Table of contents

 1. Intro
 2. Legenda
 3. Melemele eiland
  1. Je eerste pokemon!
  2. Iki Town
  3. Pokemon school
  4. Hau’oli City
  5. Big Wave Beach
  6. Trial: Verdant Cave
  7. Route 3 & Melemele Meadow
  8. Grand Trial: Island Kahuna Hala
  9. Post-trials: Melemele Island
 4. Akala Island
  1. Heahea City
  2. Route 4 & Paniola Town
  3. Route 5
  4. Trial: Brooklet Hill
 

^ Naar boven

Intro

Deze walkthrough volgt het verhaallijn van Pokemon Ultra Moon. De verhaallijn van Ultra Sun is hetzelfde, alleen de Pokemon kunnen verschillen. De table of contents word bijgehouden wanneer ik verder kom in het spel. Ik zal proberen om de stukjes in koppen te stoppen zodat je direct naar een bepaalde gedeelte kan gaan.

 

^ Naar boven

Legenda

Er zijn een aantal dingen die ik wat vaker vermeldt. Hier leg ik uit wat iets inhoud.

[zwak] = Dit geeft aan dat het type zwak is tegen jouw starter. Dit word alleen gebruikt wanneer je tegen je rivalen vecht of speciale mensen waarvan het word aangegeven (schoolleraar bijv.)
[sterk] = Dit geeft aan dat het type sterk is tegen jouw starter. Dit word alleen gebruikt wanneer je tegen je rivalen vecht of speciale mensen waarvan het word aangegeven (schoolleraar bijv.)

 

^ Naar boven

Melemele eiland

Nadat je de taal hebt uitgekozen kun je beginnen met het spel. Net zoals bij SuMo word je begroet door professor Kukui, hij legt Alola uit en laat je je karakter maken en een naam kiezen. Ook net zoals in SuMo krijg je een cutscene met Lillie. Eenmaal afgelopen word je wakker gemaakt door Meowth. Je moet naar beneden lopen en een gesprekje voeren met je moeder. Daarna moet je naar boven lopen om je spullen te pakken en begint je avontuur!.

 

^ Naar boven

Je eerste pokemon!

Eenmaal buiten is de rechterkant geblokkeerd door een kleine jongen en zijn Rockruff. We gaan dus naar links en de heuvel op! Wanneer je het gras in probeert te lopen valt een Yungoos je aan. Gelukkig komen er net op tijd 3 Pokemon aanlopen, gevolgt door professor Kukui. Deze 3 Pokemon zijn natuurlijk de 3 starter Pokemon! En je mag direct kiezen! Hieronder is een tabel met de starter Pokemon en hun types. Jouw rivalen hebben 1 van de andere starters die jij niet kiest. Ik ga voor Rowlett.

Pokemon Level Type
Rowlett 5 Grass/Flying
Litten 5 Fire
Popplio 5 Water

Na het kiezen van je starter kan je eventueel nog je Pokemon levelen, maar dit zou niet nodig moeten zijn aangezien de rivaal di je tegenkomt de starter kiest waar jij sterk tegen bent. Er ligt ook een Potion voor het meisje. Op naar Iki Town!

 

^ Naar boven

Iki Town

Voordat je hier naar binnen kan lopen komt je rivaal Hau naar je toe rennen. Je rivaal krijgt hier de mogelijkheid om tussen de overige 2 Pokemon te kiezen en, zoals net al aangegeven, gaat voor het type waar jij sterk tegen bent. Daarna, zoals in elke Pokemon game, daagt je rivaal je uit voor zijn eerste gevecht! Professor Kukui geneest je pokemon en daarna begint je gevecht!

Hau
Pokemon Level Type
Starter 5 [zwak]

Dit gevecht zou niet moeilijk moeten zijn, zeker als je in het gras nog een level up bent gegaan. Na dit gevecht kan je aan de linkerkant nog even de Paralyze heal pakken. Je kunt daarna ook de stad in lopen.
Eenmaal binnen de stad geeft professor Kukui je de opdracht om jezelf voor te stellen aan Tapu Koko. We kunnen momenteel niks anders doen dan naar de tempel toe. Dus op naar Mahala Trail.

Je kan hier gewoon de weg volgen totdat je Lillie tegenkomt. Daarna moet je haar volgen naar de Plank Bridge. Hier zie je een cutscene waar Nebby word lastig gevallen door een paar Spearows. Lillie vraagt hier om je hulp en natuurlijk help je haar! Ze geneest je pokemon en daarna moet je naar de Spearow lopen. Wanneer je de brug op loopt word je aangevallen door een Spearow. Wanneer je in de buurt komt van de andere Spearows speelt er een cutscene af. Hierna bedankt Lillie je dat je haar hielp en geeft ze je de Sparkling Stone. Hierna gaan we weer terug naar Iki Town.

