Jammer genoeg is het in-game niet meer mogelijk om pokémon van oudere games over te zetten naar Pokémon X & Y.

Nouja, niet meer mogelijk…

Pokémon Bank & Pokemon transporter kan dit wel, het probleem is dat dit niet gratis is !

Omdat dit niet gratis is, gaan we hier niet te veel over neerpennen, voor meer informatie kan je terecht bij Nintendo zelf.

Pokemon transporter is een onderdeel van Pokémon Bank, het zorgt er voor dat je Pokémon van op vroegere DS games via Pokémon bank op Pokémon X & Y te krijgen.

Kosten

 

Met de toepassing en dienst Pokémon Bank kun je je Pokémon op een online server opslaan. Pokémon Bank is een betaaldienst, zodat gegarandeerd kan worden dat alle gebruikers er probleemloos gebruik van kunnen maken.

Er moet jaarlijks een bedrag van € 4,99 betaald worden om gebruik op de lange termijn en ondersteuning voor toekomstige Pokémon-spellen mogelijk te maken. Bovendien kunnen hierdoor het beheer en het onderhoud uitgevoerd worden die nodig zijn om iedereen toegang tot de online opslagruimte te geven.

Aankopen

 

Eerst en vooral heb je eShop Cards nodig.
Hiermee kan je Pokémon Bank aankopen via de Nintendo eShop.

Wat zijn eShop Cards ?

Dit zijn kaarten waarmee je krediet op je Nintendo eShop account kunt laden.

Dit is vergelijkbaar met een herlaadkaart voor een GSM (=mobiel in het Nerderlands)

Welke Nintendo eShop Cards zijn er verkrijgbaar ?

Je kunt het tegoed op je Nintendo 3DS-systeem met 3 verschillende bedragen aanvullen: €15, €25 & €50.

Nintendo_eshop_card

Let op! Nintendo eShop Cards kunnen niet worden verdeeld over meerdere systemen.
Als ze aan een specifiek account zijn toegevoegd, kunnen ze alleen met dat account worden gebruikt en kunnen ze niet worden overgebracht naar andere systemen.

Waar zijn er eShop Cards te koop ?

 

eShop Cards kan je niet overal kopen als je geen credit kaart hebt.
De meeste Pokémon fans hebben ook geen creditkaart en moeten dus naar een winkel in de buurt die deze verkoopt.

Kortom als je 2 DS hebt met een Echop account dan moet je 2 aparte kaarten kopen.

Voor Nederland:

Voor België:

Sommige dagblad handelaars verkopen eveneens eShop Cards

Pokémon Bank

Pokémon Bank is een toepassing en dienst voor Pokémon X en Pokémon Y waarmee je online je Pokémon in je eigen boxen kunt plaatsen, opslaan en beheren!

Pokémon Bank is een betaaldienst.Voor het gebruik hiervan moet je jaarlijks een bedrag betalen. Pokémon Bank is ideaal voor spelers die veel verschillende soorten Pokémon willen bemachtigen, of voor spelers die vele Pokémon willen trainen ter voorbereiding op gevechten en wedstrijden.

Online boxen

 

pkmbank3_boxen
Wanneer je over Pokémon Bank beschikt, kun je via je Nintendo 3DS-systeem gemakkelijk online verbinding maken met je eigen speciale boxen die zich op het internet bevinden.

Hierin kan je Pokémon plaatsen & ze er weer uit op te halen.

Mocht je om wat voor reden jouw exemplaar van Pokémon X of Pokémon Y ooit kwijtraken, zijn je Pokémon toch veilig opgeslagen en kun je ze in een handomdraai weer in een nieuw spel importeren wanneer  je ze in Pokémon Bank hebt geplaatst.

Sla maximaal 3000 Pokémon op!

 

In Pokémon Bank heb je 100 boxen.
Elke box kan 30 Pokémon bevatten, waardoor je in totaal 3000 Pokémon op kunt slaan.

Ter vergelijking: voorgaande opslagsystemen voor Pokémon, zoals Pokémon Box voor de Nintendo GameCube en My Pokémon Ranch voor de Nintendo Wii, konden maximaal 1500 Pokémon bevatten.
Kortom er is ruimte genoeg om Pokémon op te slaan.

LET OP!
Pokémon bank wordt nagekeken op hacks, plaats dus nooit verdachte Pokémon online ookal kreeg je ze via het GTS of een vriend.

Sla Pokémon uit meerdere spellen op!

 

Tot nu toe had je twee spelsystemen nodig om Pokémon uit twee verschillende exemplaren van de spellen uit de Pokémon-serie naar elkaar te verplaatsen.
Bovendien kon je meestal slechts één Pokémon tegelijk overbrengen.
Pokémon bank doet dit veeeeeeel sneller.
Dit maakt dat je niet steeds opnieuw alle Pokémon moet zien te verzamelen wanneer er een nieuw spel uit komt.

