Documentaire over GoldenEye 007 genaamd GoldenErain komt op 27 juni uit
Het is nog niet bekend hoe GoldenEra in Nederland of België is te zien dus het zal via een paar youtube kanalen moeten.

De documentaire is ongeveer 90 min en toont hoe een jong en onervaren team binnen de Britse ontwikkelaar Rare de James Bond-licentie verkreeg en een vrij unieke game maakte.

Wie komt er aan het woord ?
– mensen die aan het spel hebben gewerkt
– journalisten
– als ook enkele fans

Meer informatie is op de officiële website (https://goldenerafilm.com/) te lezen.
De documentaire komt in het Verenigd Koninkrijk uit via Altitude.Film

Uiteraard overdrijven ze flink wat een impact deze game had, maar ik heb deze game toch ook vrij veel over de toonbank zien gaan in mijn winkel.

GoldenEye 007 is eigenlijk de opvolger van de DS game GoldenEye: Rogue Agent
GoldenEye 007 wordt gezien als een van de beste consoleshooters ooit en verscheen oorspronkelijk op de Nintendo 64 en de in een beperktere versie Nintendo DS.
Vanwege verschillende licentiehouders (tja, het is James Bond) is de game nooit opnieuw uitgekomen.
GoldenEye Rogue Agent vond ik eigenlijk een betere game, maar vandaag de dag stelt die helemaal niets meer voor en niet iedereen was fan van de futuristische wapens.
GoldenEye 007 was veel beter getekend en er zaten ook niet zoveel spelfouten in als in GoldenEye: Rogue Agent

Er zijn geruime tijd geruchten dat er een heruitgave van GoldenEye 007 voor de Nintendo Switch of Xbox in de maak is maar we horen er voorlopig niet veel van.
Het kan evengoed zijn dat ze de originele game heruitbrengen op de Nintendo Switch, maar daar zie ik anno 2022 niet veel volk meer op spelen. (de graphics zijn te slecht)

Gameplay van het spel op de Nintendo DS

TRAILER GoldenErain:

Door Bloom

6 gedachte over “Documentaire over GoldenEye 007 – GoldenErain”
  1. Die herrinner ik me nog. Grote schiet spelen waren toen allemaal op pc. Dit was de eerste 3D shooter op een mobiele console. Al had je wel al Metriod Prime.

  2. Jammer dat ze nooit een opvolger hebben uitgebracht. Ik zelf heb uren gespeeld op deze 007 game op de DS.
    Pure nostalgie om hier terug video’s van te zien. :good:

  3. Deze game had op onze oude site maar een matige score. Maar het feit dat GoldenEye 007 meer dan 1 topic had wil wel zeggen dat veel mensen hem gekocht hebben. Eigenlijk kan je het vergelijken met de Lego Star wars game.

  4. GoldenEye: Rogue Agent dat was nog eens een game.GoldenEye 007 was grafisch wel veel beter. Verder zie ik niet wat de game zo speciaal maakt. Bij de Nintendo DS was er ook zelden iemand online.

  5. Beide GoldenEye games waren goed. Maar elk in zijn eigen stijl en tijd. Ik heb ze beiden en geen van de 2 zijn helemaal uitgespeeld. Die laatste levens zijn moeilijk.

Reacties zijn gesloten.