Wanneer je terug in de stad komt is er een gesprek. Wanneer je probeert weg te lopen stopt Kahuna Hala je en vraagt je om de Sparkling Stone aan hem te lenen. Hierna ben je spontaan weer thuis. De dag erna staat professor Kukui voor de deur om naar het festival te gaan. Maar eerst… leren hoe we een pokemon vangen… Volg Kukui en laat hem zijn ding doen. Je krijgt dan ook je Pokeballs en een paar Potions. Vanaf nu kan je elke Pokemon vangen die je tegenkomt. Wanneer je een stukje naar boven loopt vind je een Pokeball. Iets naar links en je vind je eerste trainers!

Lass Audrey
Pokemon Level Type
Buneary 3 Normal
Youngster Jimmy
Pokemon Level Type
Caterpie 3 Bug

Deze trainers zijn simpel te verslaan. Boven Youngster Jimmy ligt nog een Potion. Wanneer je doorloopt kom je een Rockruff tegen waar je mee kan spelen en daarna nog een trainer.

Preschooler Oliver
Pokemon Level Type
Rattata 3 Normal/Dark

Hierna kom je een paar creepy mensen tegen die daarna weglopen zodat jij ook door kan lopen naar Iki Town. Kahuna Hala legt je uit waarom dit festival is en daarna heb jij weer de controle. Er is niks te vinden in de huizen dus kan je gewoon vooruit lopen naar Hau toe. Nu worden je Pokemon genezen en dan mag je weer tegen Hau strijden!

Hau
Pokemon Level Type
Pichu 6 Electric
Starter 7 [zwak]

Nadat het gevecht over is krijg je van Kahuna Hala de Z-Power Ring. Ook worden de Island Challenges uitgelegd. Je ziet ook die creepy mensen weer voordat je spontaan weer thuis bent.
De volgende ochtend komt Lillie je ophalen om naar professor Kukui’s lab te gaan. Er zijn een aantal trainers onderweg naar beneden en een Awakening

Youngster Kevin
Pokemon Level Type
Inkay 6 Dark/Psychic
Lass Madison
Pokemon Level Type
Yungoos 6 Normal
Swimmer Natasha
Pokemon Level Type
Wingull 7 Water/Flying

Aangekomen bij professor Kukui’s lab speelt er een kleine cutscene. Wanneer je naar binnen loopt word je Rotom Dex gevult met een Rotom die dan je onderste scherm in beslag neemt. Wanneer je naar buiten loopt krijg je een kleine cutscene te zien.
Hierna gaat Lillie je naar de stad naast je huis leiden en een rondleiding geven. Op naar de Pokemon school!

 

^ Naar boven

Pokemon School

Bij de Pokemon school kom je een Tauros tegen, waardoor je dus niet verder kunt dan de Pokemon school. Wanneer je naar binnen loopt word er verteld dat je 4 trainers moet verslaan. Er zijn ook een 3tal items te vinden.

Trainer 1: Aan de rechterkant van het schoolgebouw (buiten) – Youth Athlete Hiromi
Trainer 2: Aan de linkerkant van het schoolgebouw door de hekken (buiten) – Youngster Joey
Trainer 3: Begane grond in het klaslokaal aan de linkerkant (binnen) – Preschooler Mia
Trainer 4: Op het sportveld aan de voorkand van het schoolgebouw (Buiten) – Rising Star Jospeh

Youth Athlete Hiromi
Pokemon Level Type
Bonsly 7 Rock
Youngster Joey
Pokemon Level Type
Grimer 7 Poison
Preschooler Mia
Pokemon Level Type
Metapod 7 Bug
Rising Star Joseph
Pokemon Level Type
Ekans 8 Poison

Nadat je de 4e trainer verslagen hebt krijg je de TM01: Work up. Daarna gaat de schoolbel en word er gevraagd of je naar de 2e verdieping wilt komen. Aangezien we toch niet verder kunnen zonder dit te doen, gaan we naar de 2e verdieping en praten we met de leraar.

Teacher Emily
Pokemon Level Type
Starter 10 [sterk]

Na dit gevecht ontmoet je Captain Ilima, die je uitlegd waar je haar Trial kan vinden. Hierna krijg je nog wat advies van de school en daarna ga je op weg met Lillie. Op naar Hau’oli City!

