Tegenwoordig vind je veel reviews van mensen die de game niet eens speelden. Ik heb review is geschreven na / tijdens het spelen van de game. Huidige speel tijd ~30 uur, het hoofd verhaal is nog niet uit. Het is ook niet de bedoeling om het spel snel uit te hebben. Ik wil genieten van het spel.

Je speelt in het verleden

Het verhaal van Hogwarts Legacy speelt zich af eind jaren 1800. Om de periode een beetje te schetsen, in België is intussen Leopold II (onze 2de koning) aan de macht. Die naam doet vast een belletje rinkelen want dat dit de koning waar men standbeelden van verwijderd & beklad.

Alles uit de Harry Potter-serie ligt is dus verre toekomst. Kledij en symbolen, zoals die van de Zweinsteinhuizen, zien er anders uit. Maar het is een veel minder groot verschil dan je zou verwachten, het ziet er daardoor niet ouderwets uit.

Terug naar school

Lang geleden is het niet, ik ben een paar maand geleden afgestudeerd aan de Naranja (Pokemon Scarlet) en Uva Academy (Pokemon Violet). Maar dat is natuurlijk helemaal anders dan  Hogwarts.

Je start onbekende redenen in het 5de jaar en krijgt daarom een boek en extra opgaven om mee te zijn met de andere studenten. Het verklaart waarom je ook geen eigen toverstaf in de hand hebt en je alle nog spreuken moet leren en natuurlijk ook waarom mensen ja alles moeten uitleggen of waarom je niet weet waar al die kamers in het kasteel zijn. De makers van de game hebben dit mooi   in het spel ingebouwd.

Hogwarts Legacy is echter GEEN simulatie game (zoals bijvoorbeeld “The Sims”) waarin je naar de les gaat en het dag per dag uit speelt.

Je kunt naar de les gaan wanneer je wil. Er is telkens een kort filmpje waarin je je klasgenoten en de les ziet en vervolgens heb je zelf een aantal taken met die zelfde klasgenoten. Hier leer je dan een nieuwe spreuk of krijg je meer mogelijkheden zoals toverdranken of planten gebruiken. Jouw klasgenoten kan je ook buiten de klas terug vinden.

De omgeving

Terwijl je rondloopt in het kasteel of in Zweinsveld hoor en zie je veel andere personages met soms erg grappige ervaringen. Het voelt als een levende wereld waarin jij naar school gaat. De proffen zijn er zich van bewust dat jij nieuw bent en helpen je graag met achtergrondinformatie. Dit maakt het spel voor beginners en mensen zonder ervaring in de Harry Potter-wereld haalbaar. 

De dialogen zijn voor het grootste deel goed geschreven en gebracht. Maar de antwoordopties zijn niet uitgebreid (er telkens maar 2 antwoorden)

Jammer genoeg is er geen moraliteitssysteem. Je kiest dus telkens gewoon wat je denkt dat het beste past, maar het beïnvloed de game verder niet. In een game als Pokémon is dit geen probleem, maar in een game in de Harry Potter wereld voelt dit toch niet juist aan.

Het Hogwarts kasteel is voorzien van enorm veel details, puzzels en interessante karakters, maar de wereld er rond is de sterkte van Hogwarts Legacy. Er is veel om te gaan onderzoeken en op te volgen. 

De Room of Requirement 

Dit  is een aparte plek die je naar eigen zin kunt aanpassen. Dit doet me heel erg denken aan je Secret Base in Pokemon Brilliant Diamond & Shining Pearl. (Sorry alweer over Pokémon bezig :p )

Er zijn in het begin maar een beperkt aantal meubels die je kunt toveren, maar doorheen het spel krijg je er meer die je kunt plaatsen. De uitbreidingen vormen een eigen geheel op zich. Het inrichten gaat via spreuken, waardoor je je nog meer een echte magiër waant. Ondertussen kweek je planten, maak je toverdranken en verzorg je dieren. Je kunt hier gerust een aantal uren aan spenderen, zeker wanneer je meer meubels ter beschikking hebt. Dit verklaard meteen waarom mijn game na ~30 uur speeltijd nog niet uitgespeeld is.

Kleding:

Heel veel van wat je verzamelt, is kleding. Er zijn heel veel verschillende kledingstukken die je in verschillende situaties kunt gebruiken. Kledij op zichzelf een bepaald defensieve of offensieve waarde. Uiteindelijk helpt dit je, maar het heeft niet veel impact op het spel of je speelstijl zelf.

