Reageer op: Hoe boontjes klaarmaken

Home Forums Wetenschap, cultuur, politiek & techniek Hoe boontjes klaarmaken Reageer op: Hoe boontjes klaarmaken

#13697
Bloom
Sleutelbeheerder

Jeroen Meus heeft het gemaakt zoals ik het meestal maak.

https://dagelijksekost.een.be/gerechten/blinde-vink-met-sperzieboontjes

Alleen koop ik mijn blinde vinken gewoon bij de slager. :fluiten

  1. Was de sperzieboontjes en knijp de topjes eraf.
  2. Breng een pot met water aan de kook en voeg er wat zout en een snuifje bicarbonaat aan toe. Kook de boontjes beetgaar (ong. 5 tot 7 minuten) en giet het kookvocht af.
  3. Zet een stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje (melkerij)boter in. Snipper de ui fijn en stoof de stukjes ui glazig.
  4. Doe de gekookte boontjes in de stoofpot en roer ze door de hete boter.
  5. Kruid de boontjes met (verse) nootmuskaat, peper van de molen en een snuifje zout.
  6. Voeg op het einde enkele druppels natuurazijn toe en roer de groentjes een laatste keer om.

Er is geen verschil tussen de volgende benamingen:

  • sperzieboontjes & prinsessenboontjes al kun je die laatste vast duurder verkopen want er zit prinses in de naam :yes:  
  • melkerijboter, roomboter & goeiboter al verraad dat laatste meteen wel dat het lekkere boter is en geen plantaardige margarine :p