 

^ Naar boven

Hau’oli City

Je bent vrij om de 1ste deel van de straat + strand van Hau’oli City te verkennen. Op het strand is een Pokeball te vinden en van de mevrouw in het wit aan de rechterkant krijg je een Potion.
Wanneer je het 2e deel van de straat bereikt spreekt Hau je aan en helpt hij je met het verkrijgen van de Poke Finder. Daarna krijg je natuurlijk een uitleg. Wanneer je iets doorloopt geeft Lillie je kledingadvies (Alsof we dat nodig hebben..). Wanneer je langs het Pokecenter loopt zie je Captain Ilima totem-stickers opplakken. Wanneer je deze ziet moet je ze zeker even pakken!

Aangezien je nog niet naar het noorden mag omdat Kahuna Hala je daar blokkeert, gaan we naar het zuiden. Als je dan naar links gaat vind je nog een sticker en een Ether. De sticker in het water zal je later pas kunnen pakken. In het gebouw op de 1e verdieping in de slaapkamer vind je nog een sticker rechtsonderin. Hierna zijn we klaar in dit gebouw en gaan we weer naar buiten.

We gaan nu naar rechts, waar je nog een sticker vind die op het gebouw is geplakt. Binnen het gebouw aan de linkerkant is nog een sticker te vinden.
Wanneer je doorloopt naar rechts kom je Hau weer tegen die je verteld over Malasadas. En daarna komen er 2 Grunts op je af en die graag willen vechten. Praat met de Grunt en je gevecht zal beginnen.

Team skull Grunt
Pokemon Level Type
Zubat 9 Poison/Flying

Captain Ilima geneest je pokemon voor je en daagt je daarna uit voor een gevecht!!

Captain Ilima
Pokemon Level Type
Yungoos 10 Normal
Smeargle 11 Normal

Na het gevecht geeft ze aan dat ze je op haar trial verwacht. Naast het Malasadas gebouw is nog een sticker. Achter het politiebureau is nog een sticker te vinden. Als je door de poort gaat voor het Malasadas gebouw dan vind je nog TM49: Echoed Voice. In de haven zijn nog 2 stickers te vinden en een Super Potion. Als je met de 2 personen praat die tegenover elkaar staan krijg je nog een x attack/defense.

 

^ Naar boven

Big Wave Beach

Terug bij het Pokemon center kunnen we nu wel naar het Noorden gaan. Hier speelt zich weer een cutscene af en Lillie geeft je 3x Revive en wenst je success met je eerste trial. Hierna moet je Tauros weer aanraken (die daarna weer wegrent..) en krijg je toegang tot Route 2.

Wanneer je praat met de man aan de linkerkant word Shaky Grass uitgelegd. Wanneer je in de buurt komt van Shaky grass rent de pokemon naar je toe. Er staat ook een trainer op je te wachten.

Beauty Krystal
Pokemon Level Type
Cutiefly 9 Bug/Fairy

Als je de heuvel op gaat en dan direct naar rechts gaat kom je bij de begraafplaats terecht. Hier liggen een aantal items en TM100: Confide. Ook zijn hier een aantal trainers.

Trainer 1: Helemaal rechts bij de TM – Pokemon breeder Ikue
Trainer 2: In het midden naarboven lopen en dan links – Office Worker Jeremy
Trainer 3: In het midden helemaal naar boven en dan rechts – Preschooler Malia

Pokemon Breeder Ikue
Pokemon Level Type
Pikachu 9 Electric
Office worker Jeremy
Pokemon Level Type
Pikipek 9 Normal/Flying
Preschooler Malia
Pokemon Level Type
Happiny 8 Normal

Terug op het pad kom je nog een trainer tegen

Preschooler Dylan
Pokemon Level Type
Drifloon 8 Ghost/Flying

Nadat je de trainer hebt verslagen kan je naar het motel aan de linkerkant. De man heeft geen kamers meer over maar je bent niet voor niets gekomen, tijd om hem te volgen! Een strand! Praat met de surfer voor een trainer gevecht.

Surfer Carlton
Pokemon Level Type
Delibird 9 Ice/Flying

Wanneer je naar beneden loopt kom je op Big Wave Beach uit. Op Big Wave Beach kan je je BP inruilen voor items of moves EN je kan surfen op een Mantine! Maar dat kan helaas pas nadat je de Trial gedaan hebt. Er is een Cave aan de linkerkant, maar hier kan je nog niks doen. Wanneer je weer terug naar boven loopt komt Team Skull opdagen.. Time to battle!

Team Skull Grunt
Pokemon Level Type
Drowzee 9 Psychic

Na het gevecht rennen ze weer weg en krijg je een Fresh Water. Als je het pad volgt waar Team Skull net was, dan vind je een White Herb. Als je praat met de man in 1 van de motel kamers dan krijg je 2 Nest Balls. Omdat Crabawler nu naar binnen is kunnen we rechtdoor lopen langs het Motel en hier komen we een trainer tegen.

