www.pokesav.be (dat nu hobbygamers is geworden) kreeg in 2008 toestemming om deze tekst te publiceren van www.pokemonwolken.nl indien er duidelijk bijvermeld werd dat dit een tekst van pokemonwolken betreft.

Deel 1: Pallet T/M Cerulean

Je start in Pallet Town, maar eerst moet je voor deze Walktrough bij Your Name ASH invullen. Bij Your Rival kies je GARY. Je bent nu boven op je kamer. Haal een Potion uit de PC. Ga naar beneden, het huis uit. Ga naar het gras, en Prof. Oak vangt een Pikachu. Volg hem naar het Lab. Daar zijn ook de assistenten en Gary. Prof. Oak wil dat je de Eevee op de tafel pakt. Probeer het, maar Gary beukt je opzij en pakt de Pokéball. Jij krijgt van Prof. Oak de Pikachu. Geef hem de bijnaam Jolty, of anders betekend Jolty in deze Walktrough jouw Pikachu. Vecht met Gary door te proberen uit het Lab te komen. Doe continu THUNDERSHOCK, een electro-aanval die kan verlammen. Je krijgt geld en dan verdwijnt Gary. Als je wint groeit Jolty ook een level. Je Jolty breekt uit de Pokéball en loopt voortaan het hele spel achter je aan. Je kan tegen Jolty praten om te weten wat hij voor je voelt. Ga naar buiten. Daar ga je door het gras naar Viridian City. Onderweg kom je Pidey en Rattata tegen. Bevecht ze voor extra levels. Probeer Jolty sterk te krijgen, zo rond level 7. In Viridian maak je Jolty beter in het Pokémon Centrum. Kijk rond in de stad. Ga naar de PokéMART. Je krijgt OAKS PARCEL aangeboden. Ga daarmee terug naar Pallet Town. Vergeet niet Jolty te trainen. Hij moet zo naar level 9-10 om goed op krachten te komen. In Pallet maak je Jolty beter bij je moeder. Ga daarna naar het laboratorium. Geef OAKS PARCEL aan de rechtmatige eigenaar en hij vraagt je om iets te doen. Op dat moment komt Gary binnen. Hij en jij krijgen van Prof. Oak een Pokédex. Dat slaat info op over Pokémon en kan aangeven waar je hem kan vinden. Gary denkt dat Profesor Oak het allemaal maar aan hem moet overlaten. Ik denk van niet. Ga terug naar Viridian en train Jolty naar level 11-13.
In Viridian koop je bij de MART een paar POTIONS, 10-15 POKÉBALLS en eventueel nog iets extra´s. Ga op Pokémonjacht. Vang Mankey, Nidoran Jongen en Meisje, Pidgey, Rattata en Spearow. Train een Nidoran of een Mankey, Spearow of Pidgey en eventueel Rattata.
Bevecht Gary op de Route naar de Victory Road. Een goede training, hij heeft Spearow level 9 en Eevee level 8. Na dit gevecht ga je naar Viridian Forest. Hier vang je Caterpie en Metapod. Ook kan je hier, als je die nog niet hebt, een Pidgey vangen. Vang ze allemaal.
Je komt onderweg tegen: een Bug Catcher met Caterpie level 6 en Caterpie level 6. Ook een Lass met Nidorans van 2 soorten ook van level 6. Er ligt daar een Pokéball vlakbij. Dan een Bug Catcher met Metapod level 7, Caterpie level 7 en Metapod level 7. Tussen twee stukken bomen in vind je in het gras een Potion. En daarna nog een Bug Catcher met Caterpie level 7 en Metapod level 7. Dan vind je een Potion en een Bug Catcher met Caterpie level 10.Na dit bos kom je in Pewter City.

Je maakt je Pokémon beter in het Pokémon Centrum en je gaat naar de Gym. De eerste trainer heeft Diglett level 9 en Sandshrew level 9 . Dan daag je Brock uit. Hij heeft Geodude level 10 en Onix level 12. Onix kan Tackle, Bide, Bind en Screech. Als je Brock verslagen hebt krijg je een BOULDERBADGE en TM met Bide, een beweging die zorgt dat je Pokémon energie verzamelt van annemans aanvallen en die weer op hem afvuurt.

Ga naar de Route aan de zijkant nadat je Pokémon beter zijn gemaakt. Loop langs de trainers door met ze te vechten. De eerste is een Lass(onderaan, daar hoef je niet mee te vechten!)Ze heeft twee Pidgey´s van level 9. De volgende is een Bug Catcher. Hij heeft twee Caterpie´s van level 10 met een Weedle van hetzelfde level 10 ertussen. Daarna moet je tegen de Youngster die omlaag kijkt. Die heeft Rattata level 11 en Ekans level 11. Daarna kan je tegen een Lass met Rattata level 10 en Nidoran Jongen level 10, en/of tegen een Bug Catcher met Weedle, Kakuna, Caterpie en Metapod, allemaal van level 9. Tussen de twee ¨overspringers¨
is een Youngster met Spearow level 14. Heal en ga verder op de Route naar de Mt. Moon. Je komt nog 1 Lass tegen met de bekende zanger-Pokémon Jigglypuff. In het gras vind je nog wel Sandshrew en Spearow. In het Pokécenter kan je een Magikarp kopen, maar hij kan enkel Splash. In level 15 leert hij Tackle, en in level 20 wordt het een Gyarados. Heal en kijk je voorraad POTIONS en POKÉBALLS na. Zorg ook voor eventuele REPELS. Van POTIONS moet je er, net als POKÉBALLS 5 of meer nodig. Ga Mt. Moon in. Hier vind je Geodude, Zubat en de zeldzamere Pokémon Paras en Clefairy. Vang ze en breng ze in de PC, tenzij je ze wilt trainen. Er zijn Moon Stone´s om eventuele Nidorino´s en Nidorina´s te evolueren in Nidoking en Nidoqueen en de pasgevangen Clefairy in Clefable. Ook kan Jigglypuff hiermee een Wigglytuff worden, maar Jigglypuff is niet te vinden in Mt. Moon, vandaar. De eerste trainer die je waarschijnlijk ziet is een Bug Catcher links. Hij heeft Weedle en Kakuna level 11. De andere trainer, Lass, heeft Clefairy level 14. Pik TM 12 en de POTION in, en sla je spel op. Zorg dat je Pokédex iets van Seen 20-25, Own 10-15. Ga dieper de grot in.
Je ziet een ladder. Ga naar beneden en loop door de gang. Via een andere ladder kom je een Team Rocket Grunt tegen. Hij heeft Sandshrew level 11, Rattata level 11 en Zubat level 11.
Ga terug door de gang en loop naar onder. Je komt als het goed is of een Bug Catcher of een Super Nerd tegen. De Bug Catcher rechts en de Super Nerd links. De Bug Catcher heeft Caterpie level 10, Metapod van level 10 en nog een Caterpie van level 10. Je vindt nog een ESCAPE ROPE en een RARE CANDY, dat Pokémon 1 level hoger maakt. Verderop ligt een POTION en staat een Super Nerd. Hij heeft Magnemite level 11en Voltorb level 11.
Loop weer naar boven na het verslaan van de Super Nerd en na een hele tijd kom je een Lass tegen met Oddish level 11 en Bellsprout level 11. Loop naar links en naar onder en ga de trap af. Je gaat weer door een halletje. Ga via de andere ladder ergens anders heen en je ziet een ruimte met een Rocket Grunt. Hij heeft een Zubat level 12 en een Ekans van level 12.
Op het platform vind je TM 01, Mega Punch en in de steen ligt een ETHER.
Ga weer naar het halletje naar de gang, de hoofdverdieping van de Mt. Moon.
Daar vind je een Youngster met Rattata level 10, Rattata level 10 en Zubat level 10.
Loop naar de grote ruimte, waar je een Moon Stone vindt. Evolueer iets, als je dat wilt, en vecht met de Hiker. Hij heeft Geodude level 10, Geodude level 10, en Onix level 10.
Ga omlaag via de ladder en loop door de gang. Je komt even later een Rocket tegen, met Rattata level 12 en Zubat level 12. Loop een bijna heel rondje en je ziet een afslag. Ga erin. Je ziet bovenaan de trap een Super Nerd. Bevecht hem. Hij heeft een Grimer level 12, een Voltorb level 12 en een Koffing level 12. Als je hem kan verslaan geeft hij je 1 van de 2 fossielen. Later, in een ander deel, kan je het fossiel veranderen in een Pokémon. Als je de DOME FOSSIL kiest, is het Kabuto. Als je de HELIX FOSSIL kiest, is het Omanyte. Rechts Helix, links Dome. Loop verder. Je ziet al een ladder om in te gaan, als je een strijdspreuk hoort..
Bereid je maar voor,
want hier zijn we weer hoor!
Om de wereld voor verder verval te behoeden!
Om de mensen van ons volk te kunnen beïnvloeden…
Om de kwaadaardigheid van liefde aan te tonen,
om dichter bij de sterren te kunnen komen..
Jesse & James!!!
Team Rocket is nog sneller dan het licht!
Vecht als een man, of geef je over en zwicht!
Meowth! Ogen dicht!
Bekend en berucht van TV is hier het enige echte Team Rocket.
Ze hebben Ekans level 14, Meowth level 14 en Koffing level 14.
Ga via de uitgang naar buiten en loop over Route 4 naar Cerulean City.
Hier heal je en ga je naar het noorden, naar de Nugget Bridge. Bevecht Gary. Hij heeft Spearow level 18, Sandshrew level 15, Rattata level 15 en Eevee level 18. Hij is niet makkelijk, maar gebruik een vechter tegen Rattata en Eevee en voor Spearow Jolty. Tegen Sandshrew een vliegende of water. Daarna zie je een zestal trainers.
1. Caterpie level 14 en Weedle level 14
2. Pidgey level 14 en Nidoran Meisje level 14
3. Rattata level 14, Ekans level 14 en Zubat level 14
4. Pidgey level 16 en Nidoran Meisje level 16
5. Mankey level 18
6. Ekans level 15 en Zubat level 15

