Dagelijkse gebeurtenissen.

In D/P zijn er verschillende gebeurtenissen die je elke dag of elke week weer kunt doen, hier een lijst ervan:

Swarming Pokemon

Nadat je de nationale dex hebt gehaald, zijn er iedere dag Pokemon in Sinnoh die je normaal niet kan vangen( zoals bijv.een Pidgey).
Elke dag is het weer een verschillende soort Pokemon en zijn ze op andere plekken in Sinnoh, als je wilt weten welke Pokemon het vandaag zijn en waar ze zijn.
Kan je naar het kleine zusje van Dawn/Lucas gaan in Sandgem
Town, en zij zal het je vertellen.

Meer kan je nalezen in onze tekst over swarming pokémon.

Jubilife City Lottery

In het TV station van Jubilife City kan je iedere dag aan een loterij meedoen, elke dag wordt daar een ander nummer getrokken.
De prijs die je krijgt ligt aan hoeveel nummers overeenkomen met de ID van je Pokemon (ook de geruilde Pokemon).

Alleen het laatste getal: Contest Backdrop
Laatse 2 getallen: PP up
Laatste 3 getallen: Exp. Share
Laatste 4 getallen: Max Revive
Alle getallen: Master Ball

Jubilife City battle

Naast de toonbank van de lotterij in het TV station van Jubilife City, staat een trainer die wil vechten, elke dag staat er een andere trainer met andere Pokemon.

Floaroma Town

In de accesoireswinkel van Floaroma Town geeft een meisje je eens per dag een berry (Alleen berrys die je al in je berry bag hebt)

Valley Windworks

Als je team Galaxy hebt verslagen bij de Valley Windworks staat er elke Vrijdag een Drifloon van lv. 20 (elke Vrijdag kan je hem weer vangen.)

Sinnoh Underground

Elke dag veranderen de hikers in heel Sinnoh Underground de items die ze omwisselen, als je een zeldzaam item ziet kan hem beter meteen halen(omdat hij volgende dag weer andere items heeft).

Route 208

Vlak voor Hearthome City woont de Berrymaster, ook hij zal je elke dag een berry geven. Hier kan je ook nieuwe zeldzame berries van krijgen.

Solaceon Town

In een huis naast het Pokecenter woont een nieuwsreporter, hij vraagt je een bepaalde pokemon te laten zien van de Sinnoh dex (bijv. een Croagunk).
Als je dat hebt gedaan kryg je 3 Pokeballen van een soort Pokeballen( Behalve MasterBall, Premium Balls en Cherish Balls).

Veilstone City

In Veilstone City is er een vrouw die eens per dag een van je Pokemon een massage geeft, hun happiness gaat ervan omhoog en ze vind (tijdens de massage meestal een contestitem die dan ook krijgt.

Pastoria City

In het meest westelijke huis geeft een vrouw je elke dag een berry(dit zijn alleen de berrys uit sinnoh en meestal tamelijk zeldzaam).
Hier een lijst welke ze kan geven: Occa Berry, Passho Berry, Wacan Berry, Rindo Berry, Yache Berry, Chople Berry, Kabia Berry, Shuca Berry, Koba Berry, Payapa Berry, T anga Berry, Charti Berry, Kasib Berry, Haban Berry, Colbur Bery, Babiri Berry of Chilan Berry.

Great Marsh

Bepaalde Pokemon veranderen elke dag van plaats in de Saffari Zone, dus het is onwaarschijnlijk dat je 2 keer de zelfde Pokemon op dezelfde plaats tegenkomt.

Trophy Garden

Als je nadat je de nationale dex hebt gehaald, naar de villa op route 214 gaat en tegen de eigenaar Mr. Backlot praat. Zal hij vertellen over een zeldzame Pokemnon die hij in zijn tuin is tegengekomen. Die Pokemon kan je dan 2 dagen vangen
en dan verdwijnt hij weer.

Valor Lakefront

In het restaurant dat hier ligt, kan je elke dag(tussen 9am en 11pm) met klanten een gevecht houden, de klanten veranderen elke dag.

Celstic Town

In het Pokemon Center van Celstic T own is er een man die je elke dag een Greatball geeft.

Snowpoint Town

In een huis in het noordoosten van Snowpoint Town is er een man die je elke dag een nieuw woord leert.( En die kan je gebruiken in intervieuws)

Sunnyshore City

In het noordoosten van Sunnyshore woont een meisje dat een verhaaltje van je wil horen, als je de goede woorden uit je vocabulair kiest krijg de eerste pokemon uit je team een ribbon.
Welke ribbon je krijgt ligt aan de dag( elke dag van de week een andere ribbon).

Sunnyshore Market

In Sunnyshores Market kan je seals voor je pokeballs kopen, maar elke dag veranderen de seals die je kan kopen.

Route 221

In een huis op Route 221 is een man die een Pokemon van een bepaalde level wil zien (bijv. een Pokemon van lv.67).
Als je dat lukt krijg je een Black Belt, lukt het voor de 2e keer krij je een Expert Belt, en als het je nog een keer lukt krijg je een Focus Sash.( Je kan het maar een keer
per dag doen).

Pal Park

Nadat je de nationale dex hebt gehaald, kan je per dag 6 Pokemon van een van je GBA Pokemonspellen overzetten naar D/P. Je moet ze dan wel eerst vangen op route 221 in Pal Park.

Meer info in onze tekst over het Pal Park

Fight Area

Elke Zaterdag en Zondag kan je in de Fight Area tegen je rivaal vechten, zijn Pokemon zullen steeds hoger worden als je vaker met hem vecht.

Resort Area

Als je 10 Ribbons hebt gehaald, heb je toegang to een club in de Resort Area. Hier kan je eens per dag een massage laten doen.
Deze massage verhoogt de happiness veel meer dan die andere(maar vind geen contestitems).

Door Mava