Nog een dikke twee maand en Pokémon Charlet & Violet is uit.
De Pokémon updates staan hierdoor in vijfde versnelling.
Spring op het zadel van je Cyclizar en rij even door de nieuwtjes van deze week.

Nieuwe Pokémon

Armarouge

 

Type: vuur/Psychic

Info van professor Sada:

Maak kennis met Armarouge. Deze Pokémon gebruikt een harnas van een overleden krijger. Deze krijger vult Armarouge met psychische krachten waardoor deze vuurpokémon ook paranormale krachten heeft. Hierdoor zijn de vuur aanvallen van Armarouge zeer krachtig.

Armarouge kent een specifieke aanval namelijk Armor Cannon. Hierbij slaat hij de handen in elkaar en gebruikt hij een deel van zijn harnas als projectiel. Dit wordt met hoge snelheid naar de tegenstander geschoten. Het nadeel hiervan is dat de Defense en Sp. Defense van de Pokémon verlaagd. Het is dus een soort van Last resort om je tegenstander te verslaan.

Indien je deze Pokémon tegenkomt, ben je beter goed voorbereid. Deze Pokémon houdt van een eerlijk gevecht en zal je frontaal aanvallen met alles wat hij heeft.

Deze Pokémon komt enkel voor in de Scarlet versie.

Info van Professor W&K:

Armarouge gebruikt een harnas van een overleden krijger. En deze krijger kennen we ook namelijk Mega Man (RIP Mega Man). Deze krijger uit 1987 nam in Paldea een vakantie. Sindsdien hebben we er nooit meer iets van gehoord. Armarouge heeft enkele aanpassingen aan het design gemaakt van het harnas want het was zo 20ste eeuw. De mega Buster is gelukkig gebleven.

Ik vind het een leuk design en een geslaagde Pokémon. Spijtig genoeg zal ik deze Pokémon niet kunnen trainen want ik ga de Violet versie aankopen. Hopelijk kan ik met mijn broer deze patser ruilen.

 

 

Ceruledge

Type: vuur/geest

Info van professor Turo:

Ceruledge is de Violet variant van Armarouge.
Deze Pokémon koos voor een harnas van een krijger waarvan de ziel van de krijger nog unfinished business had in Paldea. Hierdoor is de ziel van de krijger versmolten met de Pokémon. Daarom heeft Ceruledge het geest type gekregen.

 

Ceruledge kent de specifieke aanval: Bitter Blade. Hierbij gebruikt de Pokémon zijn dubbele zwaarden. In deze zwaarden zitten zielen vol wrok. De zwaarden absorberen levensenergie uit de wonde die gemaakt is bij de tegenstander. Ceruledge zijn HP wordt daardoor hersteld tot maximum de helft van zijn capaciteit. Deze aanval kan je dus vergelijken met Leech Life maar dan veel krachtiger. Het is dus een echte tactische aanval.

Ceruledge houdt van verrassingsaanvallen. Kijk in Paldea maar goed uit je doppen want voor je het weet staat deze Pokémon voor je neus en maakt hij gehakt van jou.

 

Deze Pokémon komt enkel voor in de Violet versie.

Info van Professor W&K:

Ik weet niet hoeveel veldslagen Paldea heeft gehad maar het ligt hier vol harnassen van gevallen krijgers. En wie gaat dit allemaal opruimen? Straks heeft mijn Cyclizar nog een platte band door een verroest zwaard op de baan. Dit dekt mijn verzekering niet. Schande!

 

 

Klawf

Type: steen

Info van Professor Turo en Sada:

Klawf is een steenkrab en komt enkel voor in rotsachtige gebieden. Zijn ronde ogen kan hij draaien zodat het geen blinde vlekken heeft. Deze Pokémon kan je dus moeilijk verassen.
Klawf klampt zich graag vast aan een klifwand. Op deze manier kan hij zijn prooi in de val lokken. Lang kan hij zich niet vasthouden aan een klif.

Klawf heeft een speciale vaardigheid met de naam Anger Shell. Deze vaardigheid komt in actie indien Klawf de helft van zijn HP meer over heeft. De vaardigheid verlaagt zijn Defence en Sp. Defence en verhoogt zijn Attack, Sp. Attack en speed.

Kwalf kan tijdens een gevecht een klauw verliezen. Gelukkig groeit deze altijd terug. Kwalf’s Klauw (amai wat een tongtwister) wordt aanzien als een waardevol kook ingrediënt in de Paldea regio.

Info van Professor W&K

Deze afbeelding van Klawf is goud waard.

Zijn ogen waren zo grappig in deze shot van het filmfragment.