Ga naar de linkerbovenhoek en vraag aan het ventje een Charmander. Hij kan Sratch, Ember en Growl. Train hem goed voor als je nog geen vuur-Pokémon hebt. In het gras zitten Pidgey en Pidgeotto, maar ook Oddish, Bellsprout en Venonat. Die zijn een goede training voor Charmander. Ga naar het oosten en vecht met de trainers. Haal bij Cerulean als extra partner Bulbasaur naast het Pokécenter. Je Jolty moet wel level 20 zijn!!!
De trainers in het oosten hebben:
Hiker: Machop level 12 en Geodude level 12
Andere Hiker(onderaan) Onix level 17
Youngster: Rattata level 15 en Spearow level 15
Youngster: Slowpoke level 17
Lass: Nidoran Jongen level 15 en Nidoran Meisje van level 15
Hiker: Geodude level 13, Geodude level 13, Machop level 13 en Geodude level 13.
JR. Trainer Jongen: Rattata level 14 en Ekans level 14
Pak de TM09 met Seismic Toss en loop verder. Vecht met de Youngster. Hij heeft een Ekans level 14 en een Sandshrew level 14.
Daarna zie nog de laatste trainer: Lass
Ze heeft een Oddish level 13, Pidgey level 13 en een Oddish level 13.
Dan kom je bij Bills huis. Ga erin. Jolty vraagt zich af wie die Pokémon is. Ga naar hem toe en beantwoord zijn vraag. Hij gaat zijn machine in. Ga op de PC zitten. Na een tijdje komt Bill uit de andere transformator. Hij geeft je een S.S. TICKET. Ga terug via de havenroute naar Cerulean City. Ga door het huis aan de rand heen en bevecht de Rocket. Hij heeft Machop level 17 en Drowzee level 17.
Ga terug. Ga na deze training naar de Gym. Versla de Swimmer met Horea level 16 en Shellder level 16. Daarna de JR trainer met Goldeen level 19. Dan moet je Misty verslaan. Zij heeft een Staryu van level 18 met Tackle en Water Gun en een Starmie met Tackle, Water Gun, Harden en Bubblebeam. Win en je krijgt geld, een badge en een TM11 met Bubbelbeam.
Ga naar het Pokécentrum en heal. Ga naar de Route met de achtertuin en ga omlaag. Na het Underground Path kom je een Bug Catcher tegen met Weedle level 16, Caterpie level 16 en Weedle level 16. In het gras vind je Pidgey, Pidgeotto, Mankey en Jigglypuff. Bij de twee verliefde trainers hoef je niet te vechten, maar het is een goede training. Hij heeft Weepinbel level 16 en zij Cubone level 20.

