Pokémon Emerald (Smaragd) is het elfde spel in de Pokémon game serie. Het spel, een bijgewerkte versie van Ruby en Sapphire, werd uitgebracht in Europa op 21 oktober 2005.

Hoewel de gameplay grotendeels hetzelfde is als die van Ruby en Sapphire, introduceert Emerald nieuwe features. Het concept is gewijzigd; zowel Team Magma als Team Aqua zijn schurken die respectievelijk Groudon en Kyogre wakker maken. Wanneer de twee legendarische Pokémon met elkaar beginnen te strijden, moet de hoofdpersoon Rayquaza loslaten op de legendarische Pokemon (afgebeeld op de doos) om ze tot bedaren te brengen.

Nadat de Elite Four is verslagen, mag de speler opnieuw tegen de Gym Leaders strijden in een dubbele strijd.

Ook zijn er bewegende Pokémon  zoals in Pokémon Crystal.

Waarschijnlijk is de meest belangrijke toevoeging de Battle Frontier, een uitgebreide versie van de Battle Tower in Ruby en Sapphire.

Emerald is over het algemeen goed ontvangen. Het spel heeft een totale waardering van 77% op Game Rankings. Gamespot gaf het een 7,5 van de 10, IGN vond het “Indrukwekkend” en gaf een 8,0 op een totaal van 10. Emerald was het tweede best verkochte spel in de Verenigde Staten van 2005; verkocht 6,32 miljoen exemplaren, waarmee het de derde best verkochte spel is voor de Game Boy Advance.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_Emerald

Door Mava