Home › Forums › Wetenschap, cultuur, politiek & techniek › Hoe boontjes klaarmaken › Reageer op: Hoe boontjes klaarmaken
9 november, 2022 om 15:13
#13697
Bloom
Sleutelbeheerder
Jeroen Meus heeft het gemaakt zoals ik het meestal maak.
https://dagelijksekost.een.be/gerechten/blinde-vink-met-sperzieboontjes
Alleen koop ik mijn blinde vinken gewoon bij de slager.
- Was de sperzieboontjes en knijp de topjes eraf.
- Breng een pot met water aan de kook en voeg er wat zout en een snuifje bicarbonaat aan toe. Kook de boontjes beetgaar (ong. 5 tot 7 minuten) en giet het kookvocht af.
- Zet een stoofpot op een matig vuur en smelt er een klontje (melkerij)boter in. Snipper de ui fijn en stoof de stukjes ui glazig.
- Doe de gekookte boontjes in de stoofpot en roer ze door de hete boter.
- Kruid de boontjes met (verse) nootmuskaat, peper van de molen en een snuifje zout.
- Voeg op het einde enkele druppels natuurazijn toe en roer de groentjes een laatste keer om.
Er is geen verschil tussen de volgende benamingen:
- sperzieboontjes & prinsessenboontjes al kun je die laatste vast duurder verkopen want er zit prinses in de naam
- melkerijboter, roomboter & goeiboter al verraad dat laatste meteen wel dat het lekkere boter is en geen plantaardige margarine