Deel 2: Vermillion City-Celadon City

Loop verder over het pad. Je komt nog een Bug Catcher tegen met Butterfree level 20 en verder een stel JR Trainers, de ene is een meisje met drie Pidgey´s van level 17 en een jongen met Spearow level 18 en Raticate level 18. Loop door in Vermillion City. Heal en ga naar de winkel. Koop nieuwe POKÉBALLS en eventueel als dat nodig is een paar SUPER POTIONS. Loop naar de oostkant van de Digletts Cave. De Youngster daar heeft Ekans level 21. Verderop een Youngster met Nidoran Jongen en Nidorino level 19 allebei. Ga terug en heal. Je moet nu Pokémon hebben van level 16-24. Ga naar de haven. Loop langs de matrozen
op het schip. Je kan in de kamers trainen, ik zou niet weten welke Pokémon ze hier hebben, maar het leukste is het zelf uit te zoeken. Ga naar links en naar beneden(niet met de trap!!!). In de keuken waar je nu staat staan een stel koks. Ook staan er drie bij de prullenbakken. In één van deze prullenbakken, ik geloof de onderste, zit een betere versie van de POKÉBALL, de zogenaamde GREAT BALL. Bewaar hem goed. Train verder in andere kamers. Je kan zelfs het voordek op, waar je ziet dat het schip niet vaart. Het vertrekt pas als jij eraf bent. Vertrouw nooit het openbaar vervoer!!
Ga terug naar de beginruimte en ga de trap op. Hier zijn ook trainkamers, maar de allergrootste training is Gary, je rivaal. Hij heeft Spearow level 19, Rattata level 16, Sandshrew level 18 en Eevee level 20. Loop door en je bent bij de kapiteins hut. Praat met hem en hij geeft je HM01, CUT. Hiermee kan je kleine bomen omhakken. Je kreeg het omdat je hem beter hebt gemaakt. Dit was het hoofddoel op het schip. Ga terug en train voor zover dat nog nodig is. Nu moet je van het schip af. Als je later nog wil proberen Mew te vangen(niemand weet hoe dat moet en of het echt waar is)moet je je laten afgaan. Als het je geen POKÉBALL intereseert, loop je gewoon eraf zoals je erop kwam. Ga naar het Pokémon Centrum. Daarna vang je in de grot die je zag een Diglett en/of een Dugtrio(advies is Diglett level 19 of hoger of Dugtrio level 29-31). Dugtrio is niet makkelijk te zien en te vangen, daarom moet je een vliegende Pokémon vooraan zetten. Maak hem zwak, geef hem iets als Sing van Jigglypuff of Wigglytuff of neem een Gras-Pokémon met Slaap Poeder of Verdeelspoor. Maar geen Gifpoeder, dat put hem uit. Ook Leech Seed is niet zo´n goed idee. Nadat je ze gevangen hebt, ga je naar de Vermillion Gym. Gebruik een Pokémon met CUT om de boom om te hakken. In de gym is Lt. Surge de leider, en de puzzel is om 2 prullenbakken achter elkaar te raken zodat hij opengaat. Maar je moet wel 3 trainers bevechten. De eerste heeft Magemite level 24 (een matroos die zegt dat dit geen plaats is voor kinderen, terwijl jij Pokémon Meester wordt en het ook niet bepaalt een plaats is voor matrozen), de Rocker heeft 3 Voltorbs van level 20 en de Gentleman Voltorb van level 22 en Magnemite level 22.
Je moet een goede prullenbak aanraken en voor de je andere probeert, Save je het spel. De tweede is er eentje boven, beneden, rechts of links van de eerste. In de hoek of aan de rand is het makkelijkst. Als je de deur open hebt, moet je zorgen voor een Diglett vooraan en fitte Pokémon. Lt. Surge heeft niet veel Pokémon, maar hij zorgt wel dat de komende Gym Leiders hogere levels hebben. Lt. Surge gebruikt, net als op TV, Raichu level 28. Ik adviseer je geen Jolty maar eerst een Geodude, Graveler, Ivysaur of Diglett/Dugtrio. Dig is erg effectief. Als je hem verslaat heb je 3 badges. In deel 1 waren de vorige twee. Je krijgt ook TM24, Thunderbolt. Leer die aanval niet aan Jolty, want hij leert het later vanzelf, dus leer het later aan een Jolteon, Gyarados of Magnemite, maar niet aan Jolty. Met die ± 2000 gulden kun je maar beter wat SUPER POTIONS kopen.
Ga nu naar de Pokémon Fanclub en praat met de man die linksboven staat. Hij geeft je na veel gezeur over Rapidash een BIKE VOUCHER. Ga terug naar Cerulean naar de fietsenwinkel en ruil de BIKE VOUCHER voor een BICYCLE. Rij naar de oostkant van Vermillion om nog wat te trainen. Als je toch meer levels nodig hebt, haal dan de Squirtle op bij Jenny en train hem. Leer Squirtle de Bubblebeam, train hem naar level 16 en je hebt als het goed is Wartortle, Pikachu, Ivysaur en Charmeleon.Een goede plaats is de grot. Ga erdoor en train. Bij de andere uitgang zie je een huis. Mocht je een Clefairy hebben en je wil liever geen Clefable, of je hebt er twee, ruil er dan één voor Mr. Mime. Ga naar de Gate onder de doorknipbare bomen. Als je precies zoveel Pokémon hebt gevangen als er in deel 1 en 2 van de Walktrough stonden, kreeg je ruim een HM05, FLASH. Leer het aan een Abra die je kon vangen in deel 1. Of hou je van het donker? Aan de oostkant van Vermillion was ook Drowzee te vinden. En onder Cerulean vindt je Abra en Jigglypuff, die kunnen FLASH leren.
Jolty kan dat ook leren, maar het is beter om het aan iemand te leren die nog niet zo veel bewegingen kan. Onderaan achter de bosjes van de HM01 liggen een MOON STONE en een HPUP. Loop omhoog en hak de boom om vlakbij de grot. Loop naar boven en je bent in Pewter City. Ga naar het museum en hak de boom om die ten oosten van het gebouw staat. Loop via de achterdeur naar binnen. Praat met de man van de kassa en antwoord NO als je niet weet wat een AMBER is. Ga nu naar de man die naast de grote steen staat. Je krijgt de OLD AMBER. Loop weg van het Museum en ga naar het Pokémon Center. Heal jezelf van de Digletts en Dugtrio´s en stop de OLD AMBER in de PC.
Ga nu terug naar de Digletts Cave en gebruik DIG als je niet in Pewters Pokécenter bent geweest. Anders vecht je nog even en train je Squirtle. Nog een kans om Dugtrio te vangen. Als je weer in Vermillion bent, rij je op de fiets nog even rond. In het huis naast het Pokécentrum is de Fishing Guru. Als je nog geen Magikarp hebt, antwoord je Yes op zijn vraag. Je krijgt een OLD ROD. Ga naar een plek met water en vis een Magikarp op. Hij is als één van de simpelste te vangen. Rij naar Cerulean City. Neem de oosterroute, waar je een boom om kan hakken. Je vindt wat trainers. De eerste is een JR trainster. Ze heeft Oddish level 18, Bellsprout level 18, Oddish level 18 en Bellsprout level 18. Zorg voor PAR.HEAL, ANTIDOTE, AWAKEKING en POTION. Spring daarna 2x omlaag en je komt TM30 tegen en een Hiker. Hij heeft Machop level 20 en Onix level 20. Rijd naar het oosten en ga door het gaatje. Sla rechtsaf. Rij door tot je bij een soort kruising bent. Ga naar boven. Vecht met de JR. Trainer. Hij heeft Sandshrew level 24. Rij verder omhoog en vecht met de Bug Catcher. Hij heeft twee Beedrills level 19. Je hebt nu de weg vrijgemaakt voor als je snel naar het Pokécentrum moet. Als het nu nodig is, ga dan door het gras naar Cerulean terug. In het gras vindt je beide Nidorans en Nidorino, Rattata´s, Raticates en Pidgey. Als je weer klaar bent om te vechten, ga je weer naar dat kruispunt. Ga dit keer naar onder. Rij tussen de rails. Je ziet daaronder een Hiker. Hij heeft Geodude level 21 en Onix level 21. Dus een betere trainer dan Brock. Daarboven is een Bug Catcher, die heeft Caterpie level 20, Weedle level 20 en Venonat level 20. Links is nog een JR. Trainer met Rattata level 19, Diglett level 19, Ekans level 19 en Sandshrew level 19. Rij door naar boven en je komt een Hiker tegen. Deze Hiker heeft een Geodude level 20, Machop level 20 en Geodude level 20. Na deze Hiker kom je bij een trainster met Meowth level 23. Als je verder rijdt, kom je op een soort van open plek. Er is gras, een Pokémon Center, een rij boompjes en een trainster. Zij heeft Jigglypuff level 20 en Clefairy level 20. Ga niet verder voor je gehealt hebt. Als je team bestaat uit de 3 starters en Jolty, kan Jolty nu ongeveer de Thunderbolt. Op level 26 leert hij dat. Je komt in een grot waar je FLASH voor nodig hebt. Ik heb het in het donker gedaan, en dat is een stuk avontuurlijker, maar met FLASH zie je tenminste waar de trainers staan. De eerste Pokémaniac heeft Cubone en Slowpoke van level 23. Pokémaniacs zijn trainers die zo aardig zijn je een dosis geld te geven ter waarde van meer dan f1000,–.De Pokémon in de grot zijn natuurlijk Zubat en Geodude, maar ook Onix en Machop. Volg de gang naar de volgende ladder. Loop omlaag en vecht met de Pokéweldoender(maniac). Hij heeft een Slowpoke, level 25. ZAP!! Jolty used THUNDERBOLT! Bye bye! De vrouw daarboven heeft Oddish en Bulbasaur level 22. Daarna zie je links een Pokémaniac met Charmander level 22, en Cubone level 22. Fiets door tot je een grote rechthoekige rotonde ziet met 2 Hikers. Je moet er 1 bevechten, minstens. De eerste die je ziet heeft Geodude lv. 25. De andere Machop lv. 20 en Onix lv. 20. Ga op de ladder. Weer een Hiker, met Geodude, Machop, plus nog twee Geodudes level 19. De volgende Hiker linksonder heeft 2x Onix lv. 20 en een Geodude lv. 20. En de laatste Hiker in deze ruimte heeft Geodude level 21 en Graveler, de ontwikkelde vorm, level 21. Ga omlaag op de ladder, en je komt in een ruimte met rotsen en tussendoor-paadjes. De JR. Trainster heeft Jigglypuff level 21, Pidgey en Meowth lv. 21. De Hiker heeft Geodude, Geodude en Graveler lv. 21. En de Pokémaniac aan het eind van de gang heeft 3x Slowpoke lv. 20. Weer een ladder op. De JR. Trainster heeft Bellsprout en Clefairy level 22. De andere Pidgey, Rattata, Rattata en Bellsprout level 19. Volg de gang en ga naar de volgende trainster. Meowth, Oddish en Pidgey lv. 20. Je komt een bordje tegen.Als erop staat: ROCK TUNNEL CERULEAN CITY-LAVENDER TOWN, zit je goed. Als erop staat: GRONINGEN 3 KM, is er waarschijnlijk iets misgelopen. Ga op de ladder. Eenmaal uit de grot zijn er nog wat Trainers, maar als je eerst naar rechts gaat, dan op A drukt als je naar het bosje kijkt, dan achterlangs de Pokémaniac gaat, en langs het grote gebouw loopt, ben je verder zonder kleerscheuren in Lavender Town. Maak eerst je Pokémon beter, en ga eventueel terug om met de trainers te vechten.
JR. Trainster:Pidgey en Pidgeotto lv. 21
Hiker 1: Geodude lv. 21en Onix
Hiker 2: Onix lv. 19 en Graveler lv. 19
Pokémoniac: Cubone en Slowpoke lv. 20.
Kijk wat rond in het stadje. In het Pokémon House is Mr. Fuji niet aanwezig. In de Lavender Pokémon Tower is Gary, maar het is handiger om daar later mee te vechten. Er is ook de Name Rater, waar je de namen van je Pokémon kan veranderen. Ik heb Jolty nu Chu-Pi-Ka genoemd, mijn Mankey heet Eape-Prime, en verder heb de starter Pokémon Toise-Blas (Wartortle), Saur-Venu (Ivysaur) en Zard-Chari (Charmeleon). Pikachu heet nu Pikachu, en geen Jolty of whatever. Ga nu naar de westkant van Lavender over de route naar Celadon City. Je komt een Lass tegen met twee Clefairy´s level 22. Of de Gambler met Growlithe level 24 en Vulpix. Neem eens een kijkje in het gras. Je vindt er Jigglypuff, Rattata, Pidgey en Pidgeotto. De trainers die op een rij staan hebben van onderaf gezien:
Lass: Pidgey, Rattata, Nidoran (vr.), Meowth en Nidoran (man.) level 19.
Lass: 3x Meowth lv. 24
Super Nerd: Koffing lv. 26
Lass: Nidoran (M) en Nidorina lv. 23
De Super Nerd van eerder op de route heeft Grimer lv. 22, Muk en Grimer.
Als je het pad volgt, zie je een Gambler met 2x Poliwag en Poliwhirl lv. 22.
Ook is er een Super Nerd met Voltorb, Koffing, Voltorb en Magnemite lv. 20.
Ga het gebouw in, en ga de trap af. In de tunnel die je nu ziet, is ergens een Nugget verborgen, vlakbij de uitgang. Als je uit het gebouw bent, rijd je naar de betegelde vloer en je bent in Celadon City!!! Heal, en kijk in het gras. Je vindt er niks nieuws, behalve Jigglypuff en Abra is er dus niks zeldzaams.
In Celadon City kijk je wat rond. Ga naar de Mart voor de beste spullen, zoals Calcium, HP Up, Fire Stone, Super Potion, Great Ball, Revive en nog meer. Koop 2 Fresh waters, een Soda Pop en een Lemonade. Geef van elk 1 aan het meisje, en je krijgt de TM´s voor Ice Beam, Rock Slide en Tri Attack. Geef 1 Fresh water aan de bewaker van Saffron, dan kan je erdoor.
In de Game Corner kun je prijzen krijgen voor munten, die je vindt, koopt of krijgt. In het café onderaan de stad praat je met de man die altijd voor coach speelt in een gym. Je krijgt iets om de muntjes in te doen. De prijzen zijn:Abra, Vulpix, Wigglytuff, Scyther, Pinsir, Porygon, TM23, TM15 en TM 50.
Pikachu zou in Red en Blue hier kunnen evolueren, maar hier wil hij niet. Je kan wel Eevee evolueren hier. Sommige zieke mensen gaan Pikachu vervangen door Jolteon, omdat die sterker lijkt. Maar mijn Pikachu van level 50 versloeg eerst makkelijk Gary´s Jolteon van level 65. Eevee is in het Mansion gebouw op de bovenste verdieping, te bereiken via de achterdeur. Ten westen van de stad gebruik je vlakbij de Snorlax CUT op een boom om naar het bovenste gebouwtje te gaan. Loop erdoor, en ga het huisje in. Praat met het meisje en je krijgt HM02, FLY. Ga nu naar de Game Corner. Versla de Rocket bovenaan bij de poster. Hij heeft Raticate en Zubat, level 20. Druk op A bij de poster. Er gaat nu rechts van je een geheim luik open. Ga erin, en vechts zoveel als je kan. Puzzel in het doolhof. De Rocket die rechts staat heeft Drowzee en Machop lv. 21, de andere 2xRaticate lv. 21. Ga naar de trap waar je af kan. Volg de gang die je nu ziet en vecht met de Rocket. Pokémon: Zubat, Koffing, Grimer, Zubat en Raticate lv. 17. Ga hem voorbij en ga de trap af. Waar je nu bent, wordt het interessant. Vecht met de Rocket die met z´n snufferd naar boven staat. 2xMachop lv. 21. Er ligt een TM10 met Double-Edge verderop. Ga nu in het doolhof. Ga in het midden staan, en het volgende: (Links,Rechts,Onder,Boven)
1stap links, 2 naar onder, 2 naar links, 3 onder, 1 rechts, en pak het item. Ga weer terug naar het begin, en nu:
1L, 2O, 2L, 3O,3L, 2O, 2R. Vecht met deze Pokémon van de Rocket: Rattata, Raticate en Drowzee lv. 20. Loop nu om naar de trap die omlaag gaat. Pak de HP UP van de tafel.
Vecht met de Rocket in de andere kamer, en pak de TM02, Razor Wind. De Rocket heeft Koffing en Zubat lv. 21. Kijk nu naast hem. Er ligt een item. Pak het, het is de LIFT KEY.
Ga terug door het doolhof naar het eerste doolhof. Neem de onderste van de twee pijlen.
Loop terug langs de mogelijke weg om een Nugget te pakken. Pak nu de TM07 met Horn Drill en de Moon Stone. Loop vanaf het stoppaneel vlakbij de Horn Drill tegen de rechterwand aan, en loop 3 stappen naar onder. Neem nu de de pijl links van je, en loop dan naar rechts. Na een pijllift ga je weer 2 stappen naar links. Loop door naar de 2 pijlen die naar links wijzen. Neem de bovenste. Nu de laatste pijl en je bent vlakbij de lift. Ga de trap op, en vecht met de Rockets.
Links: Rattata, Raticate, Raticate, Rattata lv. 19.
Boven+: Grimer, Koffing, Koffing lv. 20
Linksboven ligt een Hyper Potion.
Ga terug naar de lift, en ga naar B4F
Een stap naar buiten en er komen twee kennissen van je opdagen van deel 1.
Bereid je maar voor…
Jesse en James komen tevoorschijn, met hogere levels dan in de Mt. Moon. Maar goed, jij zit ook al hoger. Als eerste Koffing lv. 25, te verslaan met de Dig van Dugtrio, Primeape of Graveler of iets in die zin. Maar Pikachu´s Thunderbolt werkt natuurlijk ook.
Meowth lv. 25: 1 Low Kick of Double Kick is genoeg, maar een stevige normale aanval zoals een Mega Punch of Body Slam mist z´n uitwerking ook niet!
Ekans lv. 25: Hetzelfde als Koffing, maar met Thunder Wave van Pikachu kan zijn Wrap wat afgeremd worden. Met Leech Seed kan je zelfs HP terugwinnen.
Na een makkelijke overwinning houdt Team Rocket het weer eens voor gezien…
Loop door en je maakt voor de eerste maal kennis met Giovanni, de leider van Team Rocket.
Onix lv. 25: Water Gun, Vine Whip of Dig of zelfs Low Kick maken deze Onix aan het slapen. Rhyhorn lv. 24: Hetzelfde, alleen is Rhyhorn gebouwd op knallende lijfstraf-aanvallen. Ook deze is een eitje voor plant, water of grond. Persian lv. 29: Prettige uitdaging. Probeer hem een fikse klap te geven. Zijn aanvallen zijn erg krachtig, maar hij levert wel 919 EXP. Points op!!! Je wordt best wel gespekt met geld, zo´n slordige 3000 gulden, eigenlijk 2871 gulden. En als Persian de Pay Day heeft gedaan, nog iets extra! Pak de Silph Scope, en ga met de lift naar B1F. Vecht met de laatste Rocket, hij heeft Grimer en Koffing lv. 22. De deur is door het gevecht geopend, dus ga naar het Pokécenter om je Pokémon te herstellen.
Verkoop dan alle items die je niet nodig hebt en waar je een behoorlijke prijs voor krijgt, zoals HP Up, Iron, Protein, Carbos, Calcium en Nugget. Stop dingen als Escape Rope en Tm´s weg in de PC. (TM´s die je niet meer hoeft kun je verkopen). Doe de Lift Key weg, maar houd de Silph Scope bij je. Save je spel. Pas nu de Fly toe aan 1 van je Pokémon.
Ga naar Erika´s Gym. Die ligt op een geheime plaats. Onderaan de stad staat een boom. Hak hem om met CUT en loop naar links. In de Gym zijn alleen vrouwen. Vecht met iedereen,
het zijn allemaal gras-types. Ook hier heb je de CUT nodig.De twee eerste trainsters zijn een Lass en een Beauty, Beauty´s zijn zogenaamd mooie vrouwen met te veel geld. Zoals Pokémaniacs. Hieronder een getallensysteem om te laten zien wat ze hebben.
L=Lass
B=Beauty
CT=Cooltrainer (M)
JR=JRTrainster
ER=Erika
1=Bellsprout
2=Weepinbell
3=Oddish
4=Gloom
5=Bulbasaur
6=Ivysaur
7=Tangela
8=Exeggcute