 

 

 

En het gaf me een idee. Check deze link en je ziet het meteen.

https://hobbygamers.be/wp-content/uploads/2022/09/Klawf.png

 

De drie verhaallijnen in Paldea

Als Pokémon trainer ben je ingeschreven in de paldea school. De school organiseert een speciaal onafhankelijk studieproject met als thema schattenjacht. Dit project kan je vervolledigen door deze drie verhaallijnen te voltooien.

Verhaallijn 1: Wordt kampioen van Paldea

In de Paldea regio zijn er 8 Gyms. Deze zal je doorheen de regio vinden. Versla ze allemaal zodat je ,via Victory Road, de League kan uitdagen en verslaan.

Vooraleer je een Gymleader kan uitdagen moet je eerst slagen voor een Gym Test. Elke Gym heeft een andere opdracht. Gym Challenges kennen we al van Pokémon Sword & Shield. Op deze manier houdt men het verslaan van een Gym leuk. Wegens elke Gym zijn opdracht heeft, is elke Gym uniek. Maak je alvast klaar voor spannende gevechten en leuke opdrachten.

 

Verhaallijn 2: Herba Mystica

Samen met Arven (de snop van de school) ga je op zoek naar een zeldzaam kruid, Herba Mystica. Het kruid zou mystieke krachten bezitten. Bij het eten van dit kruid zou je gezondheid onmiddellijk herstellen. Dit kruid zou handig geweest zijn tijdens de covid pandemie :p  .
Dit kruid wordt bewaakt door Titan Pokémon. Deze Pokémon zijn groter en sterker dan hun soortgenoten. Je kan het vergelijken met de Pokémon met rode ogen in Pokémon Arceus of de totem Pokémon in Sun and Moon. Omdat Arven geen ervaring heeft in Pokémongevechten vraagt hij jouw hulp. Ga met hem op onderzoek en maak je klaar voor een spannend avontuur!

Verhaallijn 3: Team Star

Zoals op elke school zijn er een aantal jongeren die uit de boot vallen. Deze opstandige studenten hebben Team Star opgericht. Er zijn verschillende basissen van Team Star die je kan vinden in Paldea. Elke basis heeft een leider. Het is aan jou om deze groep uit te dagen en te verslaan.

Wanneer je een basis binnen breekt, zullen de Grunts van Team Star in actie komen. Ze zullen zoveel mogelijk Pokémon inzetten. Het is aan jou om ,binnen een tijdslimiet, zoveel mogelijk Pokémon te verslaan. Indien dit lukt kan je de leider uitdagen. De leider van een Team Star basis kan je telkens vinden op een Starmobiel. Je moet zowel de wagen als de ingezette Pokémon van de baas verslaan.
Maak jij deze pestkoppen een kopje kleiner? Zet hem op! :cheerleader

OPMERKING De uniformen die door de leden van Team Star worden gedragen, zijn afhankelijk van de versie van het spel dat je speelt.

 

Nieuwe features

De let’s go functie

De let’s go functie heeft twee functies namelijk Auto battles en exploratie:

Auto Battle functie

Met deze functie kan je automatisch een Pokémon laten vechten met een wilde Pokémon. Dit alles kan zonder instructies van de trainer. Jij als trainer kan bij je Pokémon blijven of gewoon verder gaan met je avontuur. Via deze functie krijg je zoals gewoonlijk EXP. Points en soms ook items.

Exploratie

Je kan één Pokémon achter jou laten aanlopen. Je kan deze Pokémon de opdracht geven om een gebied dat je zelf aangeeft te gaan exploreren. Hierbij zoekt de Pokémon naar items en gaat het gevechten aan door gebruik te maken van Auto Battle functie.

Kaart

Zoals in Pokémon Arceus kan je een vlaggetje plaatsen op de map.
Op deze manier bepaal je je eigen weg en raak je niet snel verloren in de open wereld. Lekker handig o-)

Op onderstaande foto kan je ook verschillende symbolen vinden op de kaart.
Aan de linkerzijde van de map vind je het symbool van de map, het symbool van de pokédex (boeken), je trainerskaart, gezicht van je personage en de richting waar je naartoe gaat.

In het centrale gedeelte van de foto kan je verschillende symbolen vinden
Het symbooltje met de fles en berry kan een soort van Shop zijn. Het symbooltje met de Pokéball en een vleugel zijn volgens mij plaatsen waar je naartoe kunt vliegen of snel verplaatsen (zoals in Pokémon Arceus).

 

 

Nieuwe karakters

Mela

Mela is de baas van het brandweerteam in Team Star. Als brandweerteam gebruikt ze vuurtypes. Erg raar want deze zijn nu eenmaal de oorzaak van heel wat vuurhaarden. Ach ja, je verwacht niet anders van een opstandige student die denkt dat ze het beter weet.

Brassius

Een glimlach kon er ook niet vanaf zeker Brassiuis?!