Gentleman Stanley
Pokemon Level Type
Murkrow 10 Dark/Flying

Als je vlak na de trainer naar rechts gaat heb je Berry dingen. Als je rechtdoor gaat kom je 2 creepy mensen tegen die met elkaar praten en daarna weer weglopen. Wanneer je doorloopt en het pad aan de rechterkant neemt dan kom je nog een trainer tegen.

Lass Isabella
Pokemon Level Type
Flabebe 9 Fairy

Aan het einde van het pad staat Hau op je te wachten en gaan jullie samen naar het Pokemon center. Hij geeft je 3x Revive en verteld je dat er iets is zoals Roto Lotto. Aan de zijkant van het Pokemon center zit nog een sticker. Als je een stukje naar beneden loopt is er een pad aan de zijkant waar een Revive ligt. Er is ook nog een trainer.

Pokemon Breeder Jay
Pokemon Level Type
Rockruff 10 Rock
 

^ Naar boven

Trial: Verdant Cave

Nu stel ik voor dat je een aantal (Super) Potions koopt in de shop alvorens naar Captain Ilima te gaan om de eerste Trial aan te gaan. Je hebt ook al een aantal Revives gekregen, dus je zou het nu moeten redden als je je pokemon een beetje hebt bijgehouden. Ik stel voor dat op zijn minst je starter geevolueerd is, maar als je echt een uitdaging wilt dan is dit natuurlijk niet nodig.

Mijn pokemon zijn op dit moment als volgt

Evergetic
Pokemon Level Type
Rockruff (dusk) 15 Rock
Rowlett 16 Grass/Flying
Crabrawler 10 Fighting

Tijd voor de Trial! Eenmaal binnen moet je de Trial afmaken, je kan dus niet meer naar buiten. Binnen krijg je nog een uitleg van wat precies de bedoeling is.

TRIAL START!

We gaan gewoon direct in de eerste boomstam kijken en daar komt de eerste pokemon! De 2e komt vanzelf op je afrennen als je doorloopt. Aan de linkerkant ligt TM31: Brick Break.
De 3e Rattata moet je zien te vangen. Dat doen we zo: Je moet naar elk gat toegaan waar de Rattata uit komt. Na de 3e keer valt Team Skull je weer lastig. Nadat je ze verslagen hebt gaan ze allebei voor 1 gat staan. Dus blijft er maar 1 over, en die is voor jou!

2x Wilde pokemon
Pokemon Level Type
Rattata 11 Normal/Dark
Team Skull Grunt
Pokemon Level Type
Drowzee 11 Psychic
1x Wilde pokemon
Pokemon Level Type
Raticate 11 Normal/Dark

Nu kan je praten met de meneer die voor de uitgang bovenaan staat. Hij zal aan de kant gaan en je toelaten. In de Den hoef je alleen vooruit te lopen en op A te drukken bij de totem. Nadat je probeerd de Z-crystal te pakken word je aangevallen door de Totem pokemon.
Let op: Deze pokemon kan ondersteuning vragen en dan is het 2 tegen 1.

1x Totem Pokemon
Pokemon Level Type
Raticate 12 Normal/Dark
Rattata 10 Normal/Dark

Nadat je de Totem pokemon en zijn hulpje verslagen hebt komt Captain Ilima je feliciteren en geeft aan dat je nu de Z-crystal mag pakken.

TRIAL COMPLETE!

You obtained Normalium Z!

Gefeliciteerd, we zijn nu voorbij de eerste trial! Nog 7 te gaan.

Wanneer je weer terug de grot in loopt kom je die 2 creeps weer tegen. Ze stellen zich nu eindelijk voor!
Ontmoet: Soliera & Phyco!

En toen waren ze weer weg.

Captain Ilima staat op je te wachten wanneer je de grot uit loopt. Ze haalt de barricade weg voor je. Op dit moment komt professor Kukui aanlopen die je verteld hoe Z-moves werken.

Hij geeft aan dat hij Lillie is kwijtgeraakt en vraagt of je wilt helpen zoeken. NIEUW AVONTUUR LET’S GO!

 

^ Naar boven

Route 3 & Melemele Meadow

Wanneer je met de Hiker spreekt geeft hij aan dat als je op de zwarte rondjes komt te staan, een pokemon je aanvalt vanuit de lucht.

Op het linker pad zijn 2 trainers te vinden. In het gras is een Heal ball te vinden.

Op het rechter pad zijn alleen Flying pokemon te vinden. Er is ook een Sharp Beak te vinden.

