Er werden nieuwe gameplay beelden getoond van Hogwarts Legacy De ontwikkelaars gingen in op onderdelen van het vechtsysteem en tonen hoe je een karakter kan maken, ook de verschillende binnenpleinen in het kasteel komen aan bod.

Het aanmaken van een karakter is heel gedetailleerd in deze game, je kan zelfs littekens toevoegen.
 Goed dat ze in de jaren 1800 nog geen oortjes hadden, anders zat dat er vast ook in.

Het vechtsysteem bestaat hoofdzakelijk uit een toverspreuk die als basisaanval dienst doet. De basisaanvallen kan je echter niet eindeloos en / of in sneltempo gebruiken, omdat ze na gebruik altijd enkele seconden “afkoelen”. Hierdoor zal je verschillende spreuken na elkaar moeten gebruiken om de vijand te verslaan.

Persoonlijk vind ik dit filmpje veel te lang. Dit had men beter opgedeeld, maar goed:

 

Wat ik over de game vind:
De wereld ziet er heel goed uit, look&feel dik in orde!
Maar er lijkt ook wel wel een hoop te missen.

Zo blijf ik het spijtig vinden dat er geen online functies in de game zitten. In Zweinstein is een school en daar ben je normaal gezien niet alleen. NPC’s (computer gestuurde popetjes) zijn geen echte mensen. Bovendien vind ik het ook wel raar dat ze zoveel tijd steken in het ontwerpen van een karakter terwijl er je toch niet mee online kan. {maar goed ik ben vast aan het zagen }

Ook lijken de personages geen emoties te hebben, er zijn in de previews tot nu geen Facial animations zichtbaar. Facial animations zijn niet nieuw zie zitten reeds in (Old school) Runescape. (zie dialogen tijdens quests)

De focus lijkt na costumizatie ook vooral te liggen op gevechten (al dan niet in Quests) en minder op het spelen als Zweinstein student. In de eerste paar Harry Potter boeken (en films) zijn gevechten maar een klein onderdeel van het verhaal. Als Zweinstein student zou je zwerkbal moeten kunnen spelen als ook wizarding schaken & gobstones (= knikkeren). Van zwerkbal weten we al dat het er niet in zit en over de andere games wordt niet gesproken. Ik hoop dus dat Schakel & knikkeren er alsnog inzitten als minigames.

Voorgaande berichten:

Hogwarts Legacy – Release date 10 februari 2023

Hogwarts Legacy leerlingenkamers + nieuwe informatie.

Door Stella

7 gedachte over “Hogwarts Legacy update: karakter creatie & gevechtsysteem”
  1. Leuk geschreven !! Ik heb de Tag “Hogwarts Legacy” toegevoegd aan de website en er de 3 berichten onder toegevoegd.

Reacties zijn gesloten.