Door Mava