Rising Star Ian
Pokemon Level Type
Psyduck 12 Water
Rising Star Tatiana
Pokemon Level Type
Cottonee 12 Grass

We gaan nu Melemele Meadow in, want we moeten alle trainers verslaan zodat we Roost kunnen krijgen! En Lillie is hier te vinden.
Wanneer je het gras probeert in te gaan stopt Rotom je en geeft hij je Rotom Exp Points. Je krijgt nu meer EXP voor een gevecht. Even je pokemon trainen dus!

Wanneer je op het 2e platform komt staat er een jongen die op zoek is naar zijn vriendin (die iets verderop staat). Als je naar het 3e platform loopt en dan naar beneden vind je een Poison Barb en een trainer die vraagt of je met haar wilt vechten.

Actor Meredith
Pokemon Level Type
Ocicorio 12 Electric

Nadat je haar hebt verslagen verdwijnt ze om andere Styles van Oricorio te vinden. Vermoedelijk komen we haar later weer tegen. Wanneer je naar boven loopt kom je het vriendinnetje tegen die het leuk vind dat hij naar haar zoekt. We gaan nu de grot in waar Nebby naar binnen liep.

Boven je ligt een Escape rope en als je naar beneden loopt kom je direct Nebby tegen. Soliera en Phyco zijn er ook!! En ze hebben (eindelijk) een pokemon gevangen. Tijd om te vechten!

Ultra Recon Squad Soliera
Pokemon Level Type
Furfrou 13 Normal

Nadat je haar verslagen hebt en je praat met Nebby kom je weer terug bij Lillie. Lillie geneest je pokemon en verteld je nog iets over Oricorio. Hierna lopen jullie samen naar buiten en komt Hau aanrennen. Hij wilt oh-zo-graag laten zien hoe goed hij is. We gaan hem eens laten zien hoe goed wij zijn!

Hau
Pokemon Level Type
Popplio 13 Water
Noibat 12 Flying/Dragon
Pikachu 12 Electric

Over het algemeen zou het niet zo moeilijk moeten zijn om hem te verslaan. Wanneer je naar beneden loopt kom je een brug tegen. Eenmaal over de brug vind je een trainer!

Rising Star Joshua
Pokemon Level Type
Growlithe 12 Fire

Wanneer je alle trainers verslagen hebt en je praat weer met de man die buiten de Meadow staat dan zal hij het gevecht met je aangaan.

Ace Trainer Makana
Pokemon Level Type
Slowpoke 14 Water/Psychic
Butterfree 14 Bug/Flying

Nadat je hem verslagen hebt krijg je TM19: Roost! Hierna lopen we weer terug naar Iki Town en gaan we beginnen aan de Grand Trial!

 

^ Naar boven

Grand Trial: Island Kahuna Hala

Voordat je Iki Town binnen loopt moet je zelf je pokemon genezen indien nodig. Ook is het verstandig om je pokemon allemaal rond de 16 te hebben zitten minimaal.
Hieronder mijn pokemon. Inkay is in Pokemon USUM op Route 1 (Boven professor Kukui’s lab) te vangen en heeft Reflect, Swagger en Foul play. Deze 3 aanvallen samen maken het vrij simpel om sterkere pokemon neer te halen. Ik heb dit gevecht met alleen Inkay gewonnen (wel met gebruik van Potions).

Evergetic
Pokemon Level Type
Inkay 16 Dark/Psychic
Noibat 14 Flying/Dragon
Rockruff 19 Rock
Dartrix 20 Grass/Flying
Smoochum 12 Ice/Psychic

Praat met Hala om het gevecht te beginnen!

GRAND TRIAL START

Island Kahuna Hala
Pokemon Level Type
Machop 15 Fight
Makuhita 15 Fight
Crabrawler 16 Fight

Hij heeft alleen Fight monsters dus heel lastig is het niet. Nadat je hem verslagen hebt krijg je een nieuwe Z-crystal, Fightinium Z!

GRAND TRIAL COMPLETED.

Hala laat je nog even zien wat de Pose is voor de Fightinium Z en daarna geeft hij je de Melemele stempel.
Wanneer jullie weglopen komt Tauros aan en Hala stelt voor dat jij vanaf nu op Tauros mag rijden. Je krijgt een Ride Pager!
Captain Ilima toont ook haar gezicht nog even en stelt voor dat je langkomt bij de fotoclub om een foto te maken.

Professor Kukui geeft je TM54: False Swipe. We kunnen nu veel gemakkelijker pokemon vangen dus! Hoera!

Tijd om een foto te laten maken, op naar de Pokemon Photo Club! Eenmaal daar word uitgelegd wat je allemaal kan doen. Nadat je je eerste foto hebt genomen krijg je een Photo Album.

