Hoe een virus van de computer verwijderen:

How-Do-You-Protect-Your-Computer

We hebben al tal van virussen, spyware en meer met onderstaande programma’s kunnen verwijderen. De kans is dus groot dat het ook bij jou werkt !

Hieronder volgen de stappen:

  • Scan je computer met de betaalde antivirus op je computer. Gebruik hiervoor de Full scan optie.

Als je geen betaalde antivirus hebt kan je best een trial van bitdefender of en kaspersky installeren en daarmee alles scannen.

  • Installeer malwarebytes en laat die alles scannen. Je kan hier best de trial installeren. Deze is toch grondiger dan de Free versie. Als je de software niet wenste te kopen kan je hem verwijderen na dat de trail verloopt. Link naar hun site: www.malwarebytes.org

Indien je last hebt van reclameboodschappen of vreemde zoekwerkbalken kan het nuttig zijn om met adwcleaner de pc op te schonen. Voor Chrome & Firefox kan je best ook kijken Extensies vaak schakel je ze daar uit. Link naar adwcleaner:  http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/

 

  • Een alternatief is Spybot (het vroegere Spybot – Search & Destroy) Dit kan je vinden op volgende website: http://www.safer-networking.org/ Neem hiervan wel de Free versie, het is mogelijk dat deze niet naast je bestaande antivirus kan geïnstalleerd worden.

 

Tegen toolbars is er ook nog deze tool: Junkware Removal Tool

  • Als laatste optie is er nog Hitman Pro van surfright.nl. Hitman Pro is handig wanneer je  anti-virusprogramma een bedreiging niet kan oplossen. HitmanPro vindt wel alle schadelijke software die in het werkgeheugen van de pc actief is. In slechts enkele minuten worden virussen, spyware, Trojaanse paarden en andere bedreigingen gevonden. Wil je ze verwijderen dan moet je hiervoor wel betalen. 

Indien geen van bovenstaande methoden werkt kan je zelf nog verder zoeken naar andere antivirus scanners of gewoon een back-up / fabrieksinstellingen van de computer terug zetten.

Verwijderen van het Politievirus:

Wanneer je niet in je computer kan, is het onmogelijk om bovenstaande stappen uit te voeren. Hier enkele sites die helpen bij het verwijderen van dit virus:

Norton support: Politievirus verwijderen (Moeilijkste methode maar vereist geen 2de pc)
Panda antivirus blog – Verwijder het politievirus
Compucated.be –  Politievirus (Ukash) verwijderen

Door D.eigenaar

De Eigenaar van het domein & de server waarop hobbygamers geïnstalleerd is.