Na het Pokémon championship hebben ze nog enkele nieuwtjes bekendgemaakt over Pokémon Scarlet and Violet. Ik had het niet verwacht dat ze zo snel meer informatie gingen geven. Maar zeg nu zelf een Pokémon kampioenschap is nu echt wel het perfecte moment om een nieuwe Pokémon Game in de verf te zetten. Hieronder vind je een overzicht:

 

Nieuwe Pokémon:

Cyclizar

Type: normaal/draak

Cyclizar is een salamander-achtige Pokémon met een soort van wiel op zijn borstkas. Het heeft een vrij mild karakter en wordt vaak gebruikt als vervoersmiddel in de Paldea regio.

Cyclizar heeft de vaardigheid Shed skin. Dit zorgt ervoor dat het sneller kan genezen van een statusconditie. Zeer handig dus tijdens een Pokémongevecht. Daarnaast kent het de aanval “Shed Tail”. Hierbij creëert Cyclizar een substituut voor zichzelf bij het verwisselen van je Pokémon. Het gevolg hiervan is dat zijn HP verminderd. Het substituut blijft staan bij de verwisseling van je Pokémon. Dit zorgt ervoor dat je tegenstander eerst het substituut moet aanvallen alvorens hij jouw Pokémon kan aanvallen. Met andere woorden, je volgende Pokémon heeft een enorm voordeel ten opzichte van zijn tegenstander. Cyclizar is een tactische Pokémon die zeker in je team zal passen.

Mijn mening:

Ben jij je fiets beu? Dan is Cyclizar echt iets voor jou!

Cyclizar is een pokémon dat meer dan 112 kilometer per uur rijden (meer dan 70 mph). Een helm opzetten zal dus zeker verplicht moeten zijn :fluiten  . Mijn vraag is dan welk rijbewijs dat je voor deze Pokémon nodig hebt? Heeft deze Pokémon een nummerplaat nodig? En wat met emissiezones, mag die Brussel binnen? Voor deze vragen is het nog wat te vroeg wegens de Pokémon net bekend is.
Wel weten we dat Cyclizar het niet erg vindt om bereden te worden. Hij gebruikt namelijk de warmte het zitvlak van de rijder om geen kou te hebben. Dus als je veel bonen hebt gegeten dan vindt deze Pokémon dat niet zo erg.

Bron: https://scarletviolet.pokemon.com/en-us/pokemon/

Bron: https://bulbapedia.bulbagarden.net

 

Nieuwe items

Er zijn nieuwe items bekend die je Pokémongevechten tot een nieuwe hoogte zullen brengen. Voorlopig heb ik nog geen afbeeldingen gezien van de items. Hopelijk komen deze snel uit.

Mirror Herb

Spiegetje, spiegeltje aan de wand, wie heeft de hoogste stats van het land ;p

Mirror herb is een kruid dat de stats van de tegenstander kan spiegelen. Indien je tegenstander zijn snelheid verhoogd met de vaardigheid Speed Boost, zal jouw Pokémon ook verhogen in snelheid. Opgepast! Mirror herb kan je maar één keer gebruiken.

Covert Cloak

Dit item zorgt ervoor dat extra effecten van een aanval worden tegengehouden. Zeer handig om de aanval Fake Out te omzeilen.

Loaded Dice

Als een Pokémon met dit item een multistrike-beweging gebruikt, is de kans groter dat die beweging vaker wordt gebruikt.

Op deze manier zal Bullet seed, Rock Blast, Fury Swipes enzovoort een aanval worden met meer kracht.

TM Tera Blast

Deze TM is een normaal type aanval. Eens je Pokémon is getastallized zal het type deze aanval veranderen in het Tera-type van je Pokémon. De aanvalskracht van deze TM is momenteel nog niet bekend.

Bron: https://scarletviolet.pokemon.com/en-us/news/new_items/

 

The Battle Stadium komt naar je toe!

Het Battle stadium is een plaats in Paldea waar je gevechten kunt houden met mensen over de hele wereld. Het battlestadium zal op of na de releasedatum van het spel uitkomen. Je zal niet kunnen linken of vechten met Pokémon Sword& Shield.
In het vernieuwde Battle stadium heb je vier manieren om te vechten:

Casual Battles

Casual Battles of toevallige gevechten zijn gevechten voor de lol. Of je nu gewonnen hebt of niet, het maakt niet uit. Deze gevechten worden nergens geregistreerd. Deze manier zorgt er dus voor dat je elke pokémon kan uittesten en je team verder kan perfectioneren.

Ranked Battles

Nu voor het echte werk. Ranked battles ken je waarschijnlijk al van Pokémon Sword & Shield.
Je neemt het met je team op tegen spelers van over de hele wereld. Hoe meer je wint, hoe hoger je rank. Hoe hoger je rank hoe moeilijker je tegenspelers zullen zijn. Eens je Master Ball tier zal je het opnemen tegen de beste Pokémon trainers over de hele wereld!

Online competitions

Je hebt twee soorten online competities:

 • Officiële competities: Hier zullen speciale regels gelden waar jij aan moet voldoen. Het doel is om in deze competitie zo hoog mogelijk te scoren.
 • Vriendschappelijke wedstrijden: Dit zijn wedstrijden waar je je eigen wedstrijd kunt organiseren.

Rental teams

Hier kan je een team lenen door je ID’s in te voeren die online zijn gedeeld. Ook je eigen battle team maken en delen met anderen is mogelijk.