Als je klaar bent met foto’s maken en naar buiten loopt spreekt Hau je aan. Na een kort gesprekje komen Kukui en Lillie aanlopen om te vertellen dat de boot klaar is om te vertrekken. Hau geeft dan aan dat hij graag op Mantine wilt surfen en dat hij mij dat ook wil zien doen. Nadat iedereen wegloopt vraagt Lillie of ze je nog wat mag vragen. Ze vraagt of je haar wilt helpen Nebby te beschermen en natuurlijk doen we dat. OP NAAR ROUTE 2!

Eenmaal bij het strand blokkeert Oak je weg. Hij verteld je over Totem pokemon en geeft je de opdracht om de stickers te verzamelen zodat we zelf ook een totem pokemon kunnen krijgen (WAIT WHAT), maar dat deden we natuurlijk al. Op naar het strand!

Er word je uitgelegd hoe mantine surfen werkt. Veel plezier met surfen en tot Akala Island!

 

^ Naar boven

Post-trials: Melemele Island

Ten carrot Hill
Bij professor Kukui’s lab aan de linkerkant is Ten Carrot Hill, waar je alleen kan komen met Tauros.
Hier zijn de volgende items te vinden: X-attack, Super Potion, Ultra Ball, Hard Stone, Nugget, Great Ball, Burn heal, TM23: Smack Down en Flyinium Z.
Wanneer je de Flyinium Z pakt komt er iemand langslopen die je de dans voordoet en daarna weer wegloopt.

Route 1
Op route 1 kan je een aantal stenen breken die je leiden naar een Nugget.

Route 2
Als je de heuvel op gaat is er aan de linkerkant een Star Piece te vinden.
Wanneer je de begraafplaats in loopt kom je een Machamp tegen die iemand draagt. Na een kort gesprekje krijg je TM56: Fling.

Route 3
Aan het einde van Route 3 (als je vanaf Route 2 komt) vind je een aantal stenen om TM83: Infestation heen.

 

^ Naar boven

Akala Island

Eindelijk klaar met surfen? Mooizo. Wanneer je aankomt op Heahea Beach vraagt Hau zich af of Kukui en Lillie er al zijn en zegt dat jullie je moeten opsplitsen om ze te zoeken. Daarna komt er een man naar je toe die je score optelt en je iets geeft op basis van je score (item + nieuwe move).

Als je naar het zuiden gaat kom je Hau nog eens tegen die de Pyukumuku niet wakker wilt maken en dus maar blijft stilstaan. Als je een stukje doorloopt kom je in Heahea City.

 

^ Naar boven

Heahea City

Hau volgt je en jullie lopen naar de haven waar Kukui en Lillie jullie tegemoet lopen. Jullie hebben een kort gesprek en dan komen er 2 mensen aanlopen.
Ontmoet: Olivia & Mallow.
Olivia is de Kahuna (net zoals Hala dus). Er zijn ook 3(!) trials op dit eiland.

Als je langs Kukui en Lillie loopt (waar zij net stonden) vind je nog een sticker aan de muur. Als je naar rechts loopt kom je Lillie en Nebby tegen en je kan haad vragen of ze naar de Ruins gaat. Ze geeft aan bij het Tide Song Hotel te zijn als je mee wilt. We gaan eerst even kijken of er nog iets anders te doen is in de stad voordat we naar het Tide Song Hotel gaan. Je kan momenteel nog niet verder dan het Pokemon Center, dus op naar het Tide Song Hotel.

Wanneer je die kant op loopt word je tegengehouden door 2 mensen.
Ontmoet: Dexio & Sina.
Ze vragen je voor een gevecht. En natuurlijk gaat deze toekomstige kampioen de uitdaging aan!

Sina
Pokemon Level Type
Smoochum 15 Ice/Psychic
Glaceon 15 Ice

Na het gevecht geneest ze je pokemon en krijg je een Full Restore. Daarna vertrekken ze. Aan de linker- en rechterkant van het Hotel is nog een sticker te vinden. Binnen het hotel aan de linkerkant is nog een sticker op de tafel geplakt.

Als we voor de fontein naar rechts gaan komen we op Route 4. De weg naar Paniola Town en onze 1e trial van Akala Island!

 

^ Naar boven

Route 4 & Paniola Town

Wanneer je naar rechts loopt en het bovenste pad pakt kom je een aantal trainers tegen.

