NU TE KOOP IN DE BOEKENWINKEL !

Sorry jongens, ze is wat dik uitgevallen in de beginprent, maar tegen dat de strip uitkomt is ze vast opnieuw afgevallen  :DD  

Fanny Kiekeboe, het populaire vrouwelijke personage uit de Kiekeboe-stripalbums, krijgt een eigen stripreeks met de naam Fanny K.

Opmerkelijk is dat niet de originele bedenker van de Kiekeboestrips (=Merho) deze reeks maakt, maar tekenaar Jean-Marc Krings en scenarist Toni Coppers.

Jean-Marc Krings is niet echt bekend bij het grote publiek, maar Toni Coppers zou je moeten kennen van de TV-reeks Coppers die op VTM werd uitgezonden.

Uiteraard maken ze de reeks met toestemming van Merho en natuurlijk zal Merho de reeks nakijken alvorens deze uitkomt. Deze nieuwe reeks zal eveneens door de Standaard Uitgeverij worden uitgegeven.

Eigenlijk is dit afgekeken van de reeks Amora’s & de remake van de Rode Ridder, eerder uitgebracht door Studio Vandersteen. Niet echt vernieuwend dus.

Wat wel anders is, is dat er na de eerste 3 strips ook nog daar op volgende kunnen uitkomen. Het is dus niet een afgesloten verhaal zoals dat bij Amora’s wel is. Ik zeg wel kunnen omdat ze eerst het succes afwachten van de eerste stripboeken en pas daarna kijken of ze er nog meer maken. Er worden 50.000 tot 70.000 exemplaren voor de eerste uitgave gedrukt. Dat is alvast veel meer dan voor een doorsnee boek.

HET EERSTE ALBUM IS DUS VANDAAG UIT

Dit is het jaar waarin de Kiekeboes 40 jaar bestaan. De reeks start met een trilogie met als titel “Moordgriet”.

Fanny Kiekeboe

 

Het eerste album heet Moordgriet.

In de nieuwe reeks is Fanny enkele jaren ouder. Ze ziet er ook anders uit. Waar hebben we dat nog gehoord …

Fanny is het ouderlijke huis uit en staat aan het begin van haar professionele leven.
Ook twee vriendinnen van Fanny krijgen een belangrijke rol: haar huisgenote Alanis en Tomboy (dat is die zwarte prostituee) Dit zijn op zich al interessante personages. Deze hebben vast een redelijk belangrijke bijrol in de strips.

Het verhaal:

In het eerste album komt Fanny erachter dat een goede vriendin en fotomodel in Genève op een vreselijke manier is vermoord.

Ze probeert de dader te vinden, maar dit lijkt een redelijk professionele killer te zijn..

In de eerste strip gebeurd eigenlijk niet zo veel, het is meer een intro tot te reeks.

 

Filmpjes:

 

 

Bron: Mediahuis, vertaald naar begrijpbare hobbygamers taal.

Door Bloom

2 gedachte over “Fanny Kiekeboe krijgt eigen stripreeks (VANDAAG IN DE WINKEL !)”
  1. Ik heb de strip gekocht. Best wel leuk alleen jammer dat je moet wachten op het 2de & het 3de deel. Het eerste deel is inderdaad gewoon een intro naar meer

Reacties zijn gesloten.