Wel om te beginnen heb je goede Pokemon nodig. (nogal logisch)
Kortom het begint allemaal met het kweken(=breeden) & vangen van pokemon. Gebreede Pokemon zijn vaak sterker dan in het wild gevangen Pokemon. Naast de stats van de pokemon is de nature van een pokemon ook belangrijk, deze kan de stats extra boosten of net niet.

Verder heeft elke pokemon nog een ability / vaardigheid. Deze boost de stats nog eens extra en voegt bepaalde talenten toe aan een pokemon.

Wanneer je goede Pokemon gekweekt hebt moet je ze uiteraard nog trainen.
Dit doe je het best door EV training toe te passen, zo weet je zeker dat je de sterke stats van je pokemon zo goed mogelijk benut.

In moderne games gebeurt EV training meestal super-training (volg de link voor meer info) van Pokemon. In oudere games moest je tegen bepaalde pokemon soorten vechten om de juiste EV’s te krijgen.

 

Nu je een goede Pokemon hebt volgt het meer tactische werk.
Met een Pokemon zonder aanvallen kan je niet veel doen.
Kortom je moet je pokemon goed aanvallen leren.

Het beste kan je hiervoor een combinatie van geleerde aanvallen + TM’s en of HM’s gebruiken.
De beschikbare HM’s & TM’s verschillen per game.

 

Elke pokemon heeft zwaktes / weaknessen, je mag in je team niet te veel pokemon hebben met dezelfde weaknessen.

 

Het is ook slim om je pokemon een item te geven ! Dit geeft je meteen een voordeel tenopzichte van iemand die geen items op zijn pokemon staan heeft.

 

Er zijn ook bepaalde trucs die je in jouz team kan inbouwen om zo de tegenstander te verassen of het gevecht in jouz voordeel te laten uitpakken.

Door D.eigenaar

De Eigenaar van het domein & de server waarop hobbygamers geïnstalleerd is.