Brassius is de Gym Leader van de stad Artazon. Momenteel hebben we nog geen idee waar deze stad zich bevindt. De stad zelf zal in het thema staan van bloemen. Hij gebruikt vooral gras types in zijn gym. Aan zijn kledingsstijl te zien houdt hij van doorns en is hij dus prikkelbaar.

Tijdens het gevecht zal hij smoliv en Sudowoodo inzetten. Waarschijnlijk ook Sunflora.
Misschien zet hij wel een Ferrothorn in tijdens zijn gevechten. Het is nu eenmaal een Pokémon die vol doorns staat.

 

Geeta

Geeta is voorzitter van de Pokémon League. Momenteel is ze kampioen van de Paldea regio maar iets zegt me dat dit snel zal veranderen eens ik het spel gekocht heb.

Persoonlijk vind ik het een vrij jong karakter om al voorzitter te zijn van de League.
Het haar vind ik wel tof gedaan.

 

Al deze info vind je samengevat in onderstaand filmfragment en op de officiële Pokémon website:

 

Heb je nog geen Nintendo Switch Oled Model? Wacht dan nog even met eentje aan te kopen.
Er komt namelijk een speciale editie uit met Pokémon Scarlet & Violet design. Bekijk het in onderstaand filmpje:

 

 

bron:

https://www.youtube.com/watch?v=MHfnURP1m5Q

https://scarletviolet.pokemon.com/en-gb/?utm_source=tilebouncer&utm_medium=pcom&utm_campaign=sv&utm_term=

https://www.youtube.com/watch?v=ShAaQ66TbX8

https://megaman.fandom.com/wiki/Mega_Buster

 

 

 

 

 

 

Door w&k

47 gedachte over “Pokémon Scarlet & Violet Update”
  1. Ik heb het even opgezocht en het is 4 november 2022.
   11 april 2023 zou inderdaad raar geweest zijn. Het spel is dan in mijn geval al lang uitgespeeld.

   1. Ik ga hem toch halen denk ik. Mijn huidige switch heeft zijn beste tijd gehad. ( controllers defect + schrammen op scherm)

     1. De Nintendo DS was meer geschikt om mee te nemen dan de Switch. Het scherm en de controllers kan je moeilijk beschermen. Ik laat hem dus meestal thuis.

    1. Mmm daar heb je een punt ;o)
     Ne mens moet inderdaad nog eten, slapen en gaan werken.
     Het zal dus misschien iets langer duren als gedacht. Ach misschien verras ik mezelf is, je weet maar nooit :XP

 1. Ceruledge & Armarouge Zijn dit nu pokemon??? HEEL TELEURGESTELD :ween: Temtem klinkt plots aanlokkelijker dan deze nieuwe generatie. 🙁

   1. Ze gaan misschien dan nog gelijk hebben die leerkrachten als ze zeggen “Je schoolperiode is de beste tijd uit je leven, geniet er dus van”. ;o)

  1. In Cosplay kan veel, maar het wordt een heel zware pruik met staaldraad om de vlechten te bundelen. Ik vind het jammer dat ze opnieuw zo een mager persoon hebben genomen. In het verleden kwamen mensen op straat tegen te magere prinsessen in Disneyfilms wegens het verkeerde voorbeeld, maar de makers van Pokémon doen het even slecht, zeker op vrouwelijk uiterlijk.

 2. Na alle teksten en informatie over de game nog eens goed na te lezen, denk ik hem toch niet te kopen. Hij kan goed zijn, maar ik heb niks met transport of school. Ik kan het geld beter op zei houden voor Hogwarts Legacy. B-)

 3. De Scarlet & Violet generatie komt natuurlijk wel uit op Pokemon GO. Waardoor ik niet het gevoel heb dat ik hem volledig mis. :-/

 4. De tekst van W&K is wel erg goed. :good:
  @Alexia ik deel dat gevoel ook. Niet echt mijn favoriete game onderwerpen. :wacko: Ik heb echter altijd wel plezier gehad aan het spelen van Pokémon games en dus weet ik nog niet of ik hem ga halen. :-/

 5. Ik was ook aan het twijfelen, maar ik ga hem niet halen. Tenzij er plots echt leuke pokemon zouden in zitten. Maar dat verwacht ik niet meer.

 6. Bedankt voor de update W&K. :good: Ik volg alleen Hobbygamers.be & female-gamers.nl momenteel. Deze sites vullen elkaar prima aan, maar het zijn wel 2 totaal verschillende schrijfstijlen :p

   1. Eigenlijk valt voor de meeste games de prijs goed mee. Ik vermoed dat veel mensen ook eerder willen besparen en dus minder uit willen geven aan games waardoor er een hoge concurrentie is tussen de games en de prijs dus stabiel blijft.

Reacties zijn gesloten.