Meestal is driften in een game de bedoeling, maar niet als je zonder iets te doen drift.

Het Joy Con driftprobleem bij de Nintendo Switch console is al jaren een probleem en zit in alle Nintendo Switch versies.
Het wordt veroorzaakt door slijtage. De sensoren gaan op een gegeven moment beweging doorgeven wanneer de stick in neutraal staat, wat de gameplay sterk belemmert.
Zeker wie vaak Mariokart speelt krijgt vroeg of laat te maken met Joy Con driftproblemen.

Bij Nintendo krijgen ze dit probleem dus niet opgelost, maar ze repareren je Joy Cons wel “gratis”.
Je draait echter wel op voor de transportkosten en sommige game winkels vragen ~20 euro.
Meer informatie vind je op deze (Nederlandstalige) pagina terug: https://www.nintendo.be/nl/Service-en-info/Contact/Reparaties…
Ik raad aan eerst contact op te nemen met de winkel waar je het product aankocht, die kunnen voor jou een reparatie aanvragen maar je zal dan vaak wel je kasticket nodig hebben.
Wil je direct een reparatie aanvragen dan kan dit via deze pagina: https://nintendo.comserve-nl.com/…
Let wel op dat Nintendo alleen originele Joy-cons zal repareren, dus niet die goedkope alternatieve Joy-cons.
Nintendo heeft ook het recht om reparaties buiten garantie te weigeren (staat in hun voorwaarden)

Blijkbaar is de beslissing van Nintendo om de Joy Cons te blijven repareren een gevolg van een akkoord met de Europese Commissie en consumentenorganisaties zoals Testaankoop.
Dit toont dat het idee van Europa werkt, Nintendo deed dit niet 100% uit zichzelf, al denk ik wel dat Nintendo nooit verplicht had kunnen worden om een Joy Con buiten garantie te repareren. (er zit 2 jaar garantie op die dingen)

Voor je Nintendo uitmaakt voor de slechte kwaliteit van de controlers de PlayStation 5 en Xbox Series hebben het soms ook voor al lijkt het zeldzamer voor te komen dan bij Nintendo Switch. Ik vermoed dat Mariokart daar voor iets tussen zit. Bij Sony (= Playstation) hadden ze toch echt wel moeten beter weten, die console is erg duur en nog niet lang uit. Technisch is het zeker mogelijk om niet verslijtende controlers te maken.

De Hall Effect Stick Upgrade Kit zou de handige harry kunnen gebruiken om de controlers zelf te maken, maar in België / Nederland is die moeilijk te verkrijgen. (ook is Handige Harry al een tijdje op pensioen)
Een andere oplossing is de GuliKit KingKong Pro 2 controller, maar ook die controler is in België / Nederland niet te verkrijgen. (soms wel via Amazon)

Door layla

2 gedachte over “Nintendo repareert Joy-Con-drift ook na garantie”

Reacties zijn gesloten.