Bellhop Jody
Pokemon Level Type
Fomantis 14 Grass
Collector Bryan
Pokemon Level Type
Munchlax 14 Normal
Bagon 14 Dragon
Sightseer Scotty
Pokemon Level Type
Rattata 14 Normal
Sightseer Perdita
Pokemon Level Type
Meowth 14 Normal

Na deze 4 trainers kan je naar links gaan waar je in de Pikachu Valley komt! Hier kan je lekker spelen met pikachu’s en is er een quiz die je kan doen voor een Pikachu shirt/cap. Daarna gaan we naar rechts. Voordat we de Town inlopen is er rechts nog een trainer.

Cook Ernie
Pokemon Level Type
Cutiefly 14 Bug/Fairy

Daarna kan je de Berries pakken en gaan we Paniola Town in! Wanneer je binnenloopt komt Hau op je af rennen en wilt hij een gevecht met je (nadat hij je pokemon geneest)

Hau
Pokemon Level Type
Brionne 16 Water
Pikachu 15 Electric
Noibat 14 Flying/Dragon
Eevee 14 Normal

Nadat je hem hebt verslagen krijg je een Dire Hit. Ga bij de T splitsing naar links en dan kom je bij Team Skull uit, dat word vechten geblazen!

Team Skull Grunt
Pokemon Level Type
Rattata 14 Normal/Dark

Na het gevecht gaan ze weg. In het huis naast de Pokemon Center zijn 2 stickers te vinden. Daarna kun je tussen het huis en het Pokemon Center door naar Paniola Ranch.
Hier kom je toch nog een trainer tegen.

Madame Elizabeth
Pokemon Level Type
Carbink 15 Rock/Fairy

Nadat je haar verslagen hebt en je loopt iets door begint er een cutscene. Tijdens die cutscene krijg je je Stoutland. Er zijn een paar items te vinden in de buurt. Daarna kan je hier weer weg en is er op de heuvel een trainer.

Breeder glenn
Pokemon Level Type
Mudbray 15 Ground

Daarna gaan we naar rechts en dan komen we bij Paniola Ranch. Binnen kan je praten met de vrouw aan de linkerkant voor TM10: Hidden Power. Als je met de Nurser praat krijg je een Ei. Je krijgt van Torom direct een Hatching kracht, waarmee je de Eevee kan uitbroeden. Als je daarna weer terug naar binnen gaat en praat met de rechtervrouw dan krijg je 1 van de 3 evolutiestenen. Ik ben voor de Waterstone gegaan.

Aan de rechterkant onder de auto is een trainer die met je wilt vechten. Daarna naar het noorden zijn er nog een trainer.

Rising Star Micah
Pokemon Level Type
Lillipup 15 Normal
Magnemite 16 Electric/Steel
Gentleman Gerald
Pokemon Level Type
Sableye 15 Dark/Ghost

Hierna kun je naar Route 5.

 

^ Naar boven

Route 5

Van de meneer aan de rechterkant krijg je de opdracht om elke trainer op Route 5 te verslaan. Laten we dat maar gelijk doen. Links is nog wel Hau samen met Gladion, die laatste wilt graag een gevecht met je! Na het gevecht krijg je nog 3 Revives en gaat Hau er vandoor.

Trainer 1/2: Twins Isa and Nico – Links van de meneer.
Trainer 3: Pokemon Breeder Yuka – Rechts en dan rechtdoor bij trainer 1/2.
Trainer 4: Pokemon Breeder Cory – Links van trainer 1/2, door het gras en dan naar boven aan het einde.
Trainer 5/6: Rising star duo Lauren and Justin – Direct naast het pokemon center.
Route 5 Trial Guide: Bronson! – De meneer aan het begin van de Route.

Team Skull Gladion
Pokemon Level Type
Zorua 17 Dark
Zubat 17 Poison/Flying
Type: Null 18 Normal
Twins Isa and Nico
Pokemon Level Type
Petilil 15 Grass
Cottonee 15 Grass/Fairy
Pokemon Breeder Yuka
Pokemon Level Type
Morelull 16 Grass/Fairy
Ledyba 16 Bug/Flying
Pokemon Breeder Cory
Pokemon Level Type
Paras 16 Bug/Grass
Spinarak 16 Bug/Poson
Rising star duo Lauren and Justin
Pokemon Level Type
Rufflet 17 Normal/Flying
Vullaby 17 Dark/Flying
Trial Guide Bronson
Pokemon Level Type
Slowpoke 24 Water/Psychic
Mr. Mime 24 Psychic/Fairy

Nadat je Bronson hebt verslagen krijg je TM96: Nature Power. Daarna healen we onze pokemon en gaan we naar Brooklet Hill

 

^ Naar boven

Trial: Brooklet Hill

Wanneer je over de brug loopt kom je Captain Lana tegen.

TRIAL START

Note: Ik probeer pokemon trainers nu te vermijden. Deze komen nadat de trial is afgemaakt. Alleen trainers die niet te ontwijken zijn zal ik vermelden.

