Voor & tegenstanders:

 

Voor:

  • Eenvoudige toegang tot verschillende Nintendo diensten
  • Koppelt gegevens: Voor 1 Wii U & 1 Nintendo 3DS ( 1 eShop account voor 2 toestellen)
  • Je kan er je creditcardinformatie in opslaan voor eenvoudiger gebruik in eShop
  • Extra downloads in de eShop
  • Nieuwsbrief van Nintendo

 

Tegen:

  • Privacy: Nintendo vraagt je Email en een heleboel extra gegevens waarmee ze je prima kunnen traceren.
  • Je moet toestemming geven dat je gegevens ook door 3de partijen worden gebruikt.
  • Verplicht te gebruiken voor sommige downloads in eShop (bijvoorbeeld Pokémon Bank)

 

Wat is een Nintendo Network ID?

 

Nintendo Network ID is een uniek identificatiemiddel dat bestaat uit zes tot zestien tekens, en waarmee je toegang krijgt tot bepaalde Nintendo Network-diensten.
Door je Wii U of Nintendo 3DS te registreren met een Nintendo Network ID, kun je plezier beleven aan een uitgebreide verzameling netwerkdiensten. Je kunt berichten over je belevingen plaatsen in Miiverse, onze unieke netwerkcommunicatiedienst, je krijgt toegang tot fantastische downloadcontent in de Nintendo eShop en nog véél meer!
Als je je Wii U met het internet hebt verbonden, raden we je sterk aan om hetzelfde Nintendo Network ID op Nintendo 3DS te registreren. Door dezelfde Nintendo Network ID op beide systemen te gebruiken, wordt je totale Nintendo eShop-account gecombineerd.
Om een Nintendo Network ID aan te maken, heb je een Wii U- of een Nintendo 3DS-systeem nodig, en een e-mailadres.

Informatie over een Nintendo Network ID

 

Bepaalde informatie wordt na de registratie van een Nintendo Network ID bewaard. Het is met name belangrijk om te weten dat creditcardinformatie en informatie over je Club Nintendo-account wordt opgeslagen als onderdeel van je Nintendo Network ID.
Opgeslagen creditcardinformatie in de Nintendo eShop
Als je dezelfde Nintendo Network ID registreert voor zowel de Wii U als de Nintendo 3DS, wordt de opgeslagen creditcardinformatie op het systeem waarop je de Nintendo Network ID hebt aangemaakt overgezet naar het tweede systeem. Als een Nintendo Network ID dus is gecreëerd op een Wii U, wordt de opgeslagen creditcardinformatie bij de registratie van dezelfde Nintendo Network ID overgezet naar de Nintendo 3DS.

 

Opmerking: hoewel creditcardinformatie kan worden opgeslagen in de Nintendo eShop, is een wachtwoord benodigd om content aan te schaffen.

Informatie over je Club Nintendo-account in de Nintendo Network ID

 

Als je dezelfde Nintendo Network ID registreert voor zowel de Wii U als de Nintendo 3DS, wordt de Club Nintendo-accountinformatie op het systeem waarop je de Nintendo Network ID hebt aangemaakt overgezet naar het tweede systeem. Als een Nintendo Network ID dus is gecreëerd op een Wii U, wordt de opgeslagen Club Nintendo-accountinformatie bij de registratie van dezelfde Nintendo Network ID overgezet naar de Nintendo 3DS.

De eerste keer dat je een Nintendo Network ID aanmaakt op de Nintendo 3DS, wordt een bestaande koppeling met je Club Nintendo-account verwijderd. Herstel de koppeling met Club Nintendo vanuit de Nintendo eShop op je Nintendo 3DS-systeem.

Hoe Nintendo Network ID maken ?

 

Dit is zeer eenvoudig, je moet gewoon de stappen op het scherm volgen.

Voor mensen die er toch moeilijkheden zouden mee hebben zijn er onderstaande Engels filmpjes:

&

Door Mava