Met Pokémon Bank kun je nu Pokémon uit verschillende exemplaren van Pokémon X en Pokémon Y opslaan en ophalen.
Het enige wat je moet doen, is Pokémon Bank op je Nintendo 3DS-systeem downloaden, je spelkaart van Pokémon X of Pokémon Y in je systeem steken en de toepassing Pokémon Bank openen.
Pokémon Bank kan ook gebruikt worden bij de downloadversies van Pokémon X en Pokémon Y.
Als je met meerdere exemplaren van de spellen werkt, kun je met Pokémon Bank je Pokémon gemakkelijk op één plaats bij elkaar brengen.

Verder heeft Pokémon Bank allerlei zoekfuncties.
Hierdoor kun je te midden van alle opgeslagen Pokémon probleemloos de Pokémon vinden die je zoekt.

Speciale gebeurtenissen in Kalos

 

Wanneer je via Poké Transporter bepaalde Pokémon vanuit Pokémon Black Version, Pokémon White Version, Pokémon Black Version 2 en Pokémon White Version 2 naar Pokémon X en Pokémon Y overbrengt, doen zich nieuwe gebeurtenissen in de regio Kalos voor.

pkmbank4_gebeurtenissen

Breng Pokémon naar je spel over en ontdek het zelf.

Op het moment van schrijven is er nog niet veel bekent over de remake van Ruby & sapphire, maar het is wel logisch dat ook deze spellen overweg zullen kunnen met Pokémon Bank & dat ook daar mini events zullen plaatsvinden bij het overzetten van Pokémon. Nintendo zal er ook alles aan doen om Pokémon bank te promoten daar het voor hen geld oplevert & het voor hen makkelijker maakt om Pokémon hacks tegen te gaan.

Pokémon Bank levert Battle Points of en Pokémiles op.

Wanneer je Pokémon plaatst in Pokémon bank, kun je in plaats van Poké Miles ook Battle Points krijgen als je dat liever wilt.

Battle Points kunnen in Pokémon X en Pokémon Y ingewisseld worden voor TM’s en voorwerpen.

Zowel je Battle Points als je Poké Miles kunnen naar Pokémon X en Pokémon Y verzonden worden via de spelfunctie Pokémon Link.

 

Poké Transporter

pkmbank8_transporter&bankschema

Als je Pokémon Bank downloadt, kun je ook de hieraan gekoppelde toepassing Poké Transporter downloaden. Wanneer je een spelkaart van Pokémon Black Version, Pokémon White Version, Pokémon Black Version 2 of
Poké Transporter is de enige manier om Pokémon over te zetten van oudere Pokémon spellen naar Pokémon X & Y
Dit werkt wel met een tussenstap, namelijk Pokémon Bank.

Wanneer je Pokémon White Version 2 in een Nintendo 3DS-systeem steekt, kun je Pokémon uit deze spellen met behulp van Poké Transporter naar online boxen verplaatsen.
Vervolgens kun je deze Pokémon met Pokémon Bank gemakkelijk overbrengen naar Pokémon X en Pokémon Y.
Het is NIET mogelijk om Pokémon die in Pokémon Bank zitten naar Pokémon White Version 2 over te zetten.

Met Poké Transporter kun je je Pokémon gemakkelijk via één Nintendo 3DS-systeem overbrengen.
Hierbij kan het gaan om een coole Mythische Pokémon, een Pokémon die je met je beste vriend hebt geruild, of een speciale Pokémon die je urenlang getraind hebt voor wedstrijden.

Denk eraan dat het niet mogelijk is Pokémon via Poké Transporter terug te plaatsen in Pokémon Black Version, Pokémon White Version, Pokémon Black Version 2 of Pokémon White Version 2 wanneer ze in een online box zijn opgeslagen.

Je kunt via Poké Transporter alleen Pokémon uit Pokémon Black, Pokémon White, Pokémon Black 2 en Pokémon White 2 direct naar Pokémon X en Pokémon Y. Dit werkt dus niet voor oudere spellen …

Stappen om Pokémon over te zetten uit oudere games dan Black & White.

 

Via onderstaande stappen is het dus WEL mogelijk om Pokémon naar Pokémon X & Y en Pokémon Bank te krijgen. Alleen is dit een zeer langzame methode.

Gebruik de GBA-spelkaartsleuf op een Nintendo DS Lite of Nintendo DS om Pokémon uit Pokémon Ruby, Pokémon Sapphire, Pokémon Emerald, Pokémon FireRed en Pokémon LeafGreen over te brengen naar een locatie die in Pokémon Diamond, Pokémon Pearl, Pokémon Platinum, Pokémon HeartGold of Pokémon SoulSilver het Pal Park wordt genoemd.

Breng vervolgens met gebruikmaking van twee systemen uit de Nintendo DS-familie je Pokémon uit Pokémon Diamond, Pokémon Pearl, Pokémon Platinum, Pokémon HeartGold of Pokémon SoulSilver over naar Pokémon Black, Pokémon White, Pokémon Black 2 of Pokémon White 2 via de optie Poké Transfer die in deze spellen aanwezig is.

Voorbeeld:

LeafGreen ——( Via Pal Park )——> Pearl ——( PokéTransfer )——> Black ——( PokéTransporter )——> Pokémon Y

 

 

 

 

Bron: 

Dit is een bewerkte tekst van: http://www.pokemonbank.com/en-us/bank/

Auteur: Mava

Door Mava