Dus dit is Lass 1 met Bellsprout level 351:
L1-1-lv. 351.

Goed, de eerste is dus een Lass:
L1-1-lv.23 2-lv. 23
B1-3-1-3-1- lv. 21
B3-1-1-lv.24
B2-8-lv.26
CT-2-4-6-lv.24
L3-3-4-lv. 23
JR-5-6-lv.24
ER-7- lv. 30 2-lv. 32 4-lv.32
Gebruik vuur, insect, vliegende, gif, grondaanvallen alleen op Weepinbell en Gloom
De andere types die hierbovenstaan zijn voor iedereen handig, behalve gif, da´s juist voor Tangela en Exeggcute. Begrijp je de codes? De overige gras-Pokémon (Venusaur,Victreebell,Exeggutor,Paras en Parasect) zie later ongetwijfelt nog (Vileplume niet). En met 3124 gulden kan je nog wel eventjes vooruit! Koop er iets leuks van.

Plattegrond:

  ---------------
  | B2-ER-CT-L3|
B3 |      |	JR
  |      |
  ---------------
       B1
 L1

Nu moeten je Pokémon, als je er vier traint, op level 31 zitten, of hoger. De gym leiders worden namelijk nu wel erg moeilijk. Als je er 5 traint, 28-31. Als je zo iemand bent die gewoon 1 sterke Pokémon heeft, zal ik zeggen: eigen keus. OK. Nu is het tijd om eventjes de FLY te gebruiken naar Lavender Town. Als je geen Pokémon hebt met FLY, rij dan even door Saffron City heen, en je ziet dat Team Rocket het overgenomen heeft. Rijd door naar Lavender Town en beklim de toren. Op 2F staat Gary, en hij heeft nu meer Pokémon.
Fearow lv. 25: ZAP!! Pikachu used THUNDERBOLT! Of: CHINK! Wartortle used Ice Beam. ijs, electrisch of steen. Shellder lv. 23: Pikachu, of een gras-type. Vulpix lv. 23: Water, Steen, Grond. Vulpix en Shellder zijn z´n nieuwste, maar ook zijn zwakste. Sandshrew lv. 20: Water, ijs, gras, en geen Pikachu! Eevee lv. 25: Vecht of steen, of iets dat leuke meppen uitdeelt, mijn Primeape gaf hem een Submission en bye Eevee! 1625 gulden om te winnen is ook mooi meegenomen. Gary verdwijnt. Heal voor zover nodig, en zorg voor voldoende Great Balls. Op de volgende verdiepingen vind je trainers, een uitrustplek, en een doolhof van grafstenen. Pikachu vind het allemaal maar niks. De trainers gebruiken Gastly en Haunter, twee spook-Pokémon die je ook in de toren kan vangen. Ze zijn level 20-27.Gastly kom je om de haverklap tegen, Haunter haast nooit en heel soms een Cubone. Bovenaan vindt je een Rare Candy. En als je naar de volgende trap gaat, kom je een Marowak tegen, level 30. Je kan hem niet vangen, maar wel verslaan voor EXP. Points. En wie zouden daar nou zijn??? Bereid je voor…hier zijn we weer hoor….om de wereld voor verder verval te behoeden…om de mensen van het volk te kunnen beïnvloeden….JESSE!!! JAMES!!! Meowth lv. 27, Arbok lv. 27, Weezing lv. 27. Voor de Fase 1 Poisoners denk ik dat je met een Dig of Psybeam wel jezelf hebt laten zien. Grond en Psychic dus. Of een Haunter, die doet het ook goed. Voor Meowth is een Submission of een Low Kick genoeg. Als je Haunter de Mega Drain of de Psychic leert, kan hij misschien wel Meowth toetakelen met Night Shade en die andere twee aanvallen. Nadat Team Rocket is verdwenen, praat je met Mr. Fuji om weg te flitsen. In het huis waar je nu terechtkomt, praat je nogmaals met hem. Je krijgt van hem de POKÉFLUTE, die je kan gebruiken om tijdens het gevecht Pokémon te laten ontwaken, of om een slapende Snorlax uit de weg te halen.

Deel 3: Saffron en Fushia City

Er zijn nu 3 dingen die je kunt doen: De weg ten zuiden van Lavender nemen en daar naar Fushia gaan, naar Saffron toe om Team Rocket uit te roeien, of gewoon via het fietspad van Celadon City naar Fushia City fietsen. Mijn advies is, om via het fietspad omlaag te rijden en te trainen, vervolgens langs de weg van Fushia naar Lavender Town terug te fietsen, en dan Team Rocket gaan uitroeien.

1. Lavender Town-Fushia
Zorg voor veel Great Balls, een stuk of 20. Koop in Celadon ook Fresh Water, Soda Pop en Lemonade, dat herstelt je Pokémon 50, 70 of 80 HP, en het is spotgoedkoop. Je vindt het op de Rooftop Square. Berg de Silph Scope op, en neem de Pokéflute mee. Ga langs de route met veel vissers, en versla ze. Pikachu en Ivysaur zijn geweldig daar, alleen met Tentacool kan je problemen krijgen als je Ivysaur gebruikt. Voor je bij de vissers bent, kan je op de 2F van de uitkijkpost vragen om TM39, SWIFT, een aaval die nooit mist. Hier even kort schematisch:
1. lv. 22-Goldeen-Poliwag-Goldeen
2. lv. 24-Tentacool-Goldeen
3. Goldeen lv. 27
4. lv. 21-Poliwag-Shellder-Goldeen-Horsea
Nu kom je bij Snorlax. Hij is level 30, en kan de Headbutt, Amnesia en Rest, een aanval die Snorlax helemaal van schade geneest en 2 beurten laat slapen. Hij leert Body Slam, Hyper Beam, Double Edge en Harden later. Save voordat je het volgende doet: Ga tegen hem aan staan, en gebruik de Pokéfluit. Hij wordt wakker. Maak hem zo zwak mogelijk en gooi de Great Balls. Het kan tijd kosten vanwege zijn Rest-aanval. Ik heb hem gevangen met samenwerking van Ivysaur´s Leech Seed en Primeapes Rock Slide en Submission, maar uiteindelijk na 3 keer proberen heb ik hem gevangen met alleen Submission en Great Balls.
Al goed, doe hem in je team of laat hem eruit. Ik breng hem in elk geval naar de Day Care onder Cerulean, want later komt hij in mijn team. Rij door na een eventuele heal in Vermillion City in het westen, en rijd verder ten zuiden. Daar vindt je een Rocker en een huis. Hij heeft Voltorb en Electrode lv. 29. In het huis is de Fishing Guru´s broer. Zeg Yes en je krijgt een Super Rod, een item voor een fortuinlijke Pokédex-oogst. Vis in de sportvisplek, en je vangt Horsea en Seadra. Seadra´s level is 35, en Horsea is 20 of 25. Fiets verder, en vecht met de volgende trainercode:
FM=Fisherman, JRM=JRMeisje JRJ=JRJongen Bea=Beauty BK=Bird Keeper(vogel-trainers) L=Lass BI=Biker
FM: 2x Magikarp lv. 24 JRJ:lv. 29 Nidoran-Nidorino JRM: lv. 28 Goldeen-Poliwag-Horsea
BK:lv. 29: Pidgey-Pidgeotto JRM: lv. 24-Pidgey-Meowth-Rattata-Pidgey-Meowth
Nu kom je bij een doolhof, met Bikers, JR-Trainers, Bird Keepers en Beauty´s.
Ik zet de lezer even voor een verrassing: kijk zelf eens wat de trainers gebruiken. Nog een tip: gebruik de Itemfinder voor leuke items. Bikers gebruiken Poison-types, Bird Keepers vliegend, en JR en Beauty´s meestal gras, water of normaal. De uitgang is niet al te moeilijk om te vinden. Tijdens dit doolhof zal misschien ook al één van je starters evolueren! (Ivysaur op level 32, Charmeleon op level 36, Wartortle op level 36) Succes!

Als je door het doolhof heen bent, is er nog een lange weg naar Fushia.
Er staan 2 BK´s, de eerste met Pidgeotto en Fearow lv. 29, en de andere met Spearow lv. 28, Doduo en Fearow. Daarna een BI met lv. 29 Koffing en Muk, en een BK met Farfech´d lv. 33. De BI verderop heeft lv. 26 2x Koffing, Grimer en Koffing. De twee die hogerop staan hebben: Boven: Grimer lv. 28, Grimer, Koffing
Onder: Koffing lv. 29, Grimer
Je ziet nu een boom die kapot kan. Rij naar Fushia City met dat weggetje dat er loopt. Heal, en ga terug naar de weg. Vecht met alle trainers die er staan. Nu van links naar rechts:
JRM: lv. 29-Bellsprout-Oddish-Tangela. BK: lv. 26 Pidgeotto, Farfech´d, Doduo, Pidgey
BK: lv. 28 Dodrio, Doduo, Doduo. BEA: lv. 29 Bulbasaur, Ivysaur JRM: lv. 28 Gloom, Oddish, Oddish. BK: lv. 28 Koffing, Grimer, Weezing. BK: lv. 25 Koffing, Koffing, Weezing, Koffing, Grimer. JRM: lv. 29 Pidgey, Pidgeotto. BEA: lv. 29, Pidgeotto, Wiglytuff.
BK: Spearow en Fearow lv. 29.