Bron: https://scarletviolet.pokemon.com/en-us/news/battle_stadium/

 

Het tactische voordeel van Terastallizing

Terastallizing is een fenomeen waarbij je Pokémon gaat schitteren en glinsteren als een edelsteen.
Elke Pokémon heeft een tera-type in de Paldea regio. Indien je de Pokémon gaat Terastallizen verandert het in zijn Tera-Type. Hierdoor kan hij je tegenspeler verassen en hem/haar op het verkeerde spoor zetten. Spannende gevechten zijn dus zeker aanwezig in Pokémon Scarlet & Violet.

Hieronder zie je hiervan een voorbeeld. Tyranitar zou een gemakkelijk doelwit zijn voor Gallade. Maar omdat Tyranitar veranderd is naar een geest type zijn de rollen hier volledig opgedraaid.

 

 

Hieronder zie je nog een voorbeeld: Rotom (wasmachine) is een elektrisch-watertype. Het zou normaal gezien geen moeite moeten hebben tegen Coalossal. Coalossal heeft het Tera-Type water waardoor bij Terastallizing een wateraanval weinig effect heeft. En nu is het tijd om de kleine Rotom tot moes te slaan.

 

Image description. Change this, but don't leave it blank. Image description. Change this, but don't leave it blank.

Ik merk op dat je Pokémon in een gevecht telkens eerst kan terastallizen en pas daarna een aanval van jou of je tegenstander kan ingezet worden. Het lijkt me dus hetzelfde principe zoals bij dynamaxing en Gigantamaxing.

Naar mijn mening zal het Tera-type van een wilde Pokémon vaak hetzelfde blijven. Pokémon die je speciaal gaat vangen in een grot zullen zeldzamer zijn en zullen een ander Tera-type hebben. Dit is natuurlijk maar mijn voorspelling en is dus nog niet geconfirmeerd. In ieder geval, ik vind het een gedurfde manier om zo met Pokémon types om te gaan in een Pokémon gevecht. Ik kijk er naar uit om uit te zoeken welk Tera-type elke Pokémon heeft. Gotta catch em all!

Bron: https://scarletviolet.pokemon.com/en-us/news/master_terastal/

 

Om even alle samen te vatten kan je onderstaand filmfragment even bekijken:

 

Daarnaast werden ook enkele Pokémonkaarten bekend gemaakt:

Deze kaarten zullen in 2023 beschikbaar zijn.

 

 

Door w&k

37 gedachte over “Scarlet and Violet battle update”
 1. :heart: nu al pokemon info van W&K. Dat had ik niet verwacht. Ook nog bijna nergens te vinden. De pokémon zelf vind ik minder geslaagd maar het kan er wel mee door. Het lijkt ook alsof alles in deze game in het teken van transport staat. Dat vind ik jammer want dat is meer voor jongens. 🙁

  1. Je moet het meer bekijken als een soort Lapras maar dan op het land. Ingame dus vooral gebruikt als transport middel. B-)

    1. Voor mij is Lapras veel meer dan gewoon een Pokémon voor transport. Ik vind hem zoooo leuk. Ik had hem ook in Pokémon blauw. Daar moest je hem in Slip co afhalen in Pokémon zilver kon je hem uit Union Cave halen.

     1. gewenning lost niet alles op MR.Mime vond ik nooit leuk en dat is niet veranderd. Lapras is leuk want het ontwerp is leuk en die heeft geen half wiel opgegeten. :-/

 2. De tekst is óók super goed, met duidelijk afgebakende grapjes & veel informatie wat het een echt top bericht maakt :good:

 3. Top tekst! Het thema van de game begint inderdaad duidelijker te worden. Ik vond het ook al raar dat men van in het begin op een legendarische pokemon zou rijden. Best wel logisch dat er een niet legendarische is die dezelfde functie heeft. Hij lijkt ook best goed inzetbaar in battles. :good:

 4. Bedankt voor de update en toffe teksten. Er is best wel veel bekend over deze game. ( ik heb ook net het vorige topic gelezen)

  1. JE SCHREEF: “Wel weten we dat Cyclizar het niet erg vindt om bereden te worden” MIJN REACTIE: Ditto vind het ook niet erg om bereden te worden, alleen is dat een ander soort rijden :p :p :p OOK VOOR DE RIJBEWIJZEN WEET IK HET ANTWOORDT: Rijbewijs A2 of een Rijbewijs B. Voor het VRIJBEWIJS hangt het af van de leeftijd van de Ditto en een hoes is altijd aanbevolen :XD :XD :XD

 5. Top tekst ! :good: weinig over te vinden op YouTube. Daar spreken ze enkel over de pokemon. Wat daar door sommige wordt vermoed is dat deze evolueert in 1 van de legendarische pokemon.

 6. Is er ook een vorige tekst? Het lijkt er niet allemaal in te staan? Wel goed geschreven :good:

   1. Nou denk ik dat ze vooral de pokemon kaarten bedoeld. Die staan er niet in en het titeltje is niet zo mooi afgesloten. :bye: Persoonlijk geef ik niet zo veel meer om de kaarten. Een te dure hobby, al kan je 2de hands wel mooie deals doen.

 7. Pokemon Scarlet & Violet worden erg tactische games. Door het kristalliseren kan een battle helemaal verdraaien. Dit maakt het vechten veel moeilijker dan voorheen.

Reacties zijn gesloten.