Ze update je Page rider met Lapras. Tijd om cowboytje te spelen.

Volg het pad en je komt bij Captain Lana die je verteld dat je op lapras moet gaan zitten en naar het bewegende water moet gaan. Wanneer je in de buurt komt word je aangevallen.

2x Wilde pokemon
Pokemon Level Type
Wishiwashi 17 Water
Dewpider 17 Water/Bug

Daarna geeft Lana aan dat je door moet gaan naar het volgende plekje. Waar je weer op lapras moet zitten en Wishiwashi mag zoeken.

2x Wilde pokemon
Pokemon Level Type
Wishiwashi 18 Water
Dewpider 18 Water/Bug

Nadat je deze verslagen hebt kan je doorlopen naar beneden. Als je dicht bij het water loopt komt Lana aanlopen en dat de totem pokemon er is! Tijd voor Lapras en vechten maar! Mijn team is als volgt: (zoals je wel kan zien ben ik best een grote fan van Dusk Lycanrock haha)

Evergetic
Pokemon Level Type
Inkay 20 Dark/Psychic
Lycanroc (Dusk) 26 Rock
Dartrix 23 Grass/Flying
1x Totem pokemon
Pokemon Level Type
Araquanid 20 Bug/Water
Dewpider 18 Water/Bug

TRIAL COMPLETED

Eenmaal verslagen (zou niet zo heel moeilijk moeten zijn) krijg je van Captain Lana Waterium Z en doet ze de pose even voor. Je krijgt ook een Fishing Rod en 10 Dive balls. Ik heb aangegeven terug te willen naar Route 5, zodat ik mijn pokemon kan genezen en nogmaals door Brooklet Hill kan gaan om de trainers te verslaan (en een Dewpider te vangen, handig voor de volgende Trial.).

-Herbezoek aan Brooklet Hill

Wanneer je binnenkomt en surft aan de linkerkant dan ligt er een rare candy op het eilandje. Er zijn hier ook 2 trainers. Eerst de eiland meneer, daarna de meneer aan het einde van de brug.

Fisherman Hal
Pokemon Level Type
Tentacool 16 Water/Poison
Fisherman Ernest
Pokemon Level Type
Barboach 16 Water/Ground
Goldeen 16 Water

Hierna wandelen we door het pad tot we bij het eerste meer aankomen. Links is gelijk een trainer.

Backpacker Mikiko
Pokemon Level Type
Fletchling 16 Normal/Flying

Daarna gaan we naar rechts en dan de brug op en dan hebben we nog een Fisherman!

Fisherman Hebert
Pokemon Level Type
Poliwag 16 Water

Daarna gaan we naar het volgende meertje. Aan de rechterkant is 1 trainer.

Fisherman Carl
Pokemon Level Type
Magikarp 16 Water
Magikarp 16 Water
Magikarp 16 Water

Dit is de enigste trainer hier. Het is ook de laatste trainer in Brooklet Hill, dus hierna gaan we weer terug naar Paniola Nursery en aan de rechterkant kunnen we naar beneden naar de Sudowoodo.
Wanneer je tegen de sudowoode praat komen Soliera en Phyco aanlopen. Soliera vraagt je voor een gevecht. Tuurlijk doen we dat!

Ultra Recon Squad Soliera
Pokemon Level Type
Poipole 20 Poison

Daarna vertrekken ze weer.
Als je doorloopt zie je aan de linkerkant 2 trainers.

Dancing Family Jen and Fumiko
Pokemon Level Type
Jigglypuff 17 Fairy
Igglybuff 16 Fairy

Wanneer je doorloopt kom je Team skull tegen. Tijd voor een gevecht!

Team skull Grunt
Pokemon Level Type
Drowzee 17 Psychic

Daarna is er benedne nog een trainer (na de cutscene viel deze mij direct aan).

Beauty Brittney
Pokemon Level Type
Cubone 17 Ground

Iets naar boven in het gras is nog een trainer te vinden.

Pokemon breeder William
Pokemon Level Type
Bounsweet 17 Grass
Mareep 17 Electric

Aan de linkerkant is hier nog TM88: Sleep Talk. Als we terug op de weg zijn en naar beneden lopen komen we nog een trainer tegen op de weg naar Heahea city (Waar we eerst niet heen mochten!).

Dancer Maika
Pokemon Level Type
Oricorio 17 Psychic/Flying

Er is nu een shortcut beschikbaar naar Heahea city. Maar we gaan naar rechts de stad in.

Door Toxi

Een gedachte over “Pokemon Ultra Sun/Ultra Moon walkthrough”

Reacties zijn gesloten.