De BK´s links van Fushia:
De onderste Dodrio lv. 34, de middelste 2x Spearow lv. 26, Fearow, en dan Spearow, en de laatste, de bovenste heeft Spearow level 29 en Fearow.

2. Fighting Dojo
Ga nu naar Saffron City´s FIGHTING DOJO, de Gym naast die van Sabrina. Vecht met de trainers en kies één van de twee vecht-Pokémon, Hitmonlee of Hitmonchan.
Ze hebben:
1. Machop, Mankey en Primeape lv. 31.
2. Machop en Machoke lv. 32.
3. Primeape lv. 36
4. Mankey, Mankey en Primeape lv. 31
5. Hitmonlee lv. 37 en Hitmonchan lv. 37

3. Cycling Road
Nu is het tijd om naar Cycling Road te gaan voor de laatste training voor Team Rocket.
Er ligt weer zo´n Snorlax. Als je er twee wilt, vang hem. Maar ik advieer je hem te verslaan, je hebt hoge levels nodig voor de gyms.
Er zijn niet alleen Bikers met Poison types, maar ook Cue Balls met Vecht-types.
BK: Grimer lv. 29 en Koffing CB: Machop lv. 28, Mankey en Machop. CB: Mankey en Machop lv. 29. BK: Weezing lv. 33. CB: Machop lv. 33. BK: Grimer lv. 26, Grimer, Grimer en Grimer. BK: Weezing lv. 28, Koffing, Weezing. In het gras: CB(onderste): Mankey lv. 29 en Primeape. CB (bovenste) Machop lv. 29 en Machoke. Zo ongeveer moeten je Pokémon op level 35 zitten, of hoger. Mijn Pokémon zijn op dit moment volledig geëvolueerd. Dan komt er een splitsing. Rechts: BK: Voltorb lv. 29 2x. CB: Machoke lv. 33. CB: lv. 29 Primeape en Machoke. De onderste Biker heeft: Koffing, Weezing, Koffing, Koffing en Weezing lv. 25
Als je van onderuit naar boven rijdt aan de linkerkant, zie je een BK met lv. 29 Weezing en Muk. Daarboven een CB met level 26 Mankey, Mankey, Machoke en Machop. En daarboven een BK met Muk lv. 33.

4. Team Rocket
Als je klaar bent met Cycling Road ga je naar Saffron om Team Rocket te verslaan. Er zijn ontiegelijk veel Rockets, er is een Juggler en een groep Sceintist. Rockets gebruiken, zoals je weet, Pokémon als Rattata, Grimer, Machop, Drowzee,Koffing en Zubat. Wetenschappers Pokémon uit een LAB, zoals Koffing, Magnemite, Voltorb en geëvolueerden daarvan. Geldt ook voor Rockets. De Card Key ligt op de 5F, met een simpel truukje te grijpen. Versla alles wat je tegenkomt, alle Rockets, Jugglers en Sceintists. Hier de truuk: Versla de Rockets op 5F, de onderste heeft Arbok en de bovenste Hypno lv. 33. Ga in de transporter, vecht met de Sceintist en flits terug. Nu kan je door de gang lopen om dat ding te pakken. Als je Pokémon rond lv. 40 zitten, vecht je met Gary, hij zit op een ruimte die verbonden is met een transporter op 3F. De eerste die je tegenkomt in de linkergang geblokkeerd door deuren, gaat naar zijn ruimte. De tweede gaat naar een zuster Joy. Ook zijn er 4 Rockets in het bijzonder, de Rocket Brothers. Er is niks bijzonders aan, alleen is het een leuke uitdaging om ze te vinden. Maak eerst de weg vrij naar de zuster Joy, zodat je je telkens kan healen. In dit gebouw zijn 4 bekenden voor je, 1 daarvan is Gary, 1 daarvan is geheim nu, en 2 daarvan…
Gary:
Sandslash lv. 38: Een simpele gras type aanval is genoeg om hem uit te schakelen, zelfs nu hij geëvolueerd is. Ook water-Pokémon zijn handig hier. Ninetales lv. 35: Lager in level, maar sterk!!! Gebruik water, grond of steen is sterk genoeg. Mijn Primeape´s Rock Slide deed hem de das om. In het gebouw ligt TM 26, met Earthquake. Kan ook van pas komen. Cloyster lv. 37: Weer zo´n geëvolueerde Pokémon. Gras is riskant, maar effectief. Pikachu´s Thunder of Thunderbolt is pijnlijk voor hem. Kadabra lv. 35: Geef hem een mep van grote kracht, zoals Charizard´s Slash en hij krijgt de kans niet om je terug te pakken. Dit is trouwens wel een nieuwe Pokémon. Snel en sterk in Psychic type aanvallen. Jolteon lv. 40: Zijn laatste, en allersterkste Pokémon. Gary besloot om hem hierin te evolueren. Gebruik geen Gras, vliegende of water-Pokémon. Een grond type is sterk genoeg. Zijn Pin Missile is sterk, en ook zijn electriciteit is hoog. Nu nog niet, met zijn Thundershock, maar later..Gary wordt moeilijker vanaf nu. Hij kan ook Double Kick. Als je Gary verslaat, krijg je 2600 gulden, en van de Silph Co. werker een Lapras. Voor je doorgaat, heal eerst je Pokémon. En dan…
Voor de laatste keer verschijnen Jesse en James. Ze zoeken ruzie, voor de laatste keer.
Weezing lv. 31: Grond en Psychic, dat is voor Weezing het beste, maar Charizard werkt ook zonder probleem. Arbok lv. 31: Hetzelfde, maar deze keer is zijn Defense zwak, dus wordt Slash en Mega Punch nog handiger. Meowth lv. 31: Deze keer is Meowth als laatste, maar hij is al een tijdje de zwakste, dus vecht en spook (Night Shade) of steen zijn genoeg. Voor de laatste keer verdwijnen ze, om nooit meer terug te komen. Ga terug en heal, als het nodig is.
Ga nu terug naar de plaats waar je Jesse en James hebt ontmoet. Loop door, en open de deur. Als je zeker weet dat je alle Rockets hebt verslagen, vecht je met Giovanni door een stap naar voren te doen. Nidorino lv. 37: Zelfs Pikachu kan deze prehistorische angelprikker verslaan. Hij is namelijk niet gebouwd op electrische aanvallen. Persian lv. 35: Vecht of Normaal, dat maakt Pussy Cat eventjes wat rustiger. Rhyhorn lv. 37: Ook simpel, 1 SURF van Blastoise en je bent klaar met hem. Of Gras. Nidoqueen lv. 41: De moeilijkste, maar een grond of Psychic of Water Pokémon rost hem af tot op het bittere einde. Gary heeft meer Pokémon en betere, Giovanni heeft hogere levels en heeft Guard Specials. Met hem verdwijnen alle Rockets in het gebouw. Praat met de man bovenaan. Het is de president, en hij geeft je iets dat alles vangt wat je maar wil en waar Team Rocket op uit was: de Master Ball!! Stop het veilig weg in je PC, samen met andere spullen die je niet meer nodig hebt. Ga het gebouw uit, en heal in het Pokémon Center, omdat Joy je nu alleen bedankt voor wat je deed, en niet meer healt. FLY nu naar Fushia, en ga in de Safari Zone. Vang nieuwe Pokémon, en vindt het geheime huis. Rijd in het begin naar de zone ernaast (rechts), dan op de heuvel en er links verderop er weer af. Naar boven door het gras heen, weer een heuvel op en er rechts af. Dan om de heuvel heen naar de volgende zone. Daar de tweede heuvel op, eraf en omhoog langs de meren. Ga dan naar rechts, dan naar boven en weer naar links, en omlaag langs de meren aan de andere kant. Ga door de zone-grens en pak de Gold Teeth. Raap de TM op, met de Double Team, nummer 32. Ga naar de Pokémon beelden en pak uit de eerste een Revive. Ga in het huis en er is daar een man die je de HM03 geeft, met de SURF. De Gold Teeth lever je af bij de Warden, die woont in het huis naast die van de Fishing guru´s oudere broer. Van de Warden krijg je HM04, STRENGTH, en van de Fishing Guru´s oudere broer een Good Rod om Pokémon op te vissen. Nu wordt het tijd voor de laatste trainingen. Ga naar de Gym in Fushia. Ga erin, en vecht met de Jugglers en de Tamers. Juggler links heeft Drowzee en Kadabra lv. 34. Die rechts heeft Hypno lv. 38. Daarboven een met 2x Drowzee, 1 Kadabra en dan weer een Drowzee lv. 31. Daarna komt er een Tamer met Arbok, Sandslash en Arbok lv. 33. Loop langs de rand door, en dan 1 stap voor je bij de hoek bent, 2 stappen omlaag. 2 stappen opzij. De Tamer heeft Sandslash lv. 34 en Arbok. Dan 1 stap terug, 2 naar onder, 1 naar links en 2 omlaag. Je vecht met een Juggler, hij heeft Drowzee en Hypno, lv. 34. Nu is het tijd voor Koga, als je niet verder wilt trainen. Hij heeft giftige Pokémon. In Red en Blue heeft hij Koffing lv. 37, Muk lv. 39, Koffing lv. 37 en Weezing lv. 42. Hier niet. Hier heeft hij Venonat lv. 44, Venonat lv. 46, Venonat lv. 48 en Venomoth lv. 50. Zijn Venonat´s kunnen aanvallen als Tackle en Double Edge, maar ook Psychic, Toxic en Psybeam. Ook Sleep Powder is geen probleem. Venomoth kan de Toxic, Psychic, Double Team en Leech Life. Ook gebruikt Koga X-Attack op zijn Pokémon. Voor mijn Charizard is het een eitje, zijn FLY op de Pokémon maakte de eerste 2 in 1 keer plat, de andere Venonat met een FLY en hij deed de Double Edge. De Venomoth was na een FLY en een Ember stof en as. Je krijgt 4950 als je wint. Ook de Soulbadge, zodat je de SURF kan gebruiken uit het gevecht. Ga naar buiten en heal. Zorg dat je Pokémon hebt die de SURF en de STRENGTH kunnen. Je kunt nu namelijk 2 leuke TM´s ophalen. Eén in Celadon City. Gebruik de SURF in de vijver van een huis. Praat met de man en hij geeft je TM 41, Softboiled. Ga naar Lavenders Sporting Fish Area. SURF naar het eilandje en je hebt TM 16, Pay Day. De TM06, Toxic, is trouwens goed voor elke Pokémon, ik leer het aan Venusaur. Nu kun je ook proberen 2 legendarische Pokémon te vangen. De een is Articuno, de ander is Zapdos. Je kan in elk geval op jacht gaan naar die Pokémon, en onderweg andere tegenkomen. Hoe zie je in deel 4, nu eerst de Gym in Saffron City. De gym heeft vele kamers, 1 met Sabrina, 1 waar je start en voor de rest nog 7. In elke kamer, behalve in de twee die ik hiervoor genoemd heb, zitten 4 teleporters. Neem telkens links-beneden. Of, als je daar dan uitkomt, links-boven. Vecht met de Psychics. De eerste heeft Slowpoke, Slowpoke en Slowbro lv. 33. Links beneden en je gaat naar een ruimte met een Channeler. Die heeft 2x Gastly lv. 33, en dan Haunter. Neem nu links boven. Je komt in gevecht met een Psychic met Kadabra lv. 31, Slowpoke, Mr. Mime en Kadabra. Weer links boven en je vecht met een Psychic met Mr. Mime en Kadabra lv. 34. Neem links- Beneden en je vecht met een Channeler met Gastly en Haunter lv. 34. weer links-beneden en je komt een Channeler tegen met alleen Haunter lv. 38. Dan weer links-beneden voor een Psychic met Slowbro lv. 38. Nu links-onder voor de laatste maal om bij Sabrina te komen. Ze heeft 3 Psychic-Pokémon. De eerste is Abra lv. 50. De makkelijkste Pokémon van haar, hij kan enkel de Flash en de Teleport. Dan komt Kadabra, de ontwikkelde vorm van Abra. Kadabra kan Psychic en Psybeam, 2 aanvallen die beide Psychic type zijn. Het werkt erg goed op Ghost, Poison en Vecht-Pokémon. Mijn Primeape is daarbij om zeep geholpen. Hij kan ook Psywave, een aanval die erg varrieëert in kracht. De Kinesis maakt je Pokémon minder goed in raken. En als klap op de vuurpijl gebruikt ze ook Alakazam, de uiteindelijke vorm van Abra. Zijn aanvallen zijn het allersterkst. Met 1 Psychic blaast hij de meeste Pokémon de pijp uit. Uiteindelijk heb ik Charizard voor het laatst bewaard en hem daarbij uitgeput. Maar Pikachu, Primeape, Venusaur en Blastoise waren na Kadabra al erg genoeg. Snap je nu de reden van de trainingen. Sabrina heeft ook X-Defends, net als Misty. Koga heeft X-Attacks voor zijn Pokémon, zoals je al had gezien. Alakazam brengt het meeste EXP op, zoals je al dacht. Van Sabrina krijg je Marshbadge, 4950 gulden en TM46, Psywave. Van een man in een huis in de stad krijg je TM29 Psychic. Mocht je een Pokémon in je team hebben die Psychic of Ghost is, dan heb je goeie moves. Niet aan Snorlax leren, die is niet sterk met Psychic moves. Ga healen en bekijk je badges eens.

