Home › Forums › Wetenschap, cultuur, politiek & techniek › Hoe boontjes klaarmaken › Reageer op: Hoe boontjes klaarmaken
10 november, 2022 om 15:50
#13701
Darcy
Deelnemer
Chipolata vind ik er wat raar bij.
Blinde vinken / Vogeltje zonder kop is echter heel lekker bij boontjes.
—
Bonen met vogels volgens Darcy
Kom van de aardappelen:
- Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze beetgaar in gezouten water in ~18 minuten.( af en toe eens in prikken)
- Verwijder het harde steelstukje van de snijbonen en snij ze in reepjes. Voeg ze de laatste 3 minuten toe aan de aardappelen. Giet samen af.
Pan van het vlees:
- Smelt boter in een pan en kleur de blinde vinken bruin door eerst kort aan op een hevig vuur en verlaag dan het vuur. Voeg kruiden toe (peper, zout & tijm) zet een deksel op de pan. Laat de blinde vinken nog 5 minuten op een laag vuur verdergaren.
- Voeg een gesneden ajuin toe aan de blinde vinken en laat die glazig braden
- Voeg wijn toe aan de blinde vinken (indien je een saus wil kan je hier wortelen, prei en tomaat toevoegen) en laat zeker 15 min verder garen op een laag vuur.
- Haal de vinken uit de pan en dik de saus met maizena.
Pan voor het afwerken van de boontjes
- Smelt de rest van de boter in een andere pan en stoof een 2de ajuin voor 2 minuten. Voeg dan de aardappelen en snijboontjes toe en bak ze 3 minuten aan. Kruid met tijm, peper en zout.
En nu heb je mondjes nodig om alles op te eten en de afwas is voor mama