Hoe Legendarische pokémon vangen ZONDER masterball?

Veel mensen gooien graag meteen hun masterball naar de eerste legendarische pokemon die ze zien. Maar voor de andere legends heb je dan geen masterball meer en zit je dus met een probleem. Hier een gids hoe je legendarische pokemon makkelijker kunt vangen. (dit werkt natuurlijk ook bij gewone pokémon)

 

Legendarische pokémon vangen Zonder master ball.

1. Maak tijd, heb geduld en maak je zeker niet nerveus. Een legendarische pokémon vangen kost nu eenmaal tijd.
2. Neem genoeg ultraballs mee.
3. Neem ook nog enkele pokéballs mee. (die zijn goedkoper)
4. Neem potions en/of revives mee. Met deze items kun je indien nodig jouw pokémon herstellen.
5. Neem 6 sterke pokémon mee.
6. Save voor de legendarische pokémon.
7. Praat tegen de legendarische pokémon en het gevecht zal starten.
8. Verzwak de legendarische pokémon tot deze in het rood staat.
9. En nu ballen gooien maar.
10. Als het niet lukt (je bent verslagen of de legend is verslagen) zet je jouw game uit. Vermits je voor de legendarische pokémon gesaved hebt kun je toch gewoon opnieuw beginnen. 

Hints:
Je kan de legendarische pokémon in slaap doen, of hem de status PAR geven. Dit kan helpen bij het vangen van de legend. Poison of Burn wil ook nog weleens helpen, alleen moet je oppassen dat de tegenstander daar niet door verslagen wordt.

Dusk balls werken erg goed als je ze in een grot gebruikt of als je ze ’s nachts gebruikt.Ideaal voor als je legendariche pokémon wil vangen die in een grot zitten dus, zoals giratina.

Timer balls kunnen ook handig zijn. Maar deze mag je enkel gebruiken als je gevecht al erg lang bezig is. Anders heeft dit weinig nut.

Let op!
Als de Legendarische pokémon zijn aanvallen leeg zijn zal hij struggle gebruiken en zo zichzelf schade toebrengen. Zo kan hij dus ook verslagen worden, en dat wil je niet als je hem probeert te vangen.

 

Door Bloom