Je hebt ook jammer genoeg een beperkte plaats voor die kledij in je inventory en naar mijn mening zit die  inventory veel te snel vol.

Er zullen vast enkelen zeggen dat ze er niet om geven maar als vrouw is het dat helemaal waard!
Je kant toch niet gaan vechten in je schooluniform…
Jammer genoeg kun je geen outfits samenstellen en dan snel tussen deze wisselen. 

 

Wat ik van de game vind:

Hogwarts Legacy moest de game worden waarin spelers zelf hun eigen Harry Potter-achtig avontuur beleven en dat is exact wat de game doet !!!
Over het algemeen dus een geslaagde game en Harry Potter fans kunnen hier vast uren op spelen.
Persoonlijk vind ik de game goed maar niet perfect, er zijn prachtige omgevingen er mist iets, ik kan echter niet goed zeggen wat. (een beetje zoals bij Pokémon Black & White, goede game maar had beter gekund)

Positieve punten:

 1. Het verhaal is boeiend genoeg om je bezig te houden.
 2. Er is veel te ontdekken in het spel.
 3. Prachtige muziek & grafische presentatie van de Wizarding World. Je waant je echt in de  Wizarding World.
 4. Magische gevechten zijn uitdagend en creatief .
 5. Gesprekken & dialogen zijn leuk.
 6. Geen spelfouten alles zit goed in elkaar.
 7. Open wereld die voldoende groot is.
 8. De creativiteit bij het oplossen van puzzels en de intensiteit van de gevechten zit goed.
 9. Goed bespeelbaar als niet gamer / Potter fan ( Een vriendin die geen Harry Potter fan is maar het wel eens wou proberen vond de game ook wel leuk)
 10. De spreuken hebben een cooldown en dit past volledig in de wereld van Harry Potter.

Negatieve punten:

 1. Zweinstein in ‘Hogwarts Legacy’ is heel mooi om naar te kijken, MAAR de illusie begint na enkele uren wel barsten te vertonen.
 2. Je bent geen student, maar een toerist en dat is ergens jammer. Lessen voelen optioneel aan (ook al geven ze je vaardigheden) De school regels zijn op jou niet van toepassing waardoor het toch wel wat verkeerd aanvoelt. Je kan bijvoorbeeld ’s nachts met veel kabaal door de schoolgangen lopen of het Verboden Bos intrekken, zonder dat iemand een opmerking maakt. Terwijl iedere student hetzelfde uniform moet dragen, loop jij met verschillende kleding door de school.
 3. Gezichtsanimaties konden beter de robotische gezichtsuitdrukkingen lijken soms te snel van lachend of boos terug naar neutraal springen. Maar dit is mijn gevoel.
 4. Je talenten kun je niet persoonlijk ontwikkelen, die zitten ingebouwd in het spel wat jammer is
 5. De spreuken, talenten en toverdranken zijn er allemaal maar het heeft geen enorme diepgang. 
 6. Personages in het spel reageren niet afwijzend als je “verboden” spreuken gebruikt.
 7. Te weinig interactiemogelijkheden met personages en plekken. (Er ontbreken minigames)
 8. Erg zwaar voor je computer. Dit is het eerste spel dat mijn PC zwaar belast. (ik speel 4K, maximale details)
 9. Onhandige combat.
 10. Geen online interactie mogelijk.
 11. Niet Nederlandstalig :jammer:

 

Door Stella

6 gedachte over “Hogwarts Legacy review (Nederlands)”
 1. Jammer dat je een heel goede computer nodig hebt om het te kunnen spelen. Je kan toch moeilijk speciaal een X-bos of PlayStation halen voor 1 game.

 2. Wel speciaal een nieuwe computer voor moeten kopen, maar het is wel een leuk spel. Ook voor de toch wat oudere speler.

 3. Jammer dat het niet gewoon op DVD uit komt 🙁 Uiteindelijk heb ik de game niet gekocht omdat het via Steam moet en dat heb ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:yahoo: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:lach: 
:whistle: 
:yes: 
:ween: 
:mail: 
:jammer: 
:unsure: 
o-) 
:fluiten 
:fluiten2 
:lol 
:money 
:fuck 
:aengel2: 
:cheerleader 
:~ 
;o) 
:kwaad 
B) 
:DD 
:p 
:XD 
:XP 
:-/ 
;p 
Oo) 
:eitje 
:ei2 
:gamershalloween 
:gamershalloween2 
:hobbygamer 
:aengel: 
:pica 
:modderkieken 
:wobbo 
:sintJ: 
:sintOO: 
:sintXD: 
:candy 
more...