Vlieg vrij door de lucht, met (mega) Latios & Latias

Tot nu toe was een Pokémon-avontuur beperkt tot het land & de zee, maar nu wordt het ook mogelijk om via de lucht te reizen. Dit is een manier om een paar plaatsen in het spel te bereiken die op geen enkel andere manier bereikbaar zijn. Het is NIET zo dat je hele avontuur zich in de lucht afspeelt. Het wordt ook niet verplicht om deze manier van reizen te gebruiken.Wanneer je de Eon fluitgebruikt terwijl je om de grond staat zullen Mega Latios of Latias je komen ophalen.

Op zijn rug stijg je op in het luchtruim boven Hoen.  Het is ook mogelijk om andere Pokémon uit te dagen die in de lucht vliegen.
Latias zit normaal enkel in Alpha Saphire & Latios zit normaal enkel in Omega Ruby. MAAR!  later dit jaar wordt er een Eon Ticket verspreid. Met dit Eon Ticket zul je af kunnen reizen naar Southern Island, waar je in Alpha Sapphire Latios kan vangen  &  in Omega Ruby Latias kan vangen.
Southern Island was in de oudere games ook al te bereiken via dat ticket, allen was dit maar voor heel weinig mensen toegankelijk. kijk maar op Serebii: http://www.serebii.net/pokedex-rs/381.shtml

De nieuwe Pokémon Navigator

rs_pokenav

Iedereen die ooit Pokémon Ruby & Sapphire gespeeld heeft herinerd zich vast de Pokémon Navigator (of kort weg PokéNav) nog. Uiteraard is deze mee opgenomen in de Remake van Ruby & Sapphire !
In De orginele game speelde Pokénav maar een bijrolletje, doordat de Nintendo 3DS(XL) / 2DS een pak meer functies heeft komt Pokénav nu pas echt tot zijn recht. Vandaar ook de naam PokéNav Plus !
Behalve tijdens gevechten en speciale gebeurtenissen wordt de PokéNav Plus altijd weergegeven op het onderste scherm van je Nintendo 2DS/3DS-systeem. Door het scherm aan te raken kun je meteen schakelen tussen de vier hoofdfuncties en kun je in een handomdraai spelen.
PokéNav Plus bevat alle functies die ook op het onderste scherm van Pokémon X & Y beschikbaar zijn !

Hieronder een samenvatting van de functies van PokéNav Plus:

DexNav:

Pokenav_Locator_dexnav

Via DexNav kan je in hoog gras zoeken naar verscholen Pokémon, je kan ook hoog gras screenen naar bepaalde typen Pokémon. Je kan ook zien welke Ability de wilde Pokémon zal hebben. Super uniek is dat ook de aanvallen die de wilde Pokémon zal hebben worden weergegeven en dat alles nog voordat het gevecht begint!

(DexNav werkt enkel bij wilde Pokémon in grasjes, dus niet bij legendarische Pokémon enz)

De DexNav is dus een verbeterde versie van Pokémon Radar, die we in Pokémon Diamond & Pearle leerden kennen.

Wanneer je een bepaalde Pokémon gevangen hebt, kan je ook ook zoeken naar alleen die Pokémon. Hoe meer je een bepaalde Pokémon tegenkomt, hoe hoger je zoek ervaring (= Search Level / zoek niveau) voor die bepaalde Pokémon wordt + hoe meer informatie zichtbaar wordt in DexNav.Bij een hoge zoek ervaring, kan je gegevens over wilde Pokémon zien die anders totaal niet beschikbaar waren (behalve met Pokésav dan) Met een hoge zoek ervaring worden voor jou Hidden Abilities & zeldzame aanvalleneveneens zichtbaar.  De DexNav krijg je in begin van het spel van je rivaal. (in Pokémon Ruby speelden in game vrienden een weinig belangrijke rol & dat is nu ook zo)

Pokenav_Locator_dexnav_Searchlv

AreaNav:

Deze zat vroeger ook al in het spel !

Net zoals vroeger kun je via AreaNav een kaart zien van Hoenn, er zit een kleine Townmap in maar uiteindelijk is dit een vrij waardeloze functie. Wat wel nieuw en interessant is, is een overzicht van alle Pokémon die zich op bepaalde Routes bevinden (een beetje zoals de borden tussen de routes in black(2) & white(2))  & welke Secret Bases je allemaal gevonden hebt.

Een andere leuke nieuwe functie is de status van je  Berries. AreaNav geeft hun evolutie aan, dit maakt dat je niet  telkens moet gaan kijken.

Verder kan je er ook in opzoeken welke Trainers je allemaal verslagen hebt, via “Trainer’s Eye”, kan je zien wanneer je eerder bevochten trainers opnieuw kunt uitdagen. Uiteindelijk is dit toch leuker dan de Battle Maison, na een tijdje ben je immers de omgeving een beetje beu.

BuzzNav:

Dit is de communicatie functie van de Pokénav, net als in Pokémon X & Y kan er ingame videonieuws op bekeken worden.

BuzzNav communiceert met je street pass, hij geeft raporten weer van andere spelers van Omega Ruby & Alpha Sapphire. Uiteraard werkt dit alleen goed als je in drukke omgevingen komt zoals station’s, de dijk aan het strant enz. BuzzNav kan uiteraard ook berichten van je vrienden weergeven 🙂

BuzzNav is eveneens een televisie-applicatie, want er zijn soms ingame reportages te raadplegen Hoenn-regio

PlayNav:

Pokenav_Playnav

De PlayNav bevat:

  • Het Player Search System: deze bevat meteen alle functies van Pokémon X & Y en communiceert ook met spelers van  Pokémon X & Y. (bevat dus: Holo Caster, Battle Spot, het GTS, Wonder Trade, O-Powers & de Shout-Out)
  • Pokémon-Amie
  • Super Training
  • Game Sync

De werking van deze functies is identiek aan de werking in Pokémon X & Y, alleen zal je nu via Game Sync (en Global Link) ook de locatie van je secret base delen & contest foto’s kunnen beschikbaar stellen. Niet de meest baanbrekende functie van je game, maar er zijn vast mensen die dit gebruiken.

Door Hera

Een gedachte over “Nieuwe informatie bekend gemaakt !”

Reacties zijn gesloten.