Deel 4: Cinnabar, Seafoam en Viridian

Nu is het tijd om de legendarische Pokémon Zapdos te vangen. Koop Ultra Balls in Fushia, en gebruik FLY naar Cerulean City. Zorg ook voor een frisse box en de juiste Pokémon. Rijd naar de plaats waar de rivier stroomt bij het gras. Je hebt CUT en SURF nodig. SURF met de rivier mee, en vecht met de Pokémaniac. Hij heeft Rhyhorn en Lickitung lv. 30. Ga in het gebouw. Je kunt hier Grimers, Muk´s, Magnemite, Magneton, en Voltorb vangen. Er liggen items, maar ook Voltorb en Electrode. Hun level is goed, maar met de Selfdestruct is het moeilijk ze te vangen. Goed, je bent hier voor Zapdos. Loop zoveel mogelijk om de boel heen. Je moet naar de ruimte boven die van waar je begon. Op een gegeven moment ben je in een kamer met een vogel erin. Dat is ´m. Zapdos is op lv. 50, en kan Thundershock en Drill Peck. Probeer hem te bevriezen en vervolgens met Ultra Balls te vangen. Moeilijk om te vangen, ook erg sterk. Save voor je hem talkt. Het kostte mij ook moeite. Als je hem gevangen hebt, loop je naar buiten door de uitgang zijwaarts. Je komt op de plaats waar je erin bent gelopen. Nu Articuno. FLY naar Fushia City. Heal, en ga naar het zuiden. Vecht met de swimmers. De eerste heeft Tentacool en Shellder lv. 30. De andere heeft Goldeen lv. 29, Horsea en Staryu. Ga nu, als je wilt, naar het huisje. Je ziet een man en een andere Pikachu! Er is daar niks interresants, maar het is wel leuk eens een andere Pikachu te zien, in plaats van achter je of op de Pokélijst of op je Pokédex. Gebruik nu SURF in het water. Je kan hier Tentacools vangen van level 3 tot en met 35. Vecht met de Swimers, de eerste die je ziet heeft Horsea en Horsea lv. 30. Ga langs de rechterrand en vecht met een swimmer met Poliwag lv. 30 en Poliwhirl. Daarna is er een met Goldeen lv. 29, Shellder en Seaking. Daarna, iets naar links, zie je een groep.
Noord (Swimmer): Tentacool lv. 27, Tentacool, Staryu, Horsea en Tentacruel.
Zuid (Beauty): Staryu lv. 29,Staryu en Staryu.
Oost (Beauty): Goldeen lv. 30 en Seaking.
West(Beauty): Poliwag lv. 27, Goldeen, Seaking, Goldeen en Poliwag.
Ga naar het westen. De Swimmer heeft Shellder en Cloyster lv. 31. Daarna is er een Beauty met Seadra, Horsea en Seadra lv. 30. Dan kom je bij de Seafoam Islands. Bij de Seafoam Islands is er nog een Beauty met Seaking lv. 35. FLY terug naar Fushia en heal. Koop nieuwe Ultra Balls, zodat je er 30 hebt. Als je bij Seafoam bent, ga je, nadat je gesaved hebt, de grot in. Je kan hier Slowpoke, Slowbro, Zubat, Golbat, Krabby, Kingler, Seel, Dewgong en Staryu vangen. Kijk in rotsen voor geheime items, zoals de Nugget. Vind de plaats met de stenen die je met STRENGTH kan bewegen, en duw ze in de gaten die daar liggen. Val daarna door 1 ervan, en je kan op je SURF-Pokémon naar Articuno toe. Hij is ook lv. 50, en kan de Ice Beam en de Peck. Save weer, en zet een Pokémon met Ice Beam vooraan. Vries hem weer in, en gooi Ultra Balls als zijn HP laag is. Articuno is ietsje moeilijker dan Zapdos, omdat Articiuno met de Ice Beam jouw Pokémon ook bevriest. Het is zogezegt “cool” als je hem vangt, maar ik had er moeite mee.
Uiteindelijk heb ik hem gevangen toen hij nog 1 HP over had en geen stat. probleem. Het is met Articuno trouwens zo, dat hij moeilijker te bevriezen is dan Zapdos. Vang nu nog wat Pokémon, en ga eruit. Je kunt ook kijken wat je opvist met een Super of Good Rod. Nu gaan we naar Cinnabar Island. Gebruik FLY en ga onmiddelijk naar Pallet Town. Vraag aan Prof. Oak hoe het met je Pokédex is. Gebruik nu SURF en ga naar de gras-plaats daar. Je kan hier Ratatta, Pidgey, Pidgeotto en Raticate vangen. Vis ook een Tentacool of Tentacruel op, voor het geval je ze nog niet hebt. Ga naar het zuiden, en je komt vissers en zwemmers tegen.
De vissers op het plankje: De eerste Seaking, Goldeen en 2x Seaking lv. 28. De andere 6x Magikarp lv. 27. Ga naar het oosten en het zuiden, en je ziet een Cue Ball. Wat doet die hier? 2x Tentacool en Tentacruel lv. 31. De Swimmer daar vlakbij heeft Seadra en Tentacruel lv. 33. Er tussendoor zwemmen en dan steeds naar het zuiden. Ga naar het vissersplankje, de eerste van links afaan gezien heeft Shellder en Cloyster lv. 31. De andere Seaking lv. 33 en Goldeen. SURF verder. De Swimmer verderop heeft Starmie lv. 37. Daaronder is er eentje met Poliwhirl, Tentacool en Seadra lv. 32. Nog verder en je bent bij Cinnabar Island!!! Heal, en ga op verkenning uit. Haal je Fossiel en de Old Amber uit de PC en ga naar het LAB. Ruil eventueel in de eerste ruimte, je kan er een Growlithe voor een Dewgong ruilen. Growlithe vind je in de Burned Down Building, een plaats die later uitgelegd wordt. Een andere mogelijkheid is Golduck (de geëvolueerde vorm van Psyduck, die moet je ergens opvissen) voor een Rhydon ruilen. Beide ruilen zijn nniet de meest logische dingen om te doen, maar het toppunt is echt, in de laatste kamer, Kangkaskhan (Safari Zone Pokémon) voor Muk. Muk is als een van de simpelste te krijgen, dus lijkt het me niet zo handig…al goed, in de tweede ruimte krijg je van één van de wetenschappers TM35, Metronome. Voor experts is dit een handig wapen en voor sommigen is dit een wapen dat lol kan veroorzaken. Geef een fossiel aan de man in de laatste kamer, ga uit het gebouw, en er weer in. Je kijgt van hem Omanyte, de Pokémon die al uitgestorven is. Tenminste, als je het Helix Fossil hebt gekozen. Als je het Dome Fossil nam, dan krijg je Kabuto. Doe hetzelfde met de Old Amber, en je krijgt Aerodactyl, een Pokémon die ook al uitgestorven is. Beide zijn lv. 30, en Aerodactyl is één van de sterkste types van Pokémon. Hij heeft zwakte voor water, electrisch en ijs, maar tegen vuur, gras, vecht, normaal en vliegend heeft hij weerstand. Ga nu, nadat je weer voldoende Great en Ultra Balls hebt gekocht, de Burned Down Building in, het gebouw dat precies op het LAB lijkt. Je kan er Raticates en Muks vangen, dus ook Grimers en Rattata´s. En heel misschien een Growlithe, Magmar of Ditto. Ik weet niet of hier Magmars zitten, maar in elk geval die zes die ik opgenoemd heb. Loop de trap op. Je vindt soms een tafel met een boek erop. Het zijn dagboeken van ontdekkingsreizigers. Het is een verhaal over mensen die Mew hebben gevonden, laten paren, en er kwam een nieuw monster uit, Mewtwo. Maar hij werd te sterk, en brak uit. Vind de Moon Stone en de andere items. Er ligt een TM met Solarbeam in het gebouw, en een met Blizzard. Gebruik de hendels in de standbeelden, om de deur naar de 3F te openen. Maar ga eerst nogmaals de trap op. Vecht met de man die rondloopt. Het is een Burglar, een inbreker. Hij heeft Ninetales lv. 38. Ga weer de trap af, en naar de ruimte met de trap erin. Nadat je weer op 3F bent gekomen, zie je dat dit weer een gigantische plaats is. Vind de Iron, en ga terug. Je vindt een Sceintist. Hij heeft Magnemite lv. 33, Magneton en Voltorb. Spring van de soort blauwe vlek af, en je komt in een andere ruimte. De andere plaats om af te springen is om bij het begin te komen. Je vindt weer een Sceintist. Hij heeft Electrode lv. 29 en Weezing. Je vindt een Carbos. Ga de trap af. Op deze verdieping ligt de Blizzard in het kamertje met de hendel en de trainer. Ook ligt er een Full Restore. De trainer heeft Growlithe lv. 34 en Ponyta. Gebruik de hendel, en ga naar de kamer vlakbij. Daar is een
Sceintist met Magnemite lv. 34 en Electrode. Loop door en pak het item dat er ligt in het tweede kamertje dat je ziet. In het eerste kamertje moet je de hendel gebruiken om bij de Secret Key en de TM met Solarbeam te komen. Gebruik een Escape Rope. Heal in het Pokécenter en doe dingen in je PC en ga naar de Mart. Koop Full Heals. Ga nu naar de Gym. Ga naar de trainers en vecht met iedereen, tenzij je geen goed getrainde Pokémon wilt.

BG: Burglar SN: Super Nerd
1=Charmander
2=Ponyta
3=Rapidash
4=Growlithe
5=Vulpix
6=Ninetales

BG: lv. 36 4-6-7
SN: lv. 36 6-6-7
SN: lv. 34 2-1-6-4
BG: lv. 41 2
SN: lv. 41 3
BG: 6 lv. 37- 4
SN: lv. 37 4-6

Ga terug en heal voor Blane.
Blane: Ninetales lv. 48: Elke water, grond of steen-type kan hem aan. Hij kan Flamethrower en Confuse Ray, 2 niet bij elkaar passende aanvallen. Rapidash lv. 50: Stomp en Growl, dat zijn 2 aanvallen waarvan ik zeg: leuke cominatie. Arcanine lv. 54: De sterkste Pokémon van Blane, met aanvallen van hoog niveau. Take Down, Fire Blast, Flamethrower en Roar. De Roar had niet gehoeven van mij, maar de rest kan Pokémon aan de lopende band afranselen. De goedgetrainde Blastoise van mij kon 2 van de 3 aan, en Arcanines Take Down heeft hem verslagen. Pikachu heeft hem niets kunnen doen, maar Venusaur heeft hem een Toxic en een Leech Seed gegeven. Op het laatst heeft Charizard het afgemaakt. Je krijgt ook TM38, met een prachtige Pokémon-Techniek, de Fire Blast, die voor Charizard erg handig kan worden.
Mijn Pokémon beschikken nu over Elite moves, wat dat zijn leg ik later uit. Nu is het tijd om naar de laatste Gym te gaan, in Viridian City. FLY erheen en heal. Ga naar de Gym. De trainers gebruiken Grond-Types. Kijk nog niet op de gym statue wie de leider is, anders is de verrassing eraf. Ga via de pijlen naar de Tamer. Hij heeft Arbok en Tauros, lv. 39. Ga door en je ziet een Blackbelt met Machoke lv. 43. Ga door het smalle gangetje en je vecht met een Cooltrainer met Nidorino lv. 39 en Nidoking. Ga terug via de andere pijlen. Loop nu langs de drie trainers die er staan en pak de Revive. Vecht nu met de Cooltrainer die bij dat rijtje van 3 staat. Hij heeft Sandslash en Dugtrio lv. 39. Vecht daarna met de Blackbelt. Machop en Machoke lv. 40. De Tamer daarna heeft Rhyhorn lv. 43. De Cooltrainer daarboven heeft ook Rhyhorn lv. 43. Daarna is er een Blackbelt met Machoke, Machop en Machoke lv. 38. Nu heb je alle trainers verslagen. Ga terug en heal zoals gewoonlijk voor de mysterieuze Gym Leader. Ik zal je verklappen, het is niet Gary! Het is een andere rivaal van je. Hij heeft te maken met Team Rocket, en heeft Jesse en James ingehuurd, maar die waren er voor het laatst, dus die kunnen het niet zijn! Het is Giovanni!!! Hij is van plan Team Rocket hier zo groot te maken zodat hij alle Pokémon kan krijgen die hij maar wil. In geen geval! Dugtrio lv. 50: Laat hem kennismaken met een Water Type of gras, maar kijk uit!!! Al zijn Pokémon, behalve Persian, kunnen de Earthquake. Dugtrio kan Dig, Earthquake, Slash en Sand-Attack. Persian lv. 53: Een vecht-type zoals een Primeape of Machamp of Hitmonlee is goed genoeg om hem uit het strijdveld te laten slepen. Hij kan Double Team, Slash, Fury Swipes en Screech. Nidoqueen lv. 53: Met haar variatie in moves verslaat het haast elk type. Thunder, Double Kick, Earthquake en Body Slam. Psychic of Ground.Nidoking lv. 55: Samen met de laatste Pokémon de moeilijkste. Gebruik hetzelfde als bij Nidoqueen. Behalve Earthquake, Thunder en Double Kick kan hij de Horn Attack. Rhydon: Een beetje water of ijs doet wondeen, en ook gras is genoeg!!! Hij kan Rock Slide, Earthquake, Fissure en Horn Drill. Het is voor mijn Blastoise niet moeilijk geweest om Dugtrio en Nidoqueen te verslaan, Primeape versloeg Persian, maar tegen Nidoking kon mijn Blastoise niet op. Toen heb ik Primeape ingezet, en die heeft maar net gewonnen. En Rhydon was toen de makkelijkste met Venusaur. Je krijgt Earthbadge, die alle Pokémon tot en met level 100 laat luisteren. Je krijgt ±5500 gulden, waarvan je veel dingen moet kopen later. Ook krijg je TM27, FISSURE, om elke Pokémon te kunnen uitschakelen die niet vliegt. Je hebt nu 8 badges, dus je bent klaar voor Pokémon League!!!

Deel 5: Op weg naar en vechten in de Pokémon League
Loop naar de badges-check-in. Onderweg kom je Gary tegen!!!!!! Sandslash lv. 47: Na al die keren dat je hem zag weet je donders goed hoe je zoiets plat moet slaan. Exeggcute lv. 45: Zijn nieuwe Pokémon, niet al te sterk. Gebruik een vuur, vliegende, insect of gif-Pokémon om hem te verslaan. Ninetales lv. 45: Net als die van blane moet deze geen probleem zijn met een water, grond of steen-type. Cloyster lv. 47: Lastig, maar Pikachu´s Thunder of Venusaur´s Razor Leaf maken hem “out of the match”. Kadabra lv. 50: Moeilijk, moeilijk, moeilijk. Probeer eens een leuk stat. probleempje. Of gewoon steeds weer een ferme klap. Een insect-Pokémon zoals Beedrill met Twineedle is een goede gok. Jolteon lv. 53: Met zijn Thunder en Pin Missile kan het moeilijk worden, maar een grond en rotstype zoals Golem of Graveler met Earthquake maakt er een eind aan. Gary loopt weer terug naar de League, om zichzelf te testen. Heal bij het Pokémon Center en zorg dat je weer een goede voorraad Hyper Potions, Full Heals, Revives, Great Balls en vooral Ultra Balls bij je hebt. Nu ga ik uitleggen wat Elite movs zijn. Elite moves zijn goede moves die je in een match niet teleurstellen. Hier een lijstje met Moves die handig zijn tijdens de League Challenge: Thunder, Thunderbolt, Drill Peck, Earthquake, Mega Punch en Mega Kick, Psybeam, Psychic, Blizzard, Ice Beam, Fire Blast, Flamethrower, Bubbelbeam, Hydro Pump, Hyper Beam, Karate Chop, Mega Drain, Solarbeam, Razor Leaf en Body Slam. Er zijn er nog meer, maar deze moet je vooral hebben. Ik zal even de moves voor mijn Pokémon opschrijven: Primeape: Submission, Karate Chop, Dig en Rock Slide. Pikachu: Mega Punch, Mega Kick, Thunder en Thunderbolt. Blastoise: SURF, Bubbelbeam, Skull Bash en Blizzard. Charizard: FLY, Fire Blast, Flamethrower en Slash. Venusaur: Razor Leaf, Toxic, Leech Seed en Vine Whip. Ga nu naar het controle-gebouw. Loop langs de controle-posten. Ze vragen om de badges. Als je langs de eerste post bent, gebruik je je fiets. Als je op de Rainbowbadge bent gecontroleert, gebruik je SURF. Ga over het water naar het eilandje toe. Er ligt een Max Ether op verstopt. Gebruik nu je hengel. Je kan hier Poliwag opvissen. SURF verder. In het gras vindt je Fearow, Nidorina, Primeape en Nidorino. En op het allerlaatst word je gecontroleert op de Earthbadge. Tuurlijk heb je die! Als je door de deur naar binnen gaat, kom je in een kunstmatig gebied: Victory Road.
Je vindt hier trainers met Pokémon van level 40-46. Ook Graveler, Geodude, Zubat, Golbat en Onix.Gebruik STRENGTH, en breng de steen naar het gaatje. Rijd terug. Je ziet dat de blokkade weg is. Dan zie je een Cooltrainster. Ze heeft lv. 44 Persian en Ninetales. Ga naar de trap rechts, en beweeg de steen naar 1 van de items. De ene is een Rare Candy, de andere een TM 43 met Sky Attack, een Elite Move voor een sterke vliegende Pokémon, maar geen Charizard. Ga nu naar links. Je ziet een Cooltrainer met Ivysaur lv. 42, Wartortle, Charmeleon en Charizard. Ga de trap op. Zet de STRENGTH weer aan, en beweeg de steen weer erin. Nu naar de trainer op de heuvel het is een Blackbelt met Machoke lv. 43, Machop en Machoke. Rijd verder, en ga de heuvel af. Je vindt een TM05, Mega Kick. De Juggler die er staat heeft Drowzee lv. 41, Hypno en 2x Kadabra. Ga door, de heuvel af waar je verder fiets naar het noorden. Je ziet een Tamer met Persian lv. 44 en Golduck. Je vindt een Ful Heal vlakbij hem. Daarboven is een Juggler met Mr. Mime lv. 48. Nu is het tijd voor een goede heal. Ga nu terug naar de Tamer. Ga de trap op. De Cooltrainer heeft Exeggutor lv. 43, Cloyster en Arcanine. De Cooltrainster op de heuvel heeft Parasect, Dewgong en Chansey lv. 43. Gebruik STRENGTH en Save je spel. Duw de steen in het gaatje verderop. Ga dan de trap af. Er is een Pokémaniac vlakbij je met Charmeleon lv. 40, Lapras en Lickitung. Rijd door, en je ziet een vogel staan. Dit is Moltres. Hij is de laatste vogel, en kan Fire Spin en Peck. Ook hij is lv. 50.
Zorg dat je ruimte in je box hebt, ik heb altijd de pech dat hij vol is. Save voor je met ´m vecht!!! Al goed, Moltres is zo´n type waarvan je zegt: doe niet zo moeilijk en ga in mijn Ultra Ball. Je moet wel bekennen dat hij een echte uitdaging is. Ik had met hem dat ik 19 Ultra Balls gooide, die allemaal mis gingen. Geen enkele keer raak. En dan gooi ik No. 20 en vang ik hem. Nu heb je alle 3 de legendarische vogels. Je kunt ze in de League goed gebruiken. Eén probleem: je team kan betere moves dan hun. Maar geen probleem: Je kunt later een team samenstellen van wel 100 Pokémon. Pak vlakbij Moltres de Guard Special, en ga terug naar de Victory Road. Duw de steen in het gaatje, en ga naar de laatste 2 trainers. De jongen heeft Kingler, Tentacruel en Blastoise lv. 43, en het meisje Bellsprout, Weepinbell en Victreebell lv. 43. Duw de steen verderop in het gat. Spring er zelf daarna ook in. Je ziet de steen liggen. Duw hem zover mogelijk naar links. Je kan nu langs de Juggler via de ladders naar de uitgang. Als je eindelijk in de open lucht bent, moet je door een doolhof naar het Indigo Plateau. Van linksaf gezien ga je in de tweede tussenruimte steeds maar rechtdoor. Daarna 1 stap naar rechts, zover mogelijk naar boven, dan naar links, en je rijdt zo het stadion binnen. Heal. Haal eventueel de vogeltjes uit de box, maar het hoeft niet. Koop bij de man achter de kassa ±20 Full Restores, 5-10 Revives, en een goede voorraad Full Heals. En niet te vergeten Hyper Potions. Die kun je niet hier kopen, maar wel op Cinnabar Island. Train in Victory Road je Pokémon zover mogelijk. Ongeveer op level 50-55 of ietsjes lager ben je goed genoeg voor de League. Met 4 Pokémon lv. 49 Pokémon, met 5 lv. 47, en met 6 lv. 44. Lager is niet handig. Rust jezelf uit met Max Ethers en Max Elixers en de niet verbeterde versies daarvan. Zorg ook voor Elite Moves. Nu is de tijd aangebroken dat je met de Elite Four gaat vechten. Save voor je erheen gaat, stel dat je in het eerste gevecht al verliest…je moet namelijk 4 trainers verslaan om te winnen zonder naar een Pokémon Center te gaan.
Ga door de deur. Je ziet een vrouw staan. Het is Lorelei, een trainster van Ice Pokémon.
Dewgong lv. 54: Aurora Beam, Rest, Bubbelbeam en Take Down. Gebruik Pikachu of Venusaur, of een andere Pokémon van dat Type. Je kunt ook een Vecht-Type gebruiken met Vecht en Steen type aanvallen. Cloyster: Clamp, Supersonic, Ice Beam en Spike Cannon: Een Pokémon met hoge verdediging, gebruik hetzelfde als bij Dewgong. Slowbro lv. 54: Psychic, SURF, Amnesia en Withdraw. Een sterke Electro-Pokémon met Thunder (Pikachu???) of Thunderpunch of Thunderbolt werkt goed!!! Ook gras is erg sterk. Jynx lv. 56: Lovely Kiss, Ice Punch, Trash en Doubleslap. Gebruik Fire Blast en Fire Spin voor goede resultaten, of Rock Slide. En anders Insect, zoals Beedrill met Twineedle en Pin Missile. Lapras lv. 56: Blizzard, Hydro Pump, Confuse Ray en Body Slam: Zijn aanvallen zijn sterk, probeer nog eens een Electric-type. Anders vecht. Lorelei is moeilijk als je geen goede items bij je hebt. Lorelei gebruikt weleens Super Potions op haar Pokémon. Daarna kom je bij Bruno. Bruno traint vecht-Pokémon. Onix lv. 53: Rock Slide, Dig, Rage en Slam. Het is niet zo belangrijk, want met 1 Water-type-aanval ligt hij plat. Hitmonchan lv. 55: Vliegend of Psychic werkt goed, hij kan Double Team, Mega Punch, Thunderpunch en Fire Punch. Hitmonlee: Double Team, Hi Jump Kick, Double Kick en Mega Kick. Onix lv. 56: Hetzelfde als de vorige Onix. Machamp lv. 58: Karate Chop, Strength, Leer en Focus Energy. Bruno deelt X-Defend uit op zijn Pokémon, en is één van de makkelijkste om te verslaan. Agatha: Haar Pokémon zijn Poison Type, en zijn allemaal, behalve Golbat, te verslaan met grond-Pokémon. Of Psychic.Ze heeft Gengar lv. 56: Mega Drain, Substitute, Lick en Confuse Ray. Grond of Psychic, en anders Beedrill. Niet zo moeilijk als hij eruit ziet. Golbat lv. 56: Confuse Ray, Leech Life, Toxic en Wing Attack. Electric of Psychic, of Rock. Haunter lv. 55: Confuse Ray, Dream Eater, Night Shade en Hypnosis. Arbok lv. 58: Glare, Wrap, Screech en Acid. Gengar lv. 60: Psychic, Confuse Ray, Hypnosis en Dream Eater. Let op! Die laatste Gengar gebruikt aanvallen zo sterk mogelijk!!Agatha trekt haar Pokémon weleens terug, of ze speelt een Super Potion. Heal je Pokémon met Hyper Potions en Full Heals, of met een Full Restore. Of, haal ze uit een bewoosteloosheid met Revive. Zorg voor zo fit mogelijke Pokémon, want je moet tegen de laatste van de Elite Four. Het is Lance, de Dragon Tamer. Hij is de leider van de Elite Four. Hij gebruikt Hyper Potions voor zijn Pokémon!!! Ook kan elke van zijn Pokémon de Hyper Beam! Gyarados lv. 58: Hyper Beam, Hydro Pump, Leer en Dragon Rage: Gebruik een Thunder van Pikachu om je te bewijzen. Pas op voor zijn krachtige Hyper Beam!!! Dragonair lv. 56: Een mystische Pokémon met goede uitdagingen. Gebruik Ice-Type aanvalen. Hij kan Thunder Wave en Thunderbolt. Dragonair lv. 56: Hetzelfde als de vorige. Hij kan de Ice Beam. Aerodactyl: Hier begint de moeilijkheidsgraad. Hij kan Swift, Hyper Beam, Fly en Wing Attack. Nu komt zijn sterkste Pokémon: Dragonite. Hij kan de Hyper Beam, de Fire Blast, Blizzard en Thunder. Probeer hem met iets te verslaan dat niet zwak is voor vuur, ijs of electrisch. Pikachu niet, die maakt hij met 1 Hyper Beam weg. Mijn Blastoise heeft hem uitgeschakelt nadat hij bevroren was van Blastoises Blizzard. Maar wat hoor je nu van Lance? Er is nog een trainer. Heal je Pokémon zoveel mogelijk. Het is Gary!!! Save, en ga naar de volgende ruimte. Je ziet Gary staan. Hij heeft erg sterke Pokémon, dus kijk uit.
Sandslash lv. 61:Een Gras, Water of Ijs-type. (Slash, Swift, Sand-Attack en Fury Swipes)
Alakazam lv. 59: Een Insect-type of een type met hoge Special. (Psychic, Psybeam, Reflect en Kinesis)
Exeggutor lv. 61: Een Insect, Vuur, Vliegende of Ijs. (Stomp, Hypnosis, Solarbeam en Barrage)
Cloyster lv. 61: Electrisch, Gras, Vecht of iets met Rock Slide (Aurora Beam, Spike Cannon, Clamp en Ice Beam)
Ninetales lv. 63: Water, Grond, Steen of iets als Charizard met Slash en FLY. (Flamethrower, Tail Whip, Quick Attack en Confuse Ray)
Jolteon lv. 65: Grond (Pin Missile, Thunder, Quick Attack en Agility) of Pikachu met Mega Kick en Mega Punch.

Gary is het moeilijkst van alle trainer-gevechten, dus je moet hele fitte Pokémon hebben. Hem verslaan is een uitdaging. De legendarische vogels hebben verschillende types. Die zijn vooral in dit gevecht nu onmisbaar. Hij gebruikt misschien ook 2 Full Restores op zijn Pokémon.
Wel moeilijk: Alakazam, Cloyster en Jolteon
Simpel: Sandslash, Exeggutor en Ninetales.

Als je Gary verslagen hebt, heb je de Pokémon League gewonnen! Hij begrijpt niet waarom hij verloren heeft, jij wel waarom je gewonnen hebt. Je was in het voordeel, en je had de beste Pokémon.

Je kunt nu kiezen of je nog even traint in de Pokémon League, of dat je de laatste (of enerlaatste) legendarische Pokémon gaat vangen. Als je dat wilt, gebruik FLY naar Cerulean City.

Deel 6: Cerulean Cave

Velen wisten hem niet zijn, hieronder vind je de ingang van de grot.

Hier kan je Sterke pokémon vangen & mewtwo vangen.

Cerulean Cave

Door Mava

Een gedachte over “Pokémon Yellow Walkthrough”

Reacties zijn gesloten.