Officiële site:
https://mariokarttour.com/en-US

Mario Kart Tour is gelanceerd voor iOS en Android, maar de game is officieel niet speelbaar in België. 🙁
Reden er zijn lootboxes in het spel verwerkt en dat mag niet van de kansspel commissie.
Een lootbox is een virtuele kist met extra items of applicaties voor je spel. Gamers kunnen die online kopen, maar weten vooraf niet wat erin zit en wat ze dus eigenlijk kopen. Runescape had zo ook de squeal of fortune in het verleden…

Mario Kart Tour is de eerste mobiele racegame van Nintendo voor Android en iOS.
In de game race je over de eerder uitgekomen banen. Nintendo heeft ook enkele banen toegevoegd die echt bestaan. Om de 2weken wisselt Nintendo de beschikbare banen af.

Op je telefoon heb je geen kruisje zoals op de Gameboy, je bestuurdt de kart met je vinger.
Deze veeg je over het scherm om te sturen. Ook het gebruiken van power-ups gaat op deze manier. Het vrijspelen van nieuwe personages en upgrades is hoogstwaarschijnlijk mogelijk door óf veel te spelen, of door echt geld te gebruiken.

De servers zijn overbelast, waar hebben we dat nog gehoord…

Spelers krijgen berichten waaruit blijkt dat de servers met erg veel verkeer te maken hebben en dat er een wachtrij is voor het inloggen. WAAR HEBBEN WE DAT NOG GEHOORD… Ook zijn er berichten over crashes. Sommige onderdelen in Mario Kart Tour zijn greyed out, zoals multiplayer; die onderdelen komen waarschijnlijk op een later moment via updates alsnog beschikbaar.

Mijn ervaring:

Er zijn er paar trucjes om Mario Kart tour toch in België te spelen. Dus ja ik heb het geprobeerd. 🙂

 • Leuk spel, maar niet echt vernieuwend.
 • Je moet abonnement betalen om te kunnen racen op 200cc (wat ik dus niet deed)
 • Persoonlijk vind ik de besturing moeilijk, mijn race skilles zijn heel wat minder op een telefoon

Besluit:

Het is Mariokart en dus een goede game, alleen zit het spel opgeschept met een relatief duur abonnement met daarop nog extra online aankopen.

Ik heb niet het gevoel dat we in België iets missen doordat we het spel niet kunnen spelen, dit is nogal duur voor een telefoon game.

Door Bloom

2 gedachte over “Mariokart Tour – uit op Android & iOS MAAR NIET IN BELGIE !”
 1. Wat ik leuk vind aan het spel is ook wel een beetje wat ik minder vind aan het spel.

  Elk karakter, auto en zweefballon hebben hun eigen specialiteit.

  Ik vind dat juist een goed punt aan het spel, zodat het dus niet (zoals bij mario kart 8 wel is) 1 combo is die echt goed is.

  Het nadeel is wel dat rubies (het premium betaalmiddel) vrij lastig te verkrijgen zijn.
  Ik heb zelf wel premium (het is 2 weken gratis) en heb in totaal 2x de 10 pipes gedaan. Dat zijn 90 rubies. Ik ben wel bijna bij de 3e keer, maar heb wel bijna alle mogelijk challenges gedaan die ik kan doen.

  Er zijn wel 2 manieren voor nieuwe karakers of andere dingen, maar de normale shop ververst elke dag en munten zijn gelimiteerd tot 300 per dag. Dus zelfs al zie je de karakter/kart/zweefballon die je nodig hebt, dan is nog maar de vraag of je er de munten voor hebt.

